Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudobno - zábavná relácia košického štúdia Československej televízie. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (18)

Smok 

všetky recenzie používateľa

Niektoré "songy" sa mi zo zlatej brány vryli do pamäti až do dnešných dní (Bryndza, Ledabolo, Pepsi pre psy, Skrytá kamera, Semafóry, Kykymora... :-DDD), takže táto nenáročná zábava z košických štúdií dostane pekné tri hviezdičky. ()

MGG8 

všetky recenzie používateľa

Na svoju dobu veľmi prepracovaná a relatívne aj málo tendenčná relácia pre deti. Pesničky, ktoré v relácii zazneli, boli skutočne dobré a svedčia o tom aj pred časom 4 vydané CD s pesničkami. Sám sa na reláciu pamätám ako dieťa a fakt dobré. Detské relácie mali byť hodnotené aj z pohľadu detí, čo na to hovoria oni. No a moje deti pesničky so Zlatej brány poznajú, v aute sa pravidelne púšťajú. Aj moja 3 ročná dcérka už pozná pesničky ako Kykymora, Počtár, Hviezdička, Slnečný vietor .... ()

Reklama

MM_Ramone odpad!

všetky recenzie používateľa

Jóóój, ako som ja len nemal rád túto hudobnú reláciu, ktorá sa natáčala v košickom štúdiu slovenskej socialistickej televízie. Už ako malý chalan som bol na to doslova alergický. Keď sa na čiernobielej obrazovke objavila "Zlatá brána", tak som sa hneď spakoval z obývačky, kde sme mali jediný TV prijímač. Teraz, keď som si to po dlhých rokoch chvíľu pozrel na treťom kanály slovenskej verejno-právnej televízie, tak ma to opäť prinútilo rýchlo prepnúť na iný program. Takže je evidentne jasné, že sa môj postoj ku tomuto titulu nezmenil. Stále to považujem za odpad! ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

SLOVENSKÁ (obnovená) TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 2 = 1.9.2016, pôvodný televízny pesničkový cyklus - Od septembra nám STV na svojom druhom programe ponúka - v rámci 60. výročia vysielania na Slovensku - reprízu tohto cyklu. A hoci zvolený vysielací čas je samovražedný (všedné dni okolo 6.30h), mohol som si Zlatú bránu konečne po rokoch pripomenúť. No a nie je čo ľutovať. Dobové detské hity šlapú na výbornú a humorná rovina relácie pobaví aj dnes. A to, že sa tam občas mihne nejaké to dobové "súdruhovanie", to neprežije len totálny zadebnenec. (14.9.2016) ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (3)

  • Zlatú bránu odvysielalo košické štúdio prvýkrát 31. augusta 1969. V jej prapôvodnej podobe ju pripravovalo až do roku 1990 a následne v rokoch 1995 - 1997 aj s Hitparádou Zlatej brány. Celkovo diváci videli 165 častí. (krasomama)
  • Dramaturgička Alica Takáčová mala zásadu, že texty museli písať renomovaní autori ako napríklad Ľudmila Podjavorinská, Kamil Peteraj, Ľubomír Feldek, Tomáš Janovic. Zhudobňovali ich profesionáli zo Zväzu hudobných skladateľov - Pavol Hammel, Ali Brezovský. Hudobné podklady nahrávali v Ostrave Plameňáci, sprievodná skupina Marie Rottrovej. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Po celý čas sa ako jediná relácia slovenskej televízie vysielala pod zvučkou Intervízie - mohli ju sledovať aj diváci v NDR, Poľsku, Rumunsku, Maďarsku a ZSSR. [Zdroj: časopis Eurotelevízia] (krasomama)

Reklama

Reklama