Reklama

Reklama

Fall Of The Republic: The Presidency Of Barack H. Obama

všetky plagáty
USA, 2009, 144 min

Réžia:

Alex Jones

Hrajú:

Alex Jones (rozprávač), George W. Bush (a.z.), Jimmy Carter (a.z.), Walter Cronkite (a.z.), Al Gore (a.z.), Adolf Hitler (a.z.), Barack Obama (a.z.) (viac)

Obsahy(1)

Dokument Alexe Jonese poukazuje na obrovský vliv velkých korporací na americkou politiku, na světovou oligarchii, na velkou, nezávislou moc Federální rezervy (FED) a v duchu předcházejícícho THE OBAMA DECEPTION: THE MASK COMES OFF více rozvádí kroky Baracka Obamy a porovnává je s jeho předvolebními (i povolebními) sliby. (Prefectus)

(viac)

Recenzie (11)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

"Prichytený pri čine". Obama ako luhár či bábka v rukách oligarchov. Amerika má nového prezidenta, šedíveho dementa (nie že by tá "defka" bola lepšia voľba), ktorý nemal problém preukázať svoju aroganciu už pred voľbami, takže čo sa bude diať v hentej "kazimrdskej" krajine mi je úplne u piči. Hlavne aby to opätovne, ako v prípade krízi na Wall Street nezasiahlo životy ľudí na Slovensku. Celý dokument sa v prvom rade venuje klamstvám mahagónového pandrláčika, ktorý toho pred voľbami kopec nasľuboval, no keď ho zvolili, ako to už býva zvykom, na všetko sa vyjebal. Ďalej tomu, komu naozaj slúži ako biela ovca, že svet skôr či neskôr zažije ďalší šok v podobe zrodu "Novej Svetovej vlády", ktorá bude stáť za vytvorením novej banky, novej meny, konkurujúcej nášmu skurvenému "euru". Alex Jones taktiež nezabudol na svoju "obobratú pesničku" o policajnom štáte, tyranii, či zničení strednej vrstvy. Popravde, je to môj menej obľúbený "demagóg", no tú štvrtú ☆ mu aj tak dám, keď už toľko "bojuje" proti tým zmrdom zo špice pyramídy. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Čo sa týka ekonomickej časti tohto dokumentu, ide mimo mňa, pretože popravde tomu nerozumiem na takej úrovni, ako je tuna prezentovaná... z ekologického hľadiska tu padla samá pravda, čoš je zaujímavé, pretože ide o prvý dokument čo som tak nejak postrehol... bolo to vysvetlené tak nejak správne (v rámci možnosti). Miestami je to "priťiahnute" na môj vkus až veľmi, no niečo pravdy na tom bude... 7/10 Jones je rodený narodniar. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Svet ovládajú korporácie, oligarchovia a ak si niekto myslí, že americký prezident je niečo viac ako bábka (loutka), tak sa môže postaviť do radu, tých oviec je veľa. Niekto to nazýva konšpirácia, hoax, ale ja nie som toho názoru, že pravda je len jedna, tá ktorú nám hovoria v správach. ()

fishki 

všetky recenzie používateľa

Nemám rád konšpiračné dokumenty, ale tento ešte nepatrí k tomu najhoršiemu. Poďme sa bližšie pozrieť na týchto všeznalcov: Jesse Ventura? Bývalý wrestler a kandidát Reformnej strany, ktorá nie je nič iné ako populistický a oportunistický centrizmus v priamom prenose? A čo tí ostatní "talk show hosts" o ktorých ste v živote nepočuli? A čo znamená, keď dajú bezdomovca pred knižnicu s Bobom Woodwardom, Ústavou USA a Wilsonovým životopisom (kvôli nezaujatosti) a pod neho napíšu "researcher"? To znamená čo? Že číta knihy? Super. A prirovnávať USA k Sovietskému zväzu? A že sa na verejnosti Republikáni a Demokrati osočujú a v skutočnosti sú kamaráti? A v ktorej demokratickej krajine to tak nie je?! A povedať, že USA ovláda skupina oligarchov? Som si plne vedomý, že vláda spojených štátov drží Lincolnov odkaz a slúži "of the people, by the people, for the people". Ale podľa určitých merítok sa dá USA považovať za najväčšiu demokraciu na svete, čiže je prirodzené mať nepriateľov. Ale prečo ľudia v tomto dokumente nedali jeden návrh na zmenu? Prečo ich nie je vidieť vo verejnom živote? Prečo nekandidujú na verejný úrad? Je ľahké schovávať sa v pivnici niekde v Idaho Falls a vykrikovať. A že všetkým ide o peniaze? What else is new? Nikto vás nenútil, aby ste v Obamovi videli čierneho Mesiáša. Tak vám treba. A rozčúlený a nestabilný Boehner (ktorý je teraz Speaker of the House a je častým terčom posmechov) a šialená bábka Tea Party Michele Bachmann mi naozaj neprídu ako fundovaní ľudia čo sa týka akejkoľvek oblasti. All in all, hodnotil som len tie oblasti, ktorým rozumiem a ktoré sledujem. A u tých ostatným ma autor aj tak nepresvedčil svojimi argumentami. Takže aj toto dielko považujem za výplod ľudí okolo Fox News, ktorí chcú jednoducho šíriť zlobu bez akejkoľvek pridanej hodnoty. ()

kaposlav

všetky recenzie používateľa

Dlhý predlhý dokument a bez dabingu. 144 minút s titulkami? Aby som si to pozorne pozrel a prečítal, no potreboval by som minimálne 4 hodiny. Takéto dielo podla mňa treba rozdeliť na dva až tri diely, alebo zredukovať stopáž aspoň o tretinu. V konečnom dôsledku vas má tento dokument len pobúriť a nasrať. ()

Wiikii 

všetky recenzie používateľa

Jones ty dokumenty umí dělat opravdu hezky ... Ale jinak bych se k tomu moc nevyjadřoval, jeho tvorbu musíte brát s nadhledem, nebo být dospělé dítě, které s myšlenkou strachu v pod peřiny vidí všude spiknutí. ... ()

rekkky 

všetky recenzie používateľa

Document is addressing the facts very precisly , but you have to look to the comments from the hosts from some distance. The content is right from the beginning focused on the elements, which caused the current status of american society (one could say that this would have to be much more longer document). The key player in all of this seems to be economy and how its linked to the politicians, the biggest employers and other great players on the field of revenues. This section could be described with slightly different patience. The project talks about main problems of system, who is responsible, who holds the blame, but there are no direct evidences, only statements from authors, writers and people with great knowledge. The creators are very critical, so those who are in favour of critics will be at their side immediately. There is no space for making the choice and if you are viewing this document from certain distance, there will be dissapointment, you won’t get the chance to think about other explenations. The claims are not supported by solid arguments and the speeches are simple without any further support material. The general outcome is not driven into the deep and that is what appears to be the biggest disadvantage. Unfortunately in this type of document there needs to be stroger focus on details and the way of presentation of ideas should be much more smoother. ()

Mickel 

všetky recenzie používateľa

FUCK the NEW WORLD ORDER............... Svobodu má jen ten, kdo má peníze, ale proč to tak má být a proč těmto lidem neustále dávame moc, toť záhada. Proč nás peníze ovládají a proč necháme těch několik set lidí po celém světě ovládat naše životy, když my sami jim dáváme tu sílu drancovat zem jen pro jejich vlastní potěšení?? Ať se nikdo nezlobí, ale současná zámořská politika je založena na stejném principu, jako většina gangů ve světě. Stačí jen od dětsví rvát násilí do hlav lidí skrz media a filmovou tvorbu a lidi si zvyknou na všechno.........hlavně na ty jejich ´´osvoboditelské´´ akce ve světě....Modlím se za Syrii, Lybii a celkově celý jiho-východ, protože až ti se na Ameriku opravdu naštvou je Evropa jako jeji spojenec až povážlivě blízko....a kdo se bude smát s Jonesem z povzdálí? ()

Anstoss 

všetky recenzie používateľa

Skvělí dokument, který dokazuje, že elitářská společnost ovládá svět. Bohužel semnou spousta lidí nebude souhlasit, protože je fakta asi nezajímají. Tento dokument určitě neodpoví na všechny otázky které po shlédnutí budete mýt a tím se dostanu k tomu úplně nejhoršímu. Budete si je muset najít samy. Vaším nejhorším nepřítelem bude asi lenost a ignorantství. 10/10 ()

Reklama

Reklama