Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna 2-dielna adaptácia románu gruzínskeho spisovateľa Nodara Dumbadzeho. Pôsobivý obraz detstva a rodinných pút na gruzínskom vidieku i počas štúdií hlavného hrdinu v Tbilisi. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (2)

anderson 

všetky recenzie používateľa

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 31.7.1989 - Tak táto dvojdielna inscenácia znamená pre mňa takú "nehoráznu srandu", že to ani neviem slovami vyjadriť. LUKNÁR tu hrá chalana z gruzínskeho vidieka, ktorý má totálne šialenú rodinku. A ich smrtiace hlášky ma v dobe vzniku totálne odrovnávali. V druhej časti sa síce komediálna vrstva prelomí skôr do tragikomickej polohy, ale aj napriek tomu je toto absolútna špička slovenskej televíznej tvorby. Nechápem prečo to STV niekedy nezreprízuje. (21.10.2009) ()

PatoP 

všetky recenzie používateľa

Túto inscenáciu som videl ako 11-ročný chlapec, no niektoré sekvencie mi ostali v pamäti uložené dodnes. Stáva sa to iba u filmov, ktoré sa mi veľmi páčili. Prvý diel bola veľká sranda, tie hlášky nemali chybu, druhý diel bol už aj trochu smutný, nakoniec ako aj život každého človeka. Bol to proste koncert všetkých zúčastnených. Kedy to RTVS odvysiela, je vo hviezdach, predloha je totiž od gruzínskeho autora, preto by sa museli zakúpiť autorské práva. A to je problém. ()

Reklama

Reklama