Reklama

Reklama

Pocta Slobode

(koncert)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Záznam z koncertu Tribute To Freedom - Pocta Slobode venovanému spomienke na 20. výročie pádu železnej opony. Na pódiu sa vystriedajú také osobnosti ako Marta Kubišová, Marián Varga, Michael Kocáb a Pražský výber či líder legendárnej skupiny Yes - Jon Anderson. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (2)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Určite je čo hodnotiť. Okrem hudby aj režijné poňatie a zostrih. Okrem zachytenia muzikantov a obecenstva tu je i grča pohľadov na slnkom zaliate zrúcaniny hradu Devín, okolie sútoku riek Moravy a Dunaja, strmé stráne Devínskeho Hradného vrchu (zdokumentovaných 10 jaskýň) či na gýčovito krásne snový západ Slnka. Krajinár zaplesá. Oblasť hradu Devín je totiž jedným z najmalebnejších miest Bratislavy. Vyžaruje množstvo pozitívnej energie. Koncertná skladba bola pripravená fajn, samí kvalitní interpreti. Marián Varga s dlhánskymi prstami prepletal variácie hry na klávesy, divoká bola aj energia Pražského výběru II a bodka v podobe sofistikovane znejúcich tónov Iana Andersona s orchestrom príjemne prekvapila. Spomienkové politické prejavy a Havlove televideo mostové pozdravenie boli nezáživné, zrejme ale šlo o nevyhnutné súčasti koncertu. Povinné rituálne jazdy sa v kontexte spústy dobrej hudby dali ako-tak pretrpieť, no aj tak za ne odoberám hviezdičku. Druhú za vystúpenie Marty Kubišovej - zjavne nemala svoj deň. Ku komentáru curunira: S kamoškami sme tiež smerovali na koncert. Po zistení, že cena pocty slobode bola organizátormi slobodne stanovená na sedem eúr, nasledovala otočka pri bráne. Z potuliek Devínom som si pamätal staré schody k hradu zo strany Dunaja. Tak sme sa vydali najprv po streche ozdevastovanej opustenej reštaurácie a následne strmým svahom nahor až k hradnému múru. Bez toho aby ho bolo nutné preliezať bolo pódium ako na dlani. časť koncertu sme si tak výborne užili. Ako som pozeral na zábery stoviek znudených divákov bez vôle k tancu prípadne vlneniu sa, vôbec neľutujem, že sme boli mimo kotla. Dvaja bezdomovci, ktorí sa k nám zvonka pridali tvorili príjemný protipól davu slobody chtivých platiacich divákov. Dokonca ponúkli cigaretou, čiže akýsi bezdomovecký zvyk naopak - zvyčajne bezďáci cigu pýtajú. ()

curunir

všetky recenzie používateľa

Hodnotiť nebudem, pretože je to myslím druhá najväčšia blbosť po televíznych novinách čo sa dá na filmovej databáze hodnotiť, neubránim sa však niekoľkým osobným postrehom. Koncert sa odohral 15. 8. roku Pána 2009 a ešte stále mám v blahej pamäti ako sme sa s kamarátom rozhodli, prečo tam nezájsť. Na naše nemilé prekvapenie sme na námestí pod hradom zistili, že vstupné je vzhľadom na charakter podujatia pomerne značné, myslím, že to bolo 7 euro. To nám však nezabránilo aby sme na jednom mieste, ktoré z pochopiteľných dôvodov nebudem konkretizovať preliezli plot s pocitom ako sme všetkých tých hlupákov čo si radi za všetko zaplatia ,,ofajčili". Už menej sme ale rátali s tým, že vstupenky sa budú pri vstupe na hradné námestie prísne kontrolovať, čiže šanca sa potajme dostať na koncert definitívne pohasla. Tak sme potom už len tak sedeli na neďalekej lavičke a pozorovali hordy ľudia so zaplatenými vstupenkami smerujúcich na koncert a bolo ich toľko (za zhruba polhodiny sedenia prichádzali v neprestajných húfoch) a to ešte nerátam koľko ich prišlo pred nami), že ako poznám kapacitu hradného námestia povedal som si, ako som zrejme urobil dobre, že som sa tam nedostal. Stáť niekde dva a pol hodiny natesnaní ako sardinky rozhodne nie je bohviečo. Vo finále sme tak odchádzali s príjemným pocitom ničoho dosiahnutia. Takže ak by sa vo vysielaní záznamu niekde na obrazovke objavila aj moja maličkosť dám prirodzene 5*, takto nech si to ale hodnotia tí, čo mali osvietený nápad vyberať vstupné... (1. komentár ku koncertu) ()

Reklama

Reklama