Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cesty troch žien sa stretnú v nemocničnej izbe. Všetky vnímajú život ako dar, nie ako nezmyselný trest. Vierou v život prekonávajú všetky prekážky a hľadajú vlastnú dôstojnosť. Ich životné príbehy spája láskavý humor a silný humanistický akcent. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (23)

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Jestli se mi po rozpadu federace po něčem opravdu stýská, tak jsou to slovenské televizní pondělky v české televizi. Umožňovaly stálý kontakt s trošku odlišnou kulturou a podstatně rozšiřovaly nabídku herců, režisérů a vůbec lidí od kumštu. Navíc umožňovaly právě slovenským tvůrcům uniknout z malého slovenského rybníčku. Měl jsem možnost po letech vidět opět tenhle zajímavý televizní film, na který jsem už pozapomněl. Není to nijak vyjímečná inscenace, dialogy občas poněkud šustí papírem a postavy jsou někde na půli cesty mezi typizovanými figurkami a skutečnými plnokrevnými postavami. Nicméně na řadě míst to zajiskří vtipným bonmotem a některé pasáže, jako je scéna namlouvání taxikářky Ireny s poněkud natvrdlým synem starší pacientky, jsou kouzelné. Navíc to osvědčené prostředí nemocnice jako místa, kde se rozhoduje o životě a smrti, hraje taky svou roli. Celkový dojem: 60 %. ()

orionn 

všetky recenzie používateľa

Túto hru som videl pred nejakými cca. 25 rokmi naživo keď som bol malý sopliak a radošínci prišli do nášho malého mesta. A dneska som na ňu náhodou naďabil na youtube ako inscenáciu STV. A musím povedať, že hra za tie roky nič nestratila zo svojej vtipnosti, aktuálnosti, múdrosti. Stano Štepka je dlhoročná istota. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Štepkove divadlo je divadlom jednoduchého človeka o jednoduchých ľuďoch a v tom je jeho krása a obľúbenosť. Také krásne a priamočiare sú aj všetky postavy v tejto divadelnej hre vo filme. Určite je to lepšie ako sledovať divadelný záznam, kde by chýbali mnohé filmové prostriedky, ktoré televíznemu divákovi uľahčujú sledovanie a nasávanie atmosféry. V krátkom čase hodinky a štvrť sa toho stihlo veľa, spoznali sme charaktery, prežili ich životy, a vypočuli si toľko životného múdra, ako v dlhom seriáli. –––– Bol som aj ja v nemocnici. Darovali sme krv, aby sme posilnili mier. –––– Svadobná cesta, to znie horšie ako posledná cesta. –––– Volákdo žije kopu rokov a niš porádne neužije. A Irenka milovala život, aspoň zachvílu. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Členovia Radošinského naivného divadla (RND) sa nám tu predstavili vo filmovej podobe. Vo forme TV inscenácie. Režisérovi Jurajovi Nvotovi sa dobre podarilo preniesť atmosféru ich divadelných predstavení i na televízných divákov. Vanie z toho charakteristický jemno-satirický, ľudský humor. A sledovať to neštudované, naturálne herectvo pani Kolníkovej je proste radosť. **** ()

klúčik 

všetky recenzie používateľa

RND je klasické divadlo, ktoré stojí a padá na kvalite S.Štepku. Jeho hra Ženské oddelenie je výborná hra o duši žien, ktoré sa stretnú v jednej izbe v nemocnici. Je to pohladenie na duši vidieť dnes už nebohých - K.Kolníkovú, J.Melkoviča a aj keď nie radošinca ,ale J.Satinský tam patrí tiež. 85%. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (1)

  • Televizní inscenace vznikla na základě stejnojmenné divadelní hry Stanislava Štepky, kterou napsal pro Radošinské naivné divadlo a která měla premiéru v roce 1987. (skudiblik)

Reklama

Reklama