Reklama

Reklama

Ostrov je v nebezpečenstveí kvôli sopečnej erupcii. Dvojica kazateľov musí spojiť svoje sily s prítomnými kriminálnikmi, aby sa dostali do vysoko položenej detskej liečebne a evakuovali jej pacientov pred štvrtou hodinou nasledujúceho dňa, ktorá je termínom rozpútania očakávaného pekla. Frank Sinatra a Spencer Tracy v dobrodružstve so smiešne koncipovanou náboženskou didaktikou. Komerčné fiasko. (POMO)

(viac)

Recenzie (6)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Istým spôsobom je to premárnená príležitosť. Film sa snaží navodiť dojem katastrofického príbehu, v tomto prípade je to len polovičná pravda, ide skôr o drámu ľudí z ostrova, ktorí sa dostanú do nebezpečenstva kvôli erupcii sopky. Tej je venovaná posledná polhodinka a finále. Zostanem teda pri dráme a tá nie je vôbec zlá. Tvorcovia sa síce snažili vtláčať do deja prvky náboženstva, niekedy nasilu, a niekoho to môže negatívne ovplyvňovať. Ôsme hodnotenie a druhá recenzia. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Film má svoje mouchy, je naivní, některé triky jsou i na svou dobu slabší. Jako dobrodružný snímek však obstojí, herecky jej drží nad vodou (od doby Dr. Jekyll a pan Hyde/1941 strašně zestárlý) Spencer Tracy a samozřejmě božský Frankie. Plus hezká příroda tichomořského světa, byť z velké části ukazovaná jen tzv. zadní projekcí. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Divný mix väzenského a katastrofického filmu. V prvej polovici spoznávame obyvateľov ostrova z pohľadu troch väzňov, ktorých prevážalo lietadlo, ktoré si na ostrove urobilo jednodňovú zastávku. Paradoxne sú tí traja vrahovia stokrát sympatickejší ako celá zberba na ostrove. Takže keď v druhej polovici konečne rachne sopka, tak bolo strašne ťažké držať palce všetkým tým parchantom. po trikovej stránke to je už natoľko zastaralé, že to dnes nemá šancu ohromiť a ani to nie je roztomilé retro spôsobom. Je to proste zastaralé a väčšinu filmu aj dosť veľká nuda. 4/10. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Rozjazd filmu nie je až taký záživný, ale akonáhle sa presunie do sopkou zmietaného územia, v ktorom sa vytvára netradičná skupinka ľudí utekajúca pred sopečným peklom, naberá na tých správnych otáčkach. Aj keď je tento dobrodružný trip točený len v štúdiu, dramatickú i efektovú rovinu zvládol veľmi dobre. Može sa oprieť aj o kvalitné herecké duo - Tracy-Sinatra, ktorých postavy hláškujú o-sto-šesť. Pritom ani ostatné postavy nie sú do počtu. Záver pekne graduje a preto mu ide odpustiť aj tú otrlejšiu religióznu agitku doprevádzajúcu takmer celý dej. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Rozjezd filmu je až moc pozvolný a když v polovině udeří ta katastrofická stránka tak se na to sice na svou dobu po stránce efektů dá koukat, ale ani po tom to není ta dominantní složka filmu a na moje gusto tam všichni až moc kecají kajou se a modlí a tak ani ta druhá půlka mě nestrhla a byť mám ohledně podobných filmů určitou slabost tak na to průměrný hodnocení to prostě pro tentokrát nebude.45% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (1)

  • Film byl natáčen v amerických státech Kalifornie a Havaj. (HTB)

Reklama

Reklama