Reklama

Reklama

VOD (1)

Táto krv sa nikdy nezmyje! Strhujúci príbeh inšpirovaný realitou francúzskeho podsvetia v Marseille.
Po dlhej a úspešnej kariére v marseillskej mafii sa Charly Mattei rozhodol žiť usporiadaným životom a venovať sa iba manželke a svojim dvom deťom. Tri roky to fungovalo, ale potom ho jeho minulosť dostihla. Niekto sa rozhodol, že bude lepšie, keď bude Charly mŕtvy. Jedného rána ho v podzemnom parkovisku prepadnú maskovaní muži a prevŕtajú ho dvadsiatimi dvoma guľkami v kaluži krvi. Na prvý pohľad vyzerá mŕtvy. Na počudovanie, Charly streľbu zázrakom prežije, hoci lekári ho upozornia, že už nikdy v živote nebude hýbať pravou rukou. Preto sa musí naučiť písať a pracovať ľavačkou. A samozrejme aj strieľať. Po odchode z nemocnice sa snaží nájsť všetkých mužov, ktorý ho na parkovisku postrelili a kruto si s nimi vybaviť účty. To, pravdaže, neujde pozornosti polície. O prípad sa zaujíma najmä mladá inšpektorka, ktorej mafiánsky boss Tony Zacchia zastrelil manžela a hľadá vinníka. Čoskoro je Charlymu, ktorý po sebe na mieste činu nechá mafiánov zastrelených dvoma guľkami – jednou do hlavy a jedno do srdca, na stope. Komplikácie nastanú, keď unesú Charlyho deti a boss sa mu vyhráža zabitím syna. Charly sa však nevzdáva... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (342)

Historik 

všetky recenzie používateľa

Tohle natočil člověk s nějakou úchylkou. Je to patrně nejbrutálnější francouzský film, co jsem kdy viděl. Navíc natočený stylem, který se mi příliš nelíbil. Když přihlédnu ke scénáři, který není bůhvíjak vynalézavý, nemohu hodnotit nijak vysoko. Možná, kdyby to dostal do ruky jiný režisér, dalo by se z tohoto námětu něco udělat. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Filmy o pomste mám rád, navyše Jean Reno je tu v dobrej forme. Zdá sa , že pribúdajúce roky mu iba prospievajú. Krvavý „atentát“ prežil a jeho mafiánskych kolegov čaká pomsta...Postavy, vzťahy i herecké výkony to všetko funguje dobre, film nenudil, ale napriek tomu mu chýba niečo, čo by ma strhlo. Niektoré scény sú fajn , ale ako celok u mňa priemer. 60%. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nečekal jsem to. Fakt jsem nečekal, že i ve Francii by režisér vybral státní kasu pro filmaře a natočil film s klepající se kamerou, která má navodit hustou atmosféru a autentičnost. Já třeba chápu, když režisér řekne, že točí film, který má být natočen amatérskou kamerou. Ale nedokážu to pochopit, když se člověk těší na akční film s Jeanem Renem a nakonec z něj vidí akorát tu zasranou jizvu na ksichtu. Richard Berry je tak pro mě už vcelku známou tváří, když jsem ho naposled viděl v poslední Veberovce. Jenže už tam mě rozčiloval a já čekal na chvíli, kdy se z něj poseru uplně. Nakonec se předvedl v tom nejlepším možném světle a natočil film s nejstylovější kamerou, která kdy byla vynalezena. Pokud si tak chcete užít akční film s celou kopou akčních scén, na které si, za prvé, po půl hodině nevzpomenete, a za druhé, se v nich vlastně nic nestane..tak se na 22 výstřelů podívejte. Mě to tak nasralo, že jsem snad ani neměl slov. A to přitom by ten film mohl být dobrý. Technika by na to byla a příběh koneckonců taky. Vždyť Francie kriminálky v sobě má. Jenže to by se toho musel chopit člověk, kterej chce natočit film a ne mišmaš něčeho, co chvíli bude mít úspěch a pak zapadne do takovýho průměru, že si po půl roce na něj člověk nevzpomene. ()

Reiniš 

všetky recenzie používateľa

Zcela průměrná báchorka o pomstě, které by nejvíce slušela televizní obrazovka. Standartně natočené, nešťastně napsané a s nevýraznými hereckými výkony. Jean Reno vlastně nemá co hrát. Jeho postava postrádá osobnost, nosný příběh a hlavně kvalitní repliky. Vystřílí se určitě víc, než dvacet dva nábojů. K čemu to ale je? Divák nemá komu fandit a přestřelky jsou natočeny hůře než v německém seriálu. ()

Maq 

všetky recenzie používateľa

V podstatě klišé, hloupoučké. --- Patří to do velké rodiny filmů, o kterých bych byl raději, kdyby se netočily. Jejich morální poselství je vadné. Já vím, že mi kdekdo namítne, že to stejně nikdo nebere vážně... jenže to je sebeklam. Ve skutečnosti tahle díla udělají v lidských kebulích své. --- Kariérní kriminálník, který dospěl v morálně ušlechtilého člověka?? Běžte doprdele. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (15)

  • Karin Viard bola pôvodne najatá, aby hrala rolu Marie Goldman, ale kvôli problémom s plánovaním sa jej to nepodarilo. Namiesto nej rolu dostala Marina Foïs. (Arsenal83)
  • Tony Zacchia (Kad Merad) nosí hodinky značky Jaquet Droz Geneva Grande Seconde. (dyfur)
  • Kad Merad hrá po prvýkrát v kariére „zlú“ postavu vo filme, pričom Berry o tom povedal: „Radšej som si vybral herca s vzhľadom sympatického chlapa a tlačil ho smerom k šialenstvu, než aby som si vybral tvár zlého chlapa, ktorému by som sa pokúšal dodávať ľudskú hĺbku. Je naozaj veľmi zaujímavé popísať všetky tieto fázy v jednej osobe. Kde si môžeme na sekundu myslieť, že sme s ním mohli byť kamoši predtým, a v nasledujúcom okamihu nás desí. Kad bol skutočne vhodnou osobou na zahranie tejto rôznorodosti pocitov.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama