Reklama

Reklama

Krúdovci

  • Česko Croodsovi (viac)
Trailer 5

Obsahy(1)

Dobrodružná animovaná komédia je o prvej pravekej rodine na svete, ktorú čaká nielen veľká skúška, ale aj najväčšie životné dobrodružstvo, keď podnikne ohromujúci výlet do neznámej krajiny plnej najneuveriteľnejších a najnebezpečnejších stvorení. Tatko Grug miluje a chráni svoju rodinu. Riadi sa svojráznou filozofiou pre prežitie v dobe kamennej: „Nehľadaj nič nové, nikdy sa neprestaň báť.“ Drží sa jej však len do chvíle, kým zemetrasenie nezničí ich rodinnú jaskyňu, kde dosiaľ spokojne bývali. Jeho rebelujúca dcéra Íp túži spoznať niečo viac, ako len jedno miesto a verí, že za veľkými skalami je veľký svet. Otec Grug musí nakoniec uznať, že lepšie, než tu len prežívať, je začať znova skutočne žiť, aj keď to bude niekde inde. Rodina sa musí presťahovať a spoznať nové svety. A tak Krúdovci vyrazia na cestu do neznáma. Podniknú ohromujúci výlet do krajiny plnej neuveriteľných a niekedy aj poriadne nebezpečných stvorení. Tam stretnú aj okúzľujúceho mladíka Ľuda , ktorý im ukázal mnohé nové objavy, napríklad oheň alebo topánky. Rodinke Krúdovcov predstaví nové možnosti a nový svet a ich pohľad naň sa vďaka tomu navždy zmení. Krúdovcov čaká nielen veľká skúška, ale aj najväčšie dobrodružstvo ich života. Stanú sa prvou modernou ľudskou rodinou v praveku. (TV JOJ)

(viac)

Videá (32)

Trailer 5

Recenzie (718)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Flinstones meets Ice Age. Pohodový animák, ktorý využíva príťažlivé prostredie, dokonale sa hrá s postavami a aj keď je príbeh vlastne len akousi obmenou dobrodružstiev typu Ice Age, tak stále ešte má čo ponúknuť. Variácie zápletky na útek pred celosvetovou pohromou už možno niesú také terno a keby sa tvorcovia viac pohrali s pointou filmu, tak dám aj druhý palec hore. Takto som dostal ale kvalitnú porciu zábavy, pomerne slušnej dobrodružnej jazdy, na ktorú nepotrebujete ani tretí rozmer. 80%. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia pecka od DreamWorks. Nečakal som, že sa to stane, ale momentálne mám animáky od tohto štúdia radšej ako od Disneyho, alebo Pixaru. The Croods sú výborne napísanou a naanimovanou zábavkou pre malých aj veľkých. Film obsahuje niekoľko dychberúcich akčných scén. Je plný rôznorodých bytostí a prostredí a hlavne veľmi dobrého a trefného humoru. Cage a Stone samozrejme vládnu. Čo sa týka roztomilosti, jednoznačne vyhráva leňochod Belt. Ten dáva toho hlupučkého Sida s Ice Age do vrecka. Sanders a De Micco vytvorili naozaj krásny filmík, u ktorého by bola naozaj škoda, keby nevzniklo pokračovanie. Pre mňa rozhodne animák roku a Silvestri zase raz v plnej forme. ()

Reklama

heyda 

všetky recenzie používateľa

Samozřejmě očekávat, že z Croodsových bude podobná pecka jako v případě How to train your dragon, by bylo trošičku naivní, přesto jsem měl nároky velmi vysoké. Musím říct, že do dokonalosti opravdu kus chybí, ale když to vezmu shora dolů, žádný propadák se nekonal a bavil jsem se taky dobře. Takže hodnocení dávám takové jaké dávám. 75% ()

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Kvalitní animák o putování pravěké rodině v zábavném kabátku se spousty úsměvnými momenty. Taková příjemná oddechovka. Sice byly okamžiky, kde jsem si říkal "Tak a teď už by to mohlo skončit", ale jak říkám divoká pravěká rodinka Croodsových to svým humorem zachránili. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Indiana 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejzábavnějších animáků, co jsem zatím viděl - s výbornou kamerou (úvodní honička s vejcem je scéna, kterou sem z hlavy pár dní nevytloukl a k tomu ta hudba, to byla paráda). Rodinka se pěkně doplňuje (nejradši sem měl fotříka), prostě to nebyl takovej ten typickej animák, kde se vtipná scéna protahuje na deset minut, aby jí pochopil každej. Zvířátka sou fajn a vůbec neotravujou nějakou infantilností a příroda je udělaná nádherně. 90% a sem s dvojkou. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (11)

  • Po závěrečných titulcích je ještě krátká scéna s mamutími myškami. (necisty)
  • Šlo o první animovaný film studia DreamWorks, který byl distribuován studiem 20th Century Fox. (Kritiq)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. února 2013 na Berlínském IFF. (Varan)

Súvisiace novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (viac)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (viac)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (viac)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (viac)

Reklama

Reklama