Reklama

Reklama

Drive a Crooked Road

  • USA Little Giant (pracovný názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Automechanika a závodníka Eddieho Shannona (Mickey Rooney), který si moc nerozumí se ženami, si jednoho dne do autoservisu vyžádá půvabná Barbara (Dianne Foster), které se rozbilo auto. Druhý den zavolá do servisu, že opět nemůže nastartovat. Eddie jí auto opraví, Barbara s ním začne flirtovat a pozve ho na pláž. Eddie se začne s Barbarou stýkat a Barbara ho na večírku seznámí se Stevem Norrisem (Kevin McCarthy), o kterém mu řekne, že je bohatý a že by mu mohl pomoci sehnat peníze na závodní auto, aby se Eddie mohl zúčastnit svých vysněných závodů v LeMans. Steve dá Eddiemu nabídku, kterou nemůže odmítnout... (HTB)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (7)

liquido26 

všetky recenzie používateľa

3,5 Eddie (Mickey Rooney) je automechanik a závodník, který není příliš pohledný a dívky o něj nejeví zájem. Jednoho dne se u nich v garáži zastaví krásná ženská, která potřebuje opravit auto a začne s Eddiem flirtovat. Eddie se samozřejmě zabouchne, nicméně ona dáma to nemyslí tak úplně upřímně. Víc neprozradím, protože přeci jenom to určité napětí, co od Eddieho chce udržuje pozornost v první půlhodině, která je jinak víceméně nudná (až na hezké nablýskané sporťáčky). Celkově vzato to není špatný film, ale zase nic originálního taky ne. Prostě taková noirová jednohubka. ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Ta noirova nalada tam je... Pribeh se toci kolem trochu stydliveho a naivniho mechanika Rooneyho, ktery se seznami se spravnou ff (resp. ona s nim), ta ho dostane do spatne spolecnosti, a uz to jede...ne nijak extra objevny film, kazdopadne noiristy potesi tou spravnou atmosferou/pribehem a poctivym zpracovanim. A protoze se to cele toci kolem aut, tak ja jsem byl spokojenej o to vic. Jednoduche, pekne. P.S.: ...a Rooneyho mam rad, to je zajimavej chlapik. Navic, kdo mel za manzelku Avu, to je kral... :-))) 4- ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Režisér Richard Quine natočil tento film v štýle a atmosfére filmu noir, v ktorom sa prelína napätie, kriminálny príbeh a romantická línia. Výkon Mickeyho Rooneyho je úžasný a jeho postava ponúka zaujímavý kontrast medzi jeho technickými schopnosťami a jeho nešikovnosťou v ľudskej interakcii. Hoci film "Drive a Crooked Road" má svoje nedostatky, ako napríklad občasné prehnané melodramatické momenty, poskytuje príjemné filmové zážitky pre fanúšikov žánru filmu noir a milovníkov starších filmov. Celkovo je to zaujímavý kriminálny príbeh s prekvapivými zvratmi a fajn atmosférou. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Kočka a dva frajírci napálí skrčka závoďáka, aby jim vyšel troufalý bankovní heist a poté super rychlý únik s loupeží. Rooneyho chudák budí soucit (ač celá ta zápletka je blbina), závěr je dost dramatický, plus je také příjemná porce slunečný Kalifornie. Po referenci "nejlepší beach noir 50. let" jsem čekal víc, ale docela dost mě to bavilo. #Noirvember ()

DJ Lonely 

všetky recenzie používateľa

Za mě fantastickej noirovej film. Fakt hodně mě bavily herecké výkony (hlavně Mickey Rooney je tady totálně boží) a i v podstatě jednoduchá zápletka tu byla krásně zpracovaná. Pro mě osobně jeden z TOP noirových filmů, které jsem doposud viděl. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama