Reklama

Reklama

Kobato.

(seriál)
Japonsko, (2009–2010), 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Predloha:

Clamp (komiks)

Kamera:

Kóhei Tanada

Hudba:

Takeši Hama

Hrajú:

Daisuke Namikawa, Fumiko Orikasa, Hóko Kuwašima, Šin'ičiró Miki, Akeno Watanabe, Aki Tojosaki, Ajako Kawasumi, Ken Narita, Kendži Nodžima, Tomokazu Seki (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(24)

Obsahy(1)

Milé a naivné dievča Kobato prišlo na náš svet, aby si splnilo svoj sen isť na jedno konkrétne miesto.
Na to aby sa jej sen splnil musí naplniť fľašu "konpeitami", a to tak, že bude liečiť ubolené srdcia ľudí. 
Kobato to nebude mať ľahké, lebo prišla o znalosti a spomienky, ale aspoň jej bude pomáhať plyšový pes Ioryogi. Bohužiaľ, na splnenie úlohy má len obmedzený čas: štyri ročné obdobia. Podarí sa jej to? (Hees)

(viac)

Recenzie (3)

Hees 

všetky recenzie používateľa

Kobato sa veľmi ťažko hodnotí z dôvodu, že celé anime je dosť nudné až do devätnásteho dielu. Ten človek čo vydrží tých prvých osemnásť dielov, potom je dosť ovplyvnený kvalitným a krásnym koncom. Si teda myslím, že ten komu sa páči koniec, celú sériu viac či menej hodnotí kladnejšie, aj keď sa trocha nudil. Aj mne sa to teda hodnotilo ťažko už zo spomínaného dôvodu, že koniec a to konkrétne posledných päť dielov je krásnych. Skrátenie celej série by pomohlo a podľa mňa by stačilo plus mínus desať dielov. Stačilo toľko čísel a prejdem na hodnotenie. Roztrieštenosť deja na menšie epizódy, kde postupne Kobato pomáha jednotlivým ľudom tomuto rozhodne uškodila. Jej budovanie vzťahu z ľuďmi čo sa v anime objavujú až do konca zas pomohla potom vo finále. Napätie bolo celú dobu úplne minimálne. Situácie, ktoré mali byť vtipné tak väčšinou boli len mierne úsmevné. Hlavná hrdinka Hanato Kobato sa mi nepozdávala a správala sa dokola tak isto, ako keby sa nič nové nenaučila. Ľudia majú radi "sprostučké" charaktery, ale u Kobato je to naozaj prehnané. Potešilo ma teda aspoň zistenie ako sa ľudom najviac pomôže. Toto bolo vysvetlené v kontraste dvoch rôznorodých osobností a to Fujimota a Doumota. Tiež poteší príbeh okolo stromu ginka. Na také dlhé anime je toho, ale naozaj málo. Kobato ma potešilo vsunutím niektorých charakterov z iných anime do príbehu (Kimihiro Watanuki z xxxHolic napríklad). Openingovo či endingovo ma Kobato nezaujalo. Zaujalo ma skôr spievanými pesničkami, ktoré sú naozaj krásne. Posledných päť dielov : **** inak anime má celkovo len *** a to môže byť ešte rado. Odporúčam len tomu čo nevie nájsť nič lepšie, alebo prípadne pre nižšie vekové kategórie (niekomu kto je menej náročný na príbeh). PS: Chise a Chiho sa podobajú na Chii z Chobits (a je to zámer). ()

Subjektiv

všetky recenzie používateľa

Kobato, roztomilá naivní hlupačka z jiného světa lečí z trapných fantasy důvodů na naší Zemi zlomená srdce. Když něco zmrší, její kawaii dóbucu ji drsňácky vyhubuje, což má být vtipné. Jinak je to unylé, plytké, tupé a skorem nehodné i takto dehonestujícího komentáře. Dojem po třech dílech (více nedám): slabé **. ()

Reklama

Mya 

všetky recenzie používateľa

Nova manga od CLAMP-u sa dockala aj spracovania vo forme anime. Pekna, naivna a zaroven roztomila seria, ktora si jednoducho zasluzi stastny koniec. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (1)

  • Meno hlavnej hrdinky Kobato znamená "malá holubica". Ioryogi si z Kobato často robí srandu a volá ju Dobato, čo znamená "hlúpa holubica". (Hees)

Reklama

Reklama