Reklama

Reklama

VOD (1)

Tim Lippe (Ed Helms) je typ človeka, o ktorom by ľudia povedali, že precestoval celý svet. Ale opak je pravdou. Celý život žil v ospalom mestečku Brown Valley vo Wisconsine, kde bol zasnúbený so svoju učiteľkou zo siedmej triedy Macy Vanderheiovou (Sigourney Weaverová) a pracoval ako poisťovací agent, aby chránil sny ľudí. Timov život však čoskoro naberie celkom iné obrátky, keď sa vyberie do "veľkomesta" Cedar Rapids na dôležitú konferenciu poisťovacích agentov, ktorá pre neho rozhodne nebude konvenčná. Od chvíle, keď sa zapíše na recepcii, je zrejmé, že nesmelý Tim nemá o modernom živote ani potuchy. Katastrofa sa začne, keď mu cestu skríži cestu skúsený lev salónov a vymetač večierkov Dean Ziegler (John C. Reilly). Netrvá dlho a Tim sa už dopúšťa šialených výstrelkov, nahý sa kúpe v hotelovom bazéne, domáha sa vstupu na párty a podlieha čaru zvodnej viacnásobnje mamičky. Ak Tim tento víkend prežije, jeho život už nikdy nebude ako predtým... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (67)

Hanys_ 

všetky recenzie používateľa

Ikdyž Helms hraje ještě většího losera než v Hangover (a už to opravdu není tak vtipné) a Weaver je na plátně dohromady tak 50 sekund, tak se z Cedar Rapids nakonec vyklubal celkem milý filmek, který táhne usilovně hláškující Reilly. Ale kdyby dostal ve filmu větší prostor rozbor vtahu Heche-Helms, byl bych asi taky spokojenější. 5/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Netajím se svou upřímnou nenávistí k usměvavým pojišťovákům a ani tím, že s těmi nejotravnějšími nadšeně vytírám podlahu na chodbě. Pokud by mne však navštívil opilý agent Ziegler, tak jsem si jistý tím, že prožijeme nezapomenutelnou noční jízdu a ráno budu mít sjednané nejen životní pojištění, ale i úrazovku na papouška, pojištění domácnosti proti vandalismu emzáků a revoluční pojištění tújí proti útoku tučňáka patagonského. Ziegler mne totiž baví svou dokonalou uvolněností, ale je v podstatě jediným, kdo táhne směrem k zábavě tento jinak průměrný snímek o srazu superhrdinů - Pojišťomanů. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Jednoduse receno, desna kokotina. Sraz bandy pojistovaku sliboval solidni zabavu, jenze opak je pravdou. Hlavni problem je v hlavni postave. Helms mi nijak nevadi, ale tady je jeho slusnackovsky pako naprosto priserne otravny, pritom se tvari jak totalni uchyl, pred kterym si musite hlidat kalhoty a je priserne topornej. Ve vysledku je to proste nesympaticka postava, ktera me srala. Lehce to zachranuje jeho partak, vecne nality hovado Reilly, i kdyz jeho eskapady ve stylu nejdriv se ztriskat a pak jit nekam vyrvavat se po case okoukaj. Z celyho toho srazu pojistovaku uz je pak vytezeny naprosty minimum a je to tak jen takova kalici jizda party kravataku s moralizovanim na konec. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Začnem stroho, nemáam rád takéto filmy o ničom, kde hlavný pseudohrdina, ktorý je trošičku "pomalší/jednoduchší" (na oko) dostane do rúk veľkú "zodpovednosť", príde všetkému na kloub a následne sa zachóva (ako inak) nanajvýš správne. Pravdou je, že poisťovakov obzvlášť nemusím. (hotová zmluva s diablom) a táto "komédia" je koniec koncov ťažko pod hranicou priemernosti. Ed Helms sa poriadne sekol, bohužiaľ Ed. 2/10 ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Po úspěchu Pařby ve Vegas se podobných filmů natočilo nějak moc. A jak to tak bývá, jsou dělány pro prachy a humor v něm nenajdete. Zvlášť když jde o pojišťováky! Ed Helm zde skutečně hraje malého, zaprdlého pojišťováka, který má vztah se svou bývalou učitelkou ze základky (Sigourny Weaver). Dokonce jí nabídne zásnubní prsten. Pak však musí odjet nahonem na sraz pojišťováků v jakési díře jménem Cedar Rapids a dobře reprezentovat firmu. Jenže narazí zde na cvoka v podání Johna C. Reillyho a od té doby začnou vymetat večírky, pařby, drogové dýchánky, pozvou se na lesbickou svatbu... Aby pak pochopil, jak má zareagovat, aby nebyl za firemního idiota, a dojde i na morální ponaučení. Zatímco Pařba ve Vegas měla přesnou vyprávěcí strukturu skoro až detektivního ražení, kde do sebe jednotlivé dílky a odhalení, co se včera dělo, zapadaly, tady jde prostě o jízdu po večírcích a vtipné má být asi to, že se plachý pojišťovák odváže, až se koupe nahý v hotelovém bazénu. Ale vtipné to není. Herecky jde o mimořádný trapas a i na Sigourney Weaver je vidět, že absolutně netuší, proč tuto roli vzala. Samotný Ed Helm se sem jako hlavní postava zoufale nehodí, jeho připitomělý úsměv by se uplatnil možná v nějaké parodii, ale tady působí rovněž trapně. Chybí i jakékoliv pointování scén, vtipy jsou jen hrubozrnné a sexistické, navíc jsou odvyprávěny bez potřebného frázování a napínání před pointou - jen tak prošumí kolem a jde se zase dál. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (2)

  • V meste Cedar Rapids sa narodil napríklad Elijah Wood, známy ako Frodo z trilógie Pán Prsteňov. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama