Reklama

Reklama

Walking Dead

(seriál)
  • Česko Živí mrtví (viac)
Trailer 4
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvorcovia:

Frank Darabont

Réžia:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (viac)

Predloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (viac)

Hrajú:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (viac)
(ďalšie profesie)

Série(11) / Epizódy(177)

Seriál Walking Dead vznikol podľa rovnomenného komiksu a stanica AMC zatiaľ veľmi úspešne odvysielala dve série (prvá mala 6 častí, druhá 13, plánovaná tretia 16). Walking Dead prináša príbeh o následkoch apokalypsy, ktorá zmenila ľudí na zombie a sleduje príbeh skupinky ľudí, ktorí prežili a cestujú naprieč USA a snažia sa nájsť si nový domov, bez hôrd zombie. Skupinu vedie Rick Grimes, ktorý bol v starom svete policajným dôstojníkom. Čím väčšmi je ich situácia bezútešnejšia, tým viac ich vôľa prežiť núti robiť takmer čokoľvek, aby zostali nažive. V roku 2010 získal seriál na prestížnu cenu Zlatý glóbus. Získal ocenenie AFI TV Award ako najlepší seriál roka a v roku 2011 získal cenu Saturn Award od Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films v USA. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa classic k tomuto seriálu (20)

Walking Dead (2010) 

Keď stál za projektom človek, ktorý to vymyslel, tak to malo väčšie grády, t. j týpek Frank Darabont, ktorý priniesol v 90 rokoch jeden nešpecifikovaný snímok, ktorý ani nemusím bližšie komentovať... Akonáhle sa Frank nepohodol s producentmi, a tak sa zdekoval, tým pádom sa kvalita strácala... Teraz je už 4 sezóna, kopec postáv už zomreli a tí, čo ostali sa pohybujú niekedy v začarovanom kruhu... Niekedy mávam pocit, že pozerám mexickú telenovelu, ale len sometimes. Moje obľúbené postavy sú : Daryl, Michonne a tak tak líder Rick... ()

Jedného dňa už nebudete (2016) (S07E01) 

Tvorcovia seriálu to už načisto totálne prehnali s tým sadistickým brutálnym úvodom, ktorým začína 7. séria, so šialeným psychopatom Neganom, ktorý je tak indisponovaný, že rozmláti hlavy dvom hlavným postavám, tak to už je moc i na mňa ! Aby som sa v jednom kuse pozeral na hovädo, ktoré trýzni všetkých na vôkol seba, tak to by som musel byť vrecom šibnutý, že sa mi to ešte aj pozdáva, páči, a aby som tomu ešte udelil plný počet hviezd, ako to tu učinilo množstvo nadšených pacientov, tak to ani nápad ! Vyznávači extrémneho násilia sú presne hodní Neganovej povahy. Obávam sa, že ako pôjde seriál dopredu, bude to horšie a horšie ! Negan je otrasná postava ! Najväčší problém spočíva v tom, že toto násilie, je samoúčelné, zbytočné, nemá opodstatnenie... SADISTI. ()

Studňa (2016) (S07E02) 

Akýsi Ezekiel, s digitálnym TIGROM SHIVOU, s ktorým tentokrát budú len Morgan a Carol, tak to smrdelo prehnaným n-a-r-c-i-z-m-o-m, okolo „novodobého Mesiáša” . Jestvuje ďalšia komunita skrývajúca sa kdesi, mimo dosahu nebezpečenstva, pričom aj tak im ide o život, z pohľadu inej komunity, s ktorými majú akúsi dohodu, že niečo za niečo, potom vás necháme na pokoji. „Opäť som sa strašne kochal všetkým, čo mi scenáristi, herci ponúkajú, také nemastné - neslané MENU” ... Ochutnať ho, znamená väčšinou extrémne bolesti brucha, hlavy... ()

Cela (2016) (S07E03) 

Nič moc, SLABOTA. Dwight z Neganovej družiny, trýzni Daryla Dixona v malej, temnej, uzavretej miestnosti, dáva mu jesť psie žrádlo, púšťa na plné gule dementnú muziku, a celé to smrdí veľkou trápnosťou, aká prevláda od všetkých hercov, až po všetkých tvorcov, ktorí pracujú na tomto seriáli, s nádychom akejsi nekonečnej telenovely. Snažia sa ho ZLOMIŤ, pričom sú mu ponúknuté 3 možnosti zo strany - najvyššieho, t. j. - Negan sa opakuje, ako obohratá platňa, schyľuje sa k niečomu, čo je už dávno predvídateľné... K stretu, k vzbure. Predošlé série boli pre mňa len zotrvačnou tradíciou, aká panuje pre väčšinu, ktorá sa vypraví v nedeľu do kostola, tentokrát sa musím premáhať, aby som to dopozeral, mám obavy, že kvôli Neganovi, bude táto sezóna utrpením na duši ? ()

Bez zbraní (2016) (S07E04) 

Počas sledovania 7. série - The Walking Dead, pozorujem, čo robí postava Negan s ostatnými. Jednoducho povedané, ovláda ich. Trýzni ich. Buzeruje ich. Komanduje ich. Najprv išiel na nich tak, že ich OSLABIL. Brutálne zabil dvoch členov Rickovej skupiny, čím ich zdecimoval. Neganova skupina má pred ním samotným rešpekt. Je to kvôli jeho bejzbalovej PALICI, menom Lucille ? Čím si vyslúžil takú bohapustú autoritu ? Nič o ňom neviem, a ani to vedieť nechcem. Netúžim po tom. Najprv FYZICKY, potom PSYCHICKY. Panuje tu nenávisť zo samotného Ricka, voči arogantne namyslenému Neganovi, ale aj samotná nenávisť z Rickovej bandy k JEHO VLASTNEJ OSOBE, ktorú dohnal ku DNU, kde sa momentálne všetci nachádzajú. Rick sa stáva pozvoľným, len aby sa nikomu už nič nestalo ? Vrie to v ňom, ako v časovanej sopke, ktorá sa chystá vybuchnúť, len táto je taká atypická, čaká na vhodnú príležitosť ? Nastáva akási psychologická rovina. Svitá na lepšie časy, vďaka samotnému záveru tejto epizódy ? Pozorujem určité zlepšenie, ktoré poteší. ()

Bitkári (2016) (S07E05) 

Konečne to prišlo. Na myslí mám zlepšenie 7. série, zatiaľ najlepšia časť, ktorá sa zaobišla bez debilného Negana, za to namiesto neho prišiel jeho zástupca, ktorý mieril so svojou skupinou do Hilltopu, kde sa schovávali zdrvené, „bývalé nevesty” Maggie so Sashou. Mali šťastie, že tam bol chlapík, menom Ježiš, ktorý si ich zastal, lebo zbabelec Gregory, ktorý tomu tam velí, to chcel zahrať do autu, lebo to on si ich všetkých najal, aby vyvraždili Neganovu družinu, počas spánku v predchádzajúcej, 6. sérii. Ak by sa to dozvedeli, tak AMEN. Chvíľu tu je Rickov syn, Carl spolu s jeho frajerkou Enid, všetci majú rovnaké záujmy, a to, kde je Negan, a ako ho sakra zabiť ? Perfektná je nočná sekvencia za doprovodu hudby so živými - mŕtvymi, ktorých vpustil do Hilltopu, Neganov zástupca, ako že skúška. Duchaprítomná Maggie to vyriešila svojským spôsobom. TRAKTOR urobil kus roboty. Vynikajúce aj po scenáristickej a hereckej profesie, ktorá ma ohromila. Možno, že bol na PN - ke Negan, tak preto som si túto časť vychutnal. Týpek Ježiš, je podľa mňa, náhrada za Abea, alebo Glena, dúfam, že správny chlapík ? Bojím sa, že potom príde opäť Negan, a bude mi liezť na nervy ? No, veď sa ešte uvidí... Možno už nebude taký DEBIL ? ()

Mesto žien (2016) (S07E06) 

Lesbička Tara bola s černochom s dredami, Heathom, na akejsi MISII, pričom nemajú ani páry, čo sa tam medzičasom stalo, že Spasiteľ Negan použil svoju Lucille... V úvode tejto nudnej epizódy pozorujem, ako sa Tara ocitá na pláži, ako sa tam dostala, sa dozviem postupne, medzitým zisťujem, že jestvuje ďalšia KOMUNITA, ale len ženská, lebo všetkých chlapov pobil Negan so svojimi kumpánmi. Tam prichádza za nimi nepozorovane, do lesa, kde sa schovávajú... Najprv ju chcú vehementne zlikvidovať, ako nepriateľský živel, pričom neskôr ju šéfka ukecáva, aby s nimi ostala. Neľúbi sa mi, že seriál má takúto kolísavú tendenciu kvality, každej jednej epizódy, lebo vtedy si myslím, že bol scenárista sťatý, ako DOGA ! Tara nie je zrovna postava, ktorá by ma zaujímala, a pokiaľ je čisto SAMA, je to viac - menej, UTRPENIE ! ()

Zaspievaj (2016) (S07E07) 

Blbeček z útulku, čiže Negan, sa po krátkej odmlke, znovu vracia, aby si pripomenul svoje nádherné zásady, ktoré spočívajú v totálnom ponížení protivníka, bude prebiehať intenzívny ROZHOVOR, medzi ním a ultra profesionálnym, mladým sériovým vrahom, Carlom, synom psychopatického Ricka. Carl sa rozhodol, že zabije Negana, pričom sa netrafil, a tak namiesto neho, zastrelil dvoch jeho mužov, čo sa šéfovi zrovna nepáči, premýšľa, čo s ním urobí, tak najprv mu ukáže svoju vzácnu vlastnosť, tentokrát vymení bejzbalku Lucille, za žehličku !? Skrátka, MAGOR všetkými desiatimi ! Ako je predčasne dospelý Carl na návšteve u Negana, tak ten ho ponižuje, ako sa len dá, napríklad smeje sa mu priamo do KSICHTU ! Jednotlivé aktivity, ktoré uvádzam, nie sú presne podľa poradia, ale odohrajú sa, aby nakoniec ho išiel tento debil odprevadiť domov, kde sa pýta : „Kde je tatko” ? A tak, aby zabil nudu, merkuje Carlovú nevlastnú sestru Judith, a čaká, a čaká, pokiaľ sa tatko domov nevráti. Škoda, že nepoznal sukničkára Shanea, tak to je ale pekný kamarát, že Rick ? Najkrajšia baba z The Walking Dead, čiže ROSITA, maximálne a extrémne, buzeruje bezbranne zdeptaného Eugenea, aby nebol zbabelec a slaboch, a dodržal svoj sľub, že vyrobí guľku, ktorú Rosita vypáli na Negana. Akosi sa všetci činili, nezaháľali, lebo komu sa nelení, tomu sa zelení, a tak... černoška Michonne ide zatiaľ po svojich, taktiež smeruje k Neganovi, kňaz Gabriel medzitým vynadá do debilov synovi nebohej Deanne, Spencerovi, ten potom nájde vzácne a cenné poklady, ktoré chce odovzdať BOSSOVI NEGANOVI, Rick a Aaron sa zatiaľ kdesi ponevierajú, ale natrafia, na niečo extra zaujímavé, možno komunitu, alebo arzenál zbraní ? a Darryl dostane krídla, a to nemusel ani vypiť energetický nápoj, ktorý dáva krídla, myslím, že jedna hnedovláska mu postrčila kľúč, popod dvere. Stále si myslím, že scenáristi majú veľmi málo času na napísanie poriadneho scenára, ktorý by ma oslovil, možno ho píšu v krčme ? Seriál sa dá pozerať, možno už len zo zotrvačnosti, uvidím, koľko častí a sérii, ešte bude ? PS : Všetky cesty vedú k Neganovi, majú ho v ZUBOCH... Je už ako obohraná platňa ! Nielenže ho majú títo poškodení v zuboch, taktiež aj mne strašne lezie na nervy ! Spamätaj sa, Negan, pokiaľ je ešte, aký - taký čas, bohužiaľ, kamarát, na to už asi nebude čas...? ()

Srdcia bijú ďalej (2016) (S07E08) 

Všetky cesty vedú do Ríma... , ale v prípade hrdinov seriálu The Walking Dead, teda v 7. sérii sa schyľuje, pred prestávkou, ku vytúženému stretnutiu v pevnosti Hilltop, pričom to celé viselo na vlásku... Všetko to bola otázka času, keď sa Rickova družina konečne vzbúri proti, už oholenému Neganovi, ktorý svojej povesti neostal nič dlžný, zamordoval ďalšieho človeka, ktorý sa mu príliš vtieral, líškal, skrátka, až tak sa mu pchal do zadku, že to Negan psychicky nevydržal, on je labilnejšej povahy, rozzúri sa, ako úplne zmyslov zbavený, a potom Amen Boh s tým, kto mu vstúpi do cesty. Lucille je stále k dispozícii... Prečo je taký výbušný ? Prchký ! Morgan a Carol, nemajú ani šajnu, čo sa tam doma, zatiaľ deje, no, zrejme aj oni pôjdu do vojny ?! Povedal by som, že som nadmieru spokojný, pôvodne som uvažoval o plnom hodnotení, celkovo skonštatované, jedná sa zatiaľ o najlepšiu epizódu doterajšieho diania, v 7. sezóne, ešte, tuším, že tri epizódky dozadu, t. j - áno, piata bola rovnako kvalitná, ako táto, pričom o čosi slabšia, ako ôsma. Trvalo to celú hodinu, a ja som bol dosť napätý, ako to dopadne, Rosita si koledovala o život, po odvážnom skutku, ktorý vyparatila, aby som si na koniec predstavil Dominica Toretta, keď jeho banda spokojne odchádza do ďalšieho dobrodružstva, Rickovci, síce nie sú takí spokojní, ako Torettovci, ale majú odhodlanie byť spokojní do budúcnosti ? Hm. , žeby som sa tešil, aby už bolo po prestávke ? ()

V núdzi poznáš priateľa (2017) (S07E09) 

Ak si ešte dobre spomínam, tak tesne pred prestávkou, si to mierila Ricková družina smerom k veliteľovi Gregorymu, ktorý šéfuje kolónii, nazývanej Hilltop. Rick, ako pravý kápo, ktorý posral, čo sa dalo, navrhuje tvrdohlavému Gregorymu, aby sa s rickovcami podujal na zlikvidovaní všetkých spasiteľov, na čele s neoblomným Neganom, ktorý si už poriadnu chvíľu koleduje o zaslúžený výprask, ktorý ho čaká a isto neminie ! Bohužiaľ, tento veľký SRALO, GREGORY, je taký natvrdnutý, že o tom nechce ani počuť, tak odhodlaní zbojníci odchádzajú s dlhým nosom, pričom sa nevzdávajú. Smelý Ježiš im na oplátku navrhne, aby išli pozrieť BORCA s DREDAMI a jedným majestátnym TIGROM. Do Kráľovstva idú, kam ich čaká kráľ EZEKIEL, ktorý taktiež nie je nadšený, čo títo borci navrhujú. Udatný Morgan, nemá ani páru, že Abraham a Glenn, už nie sú medzi živými, ale i napriek tomu, tiež povie : NIE ! Za hradbami kráľovstva sa medzitým túla zvláštna žena Carol, ktorá nevie, že Ezekiel mal velikánsku návštevu. Stretla mladého chalana, ktorý sa podobá na Ledgera, keď mal 18 rokov. U Neganovcov sa dopočuli o tom, že pán Daryl Dixon VZAL NOHY NA PLECIA, čiže ZDRHOL, ako víchor o preteky. Takže vyslal svoju pravú ruku, aby išiel preskúmať, či sa náhodou, tento väzeň, čírou náhodou nenachádza v Alexandrii, domovskej základni Ricka Grimesa, a jeho zúrivej družiny HRDLOREZOV. Musel byť extrémne naivný, že ho tam nájde, pretože Daryl dostal podobný AZYL, ako ED SNOWDEN, u BORCA EZEKIELA. Ako od neho pomaličky odchádzali, natrafili na niečo EXTRA zaujímavé. Spasitelia povešali na jednej diaľnici, akési dynamické výbušniny, ktoré títo ľudia ZOZBIERALI, ako hrušky. Divné, že sa tu tak krásne TRBLIETALI, aj keď ich mali určené na zombíkov, nerátali s tým, že ich môže niekto iná nájsť ? KIKS, ako hovädo ! Po návrate rickovci zistia, že GABRIEL, taktiež VYPADOL, aj so všetkými zásobami, a ešteže jeden z členov, zahral túto situáciu do AUTU, lebo inak by to veľmi zle dopadlo ! Takže vydávajú sa mu na STOPU, a na Ricka čaká na záver - veľký úsmev popod fúz... Bohvie, či je tam GABO, s tými dievčatami, a pár chlapcami, alebo videl čosi iné ? - ( - Táto družinka mi pripomína výlet Tary, keď sa u nich zastavila na POKECI... , pamätáte ? ) Celkom dobrý ROZBEH, uvidíme, ako ďalej ? Seriál pozerám z čistej, nefalšovanej zotrvačnosti, to máte to isté, ako nedeľné návštevy KOSTOLA, keď títo jedinci na hodinku spínajú ruky, a tvária sa, ako veľkí kresťania, ale pravda, je niekde inde ! A z toho je mi na GRCANIE. Ale našťastie, tento seriál, sa až tak nepatrí porovnávať s touto katolíckou rutinou. Aj keď obe aktivity, sú určitý druh TELENOVELY. ()

Spojenci (2017) (S07E10) 

Ani do voza, ani do koča, nemastné, neslané, hrdinovia mali samé starosti... Najviac ma asi zaujala „skúška dospelosti” , keď lídra Ricka hodila jedna divná ženská do „jamy levovej” , či sa pochlapí ? Vyzeralo to všelijak. Ezekiela tí hnusní spasitelia stále buzerujú, ale zatiaľ neplánuje zmeniť svoj postoj. A práve Richard chcel vyprovokovať KONFLIKT, že zavraždí Carol, hodí to na neganovcov, ale keď sa o tom dopočul Daryl, tak sa pochytil s Rišom, áno, lietali poriadne šupy, pokiaľ sa obidvaja nespamätali. Daryl bol na návšteve u Carol, ale tlačil jej spoľahlivo kaleráby do hlavy, nepovedal pravdu, čo sa stalo... Aj samotný Morgan dostal po hlave, a stále nič. The Walking Dead = SOAP OPERA !!! ()

Zásadná otázka (2017) (S07E11) 

Negan sa vrátil, a všetci okolo neho sú na vážkach, čo sa zase bude diať ? Tak po prvé, Daryl zdrhol, a kto je za to zodpovedný ? Samozrejme, že to urobila Sherry, jedna z Neganových jebačiek, ktorá mu postrčila kľúčik. Jej niet. Niekto si to musí zákonite odskákať, čiže vyfasuje bitku neganová pravá ruka, Dwight, ktorý celú situáciu zahrá do autu, narafičí to na miestneho doktora, ktorého šéf hodí do pece, ako akúsi obyčajnú briketu. Takmer pokakaný Eugene, konečne dorazil, ako spočiatku rukojemník, ktorý ide na istú smrť ? Negan si ho obľúbil, pretože srší samými vedomosťami. Musí tancovať, ako On píska, a tváriť sa pritom, že je kompletne opantaný týmto systémom. Negan je niečo na spôsob sultána, ktorý disponuje množstvom žien. Najprv tri z nich, neskôr, už iba dve, navrhnú Eugenovi, aby pripravil smrtiaci jed, pre mamku, z týchto devočiek. Po dôkladnej príprave, nakoniec skonštatuje, že je somarina, aby sa On podieľal na smrti nevinného človeka, ktorému eutanáziu nepovolili ? A tak si ho odloží pre extrémne podstatného človeka. Hádajte, koho ? Po druhé. Rukojemník, teraz už hosť, hádam, že aj člen domácnosti, sa maximálne aklimatizoval, má na dosah všetko, na čo si pomyslí, drtí video hry, papá o dušu... , a podotýkam, že som si pri nich pripadal, ako DEBIL. Ak by bol Eugene k čomusi, aspoň si ho mal nechať vyfajčiť od tých kočiek. Možno v zákulisí ? ()

Povedz áno (2017) (S07E12) 

Rick a Michonne sú zaľúbení, až po uši, a išli spolu na MISIU, kde si dobre vrzli, boli na kolotočoch, našli veľké zásoby jedla + zbraní, ktorých stále nie je dosť, a taktiež museli zlikvidovať veľký počet „živých - mŕtvych” , lebo práve pod nimi, vedľa nich, oproti nim, sa nachádzali tieto zbrane. Taká uvoľnená epizódka, kde novodobí, atypickí „Rómeo a Júlia” , alebo lepšie povedané, drsnejšia verzia by znela Bonnie a Clyde, tak ONI sa správali, ako mladí pubertiaci, boli v strašnej POHODE, aj keď mali za chrbátom, odvekých rivalov, ktorí im znepríjemňujú životy. Na mysli nemám spasiteľov, na čele s brutálnym sympaťákom Neganom, ale tých, ktorých spomínam v úvode recenzie. Pakovia tentokrát boli držaní na uzde. Moja kočka Rosita behala a zháňala čokoľvek, s čím by tomu hajzlovi vystrelila mozog z hlavičky - makovičky, ale nemala úspechu. Ale ja vravím : „Snaha sa cení” ! Celkom obyčajne - neobyčajná časť, ktorá nič nového nepriniesla, ale bola celkom znesiteľná, ale tí dvaja krásavci by sa mali konečne začať krotiť ! ()

Tu ma pochovajte (2017) (S07E13) 

Po dlhšom čase, nastáva u mňa určitá spokojnosť, nad zaujímavým trinástym dielom, siedmej série, kde sa to všetko točilo okolo : Kráľovstva, kráľa Ezekiela, ale najmä Morgana, ktorý učinil jedno dôležité rozhodnutie, vlastne, viac - menej, bol do toho donútený, kvôli konaniu človeka, ktorý zapríčinil smrť, inému mladému človekovi, de - facto, toto všetko mu morbídnym, bizarným spôsobom hrá do karát. Až dnes sa Carol dozvedela, čo Negan spáchal, a tak je to, hádam, že, aj definitívne, že sa pôjde do VOJNY ! Spasitelia, buď psychologickým šikanovaním terorizujú, aj Kráľovstvo, ktoré donútili neustále podľahnúť ich požiadavkám, na mysli mám to, aby pravidelne donášali spasiteľom, napríklad JEDLO, alebo fyzickým likvidovaním si vybudovali autoritu a rešpekt, lebo sú v presile, a tak sa im boja postaviť zoči - voči, teraz to vyzerá, že sa spoja hlavy dohromady, a zaútočí viacero tímov, od spomínaného kráľovstva, cez Alexandriu, až po Hilltop ? + črtá sa, rysuje sa ešte ďalšia pomoc, takže po spojení všetkých síl, by sa mal poraziť nepriateľ, ale koľko ľudí, postav, hlavných, či vedľajších, tomuto konfliktu nakoniec podľahne ? Psychologická, vyvážená epizóda, ktorá ma začala úplne najviac baviť, až vo svojej druhej polovici... ()

Druhá strana (2017) (S07E14) 

Pravá a ľavá ruka diabla. Na mysli mám lídra Spasiteľov Negana. Jeho zástupcovia sú Dwight a Simon, ktorý chodí vehementne do Hilltopu za Gregorym, ktorý je velikánsky kolaborant s nepriateľom, a to len preto, že chce zostať na žive... Tento, inak poriadny SRALO, zistil, že zástupca Simon s perfektným ksichtom, prešiel z Ginu na Tequilu, pričom si to má zapísať za uši, inak by sa mu to mohlo vypomstiť po ďalšej návšteve. Ozaj beštiálnemu vrahovi chýba doktor, a tak si Simon so sebou zoberie, aj patričnú náhradu, čo vlastne znamená, že ešte nebožtíkov brat, je doktor, a tak putuje s nimi do Alexandrie. Daryl, ktorý sa skrýva, bude na vážkach, spolu s kočkou Maggie, pretože jeden z členov bandy pôjde na prieskum do podzemného skladu s potravinami, a takmer Daryl po ňom vyštartuje, s nabrúseným nožom, ktorý by inak skončil v jeho hlave, nebyť duchaprítomnej vdovy. Veľké SOKYNE ( po Abeovi ), t. j - Sasha a Rosita, si pôjdu nejakú chvíľu na nervy, ale totiž obidve mieria ku Neganovi, takže musia zahodiť staré resty za seba, a začať k tomu spolupracovať, lebo ONY budú len na skok od nenávideného HAJZLA, aj ho na okamih zazrú, ( na sekundu budú strašne RADY ), ale nebudú mať príležitosť vystreliť naň, lebo nie je až taký dobrý výhľad, okolo neho sa premávali samí pacienti, čiže si to chcú tieto krásky namieriť za plot, kde je vyšinutý Eugene, ktorý kuje akési zlomyseľné plány, aspoň v to dúfam. Nechcel sa nechať zachrániť, Sasha sa dostala za ohradu, ale Rositu si k sebe nepustila... Ona sa rozplakala, ako malé dieťa, a utekala, čo jej nohy stačili. A v úplne samom závere, som zbadal SILUETU jedného človeka, ktorý sa volá... Ja to viem. Blíži sa brutálne finále. ()

Čo je potrebné (2017) (S07E15) 

Takže, lesbička Tara, zavedie Rickovcov za skupinou samých žien, ktoré žijú samé v lese, pričom disponujú množstvom zbraní, tieto práve oni všetci potrebujú na vojnu so spasiteľmi... Ona už RAZ u nich bola, preto sa táto banda dopredu pripraví, ak by nastali nepokoje, ktoré, samozrejme, aj prichádzajú do úvahy... Skrátka, skúsia s nimi hodiť reč, či by sa nechali zlanáriť, aby aj ONY prišli bojovať do komplikovanej vojny. Ďalej sledujem, ako mala byť takmer pekná černoška Sasha znásilnená, jedným zvrhlíkom od Negana, áno, čapli ju, je väzenkyňa, a istý David prišiel za ňou, keď mal vo veľkom úmysle, prezerať si s ňou „zbierku motýľov”... Ale prišiel BOSS, ktorý ho rázom UZEMNIL. Sasha má momentálne DILEMU, pretože sériový vrah, Negan, ju psychologicky VYDIERA, aby sa pridala na stranu nepriateľa, kde sa už Eugene, očividne udomácnil, a ten sa vehementne snaží, aby sa nechala ukecať.... Kolaborant jej poskytne JED, ktorý bol pôvodne určený, aktuálne novému šéfovi ? Medzitým Maggie zisťuje, že Gregory, ešte ani len nezlikvidoval, čoby len jedného zombíka, a tak mu táto vdova poskytne rýchlu LEKCIU, ako správne na to. Čiže, mám tu uväznenú Sashu, a jej trampoty. Potom Ricka, s kamarátmi, a VIZITU u Natanie, šéfky tábora, kde sa snažia dohodnúť na spolupráci, aj tak nakoniec skonfiškujú to, čo si zaumienili. Jednoducho, neserú sa s nikým. A na samom konci uvidím iného človeka, kde som si sprvoti myslel, že taktiež v samom závere, predchádzajúcej epizóde, vidím toho, koho myslím, s kým sa stretla Rosita, keď nechala Sashu ísť... Je to strašne zamotané, celkom sa teším, čo má prísť... ? ()

Prvý deň zvyšku života (2017) (S07E16) 

Väčšinou, keď režíruje výkonný producent GREG NICOTERO, tak epizódy nekončiaceho seriálu ( TELENOVELY ) ? , majú čosi do seba... Inak, môže sa pochváliť tým, že zatiaľ má na svojom konte 20 častí pod svojim palcom, ktoré si absolútne neberú pred seba servítku ! Bohužiaľ, tentokrát, nie som extra nadšený, síce uznávam, že je 16. epizóda, siedmej série, lišiacky spracovaná, napríklad, dumal som nad tým, čo znamená Sasha so slúchadlami v ušiach, t. j. - , kde sa nachádza a prečo ?, až v následných sekvenciách, som na to prišiel, či trebárs flashbacky, s Abeom, čo predznamenáva, že sa blíži niečo naprosto neodkladné, de - facto, po spojení všetkých týchto súvislostí, to dáva jasný a zreteľný zmysel. Zdalo sa mi, že sa Greg inšpiroval fantazijným Pánom Prsteňov, a jeho veľkolepými bitkami, konkrétne vo Dvoch vežiach, s prechodom na Návrat Kráľa... Do finále si prichystali dve pozoruhodné prekvapenia, ktoré potenciálneho diváka nemusia, až tak šokovať, ak pozorne sleduje, čo sa deje. Trochu mi príde smutné, po scenáristickej stránke, že RICK naivne dôveruje tým ľuďom, ktorí ho môžu ľahko sklamať, či poriadne zradiť, že zase príde na „psí tridsiatok” ... Skrátka, aj taký maličký škôlkar, ho opije rožkom, aspoň takto si to ja vysvetľujem, scenárista / i, by už mal / i začať riešiť konečne niečo iné, nielen konflikty, brutálne masakre, nechutné vyvražďovanie = toto sa týka, samozrejme HOMO SAPIENS..., ale, ako sa popasovať s otázkou, ktorá rozpútala celo - svetový CHAOS, v podobe dlhočiznej NÁKAZY, kde sa už totálne vysrali na to, ako vyriešiť tento oriešok ? Na to sa kompletne pozabudlo, teraz lúskajú atypické skutočnosti... Mám tu tzv. „sťahovanie národov” , kde postretám starých - známych, ktorí mieria do EPICENTRA, kde sa budú diať, „teda veľké KAUZY” . HM... Akoby som vtedy videl typické béčko, ktoré ma čoraz viac utvrdzuje v tom, čo si dlhý čas o tomto všetkom myslím... Ôsma séria už nebude mať absolútne nič spoločné, s tou úplne prvou, ktorú mal pod čepcom Frank Darabont, to bola trochu iná káva... ()

Milosrdenstvo (2017) (S08E01) 

Brutálne namosúrený Rick, spolu s oddanými a nahnevanými kolegami vyrazil smerom k nenávidenému hajzlovi Neganovi, ktorého mohol pokojne aj z diaľky odstreliť, ak by tak veľmi chcel, ako práve teraz, keď sa „Baseball pálka” chvastá, chváli, že má väčšie prirodzenie, ako jeho úhlavný nepriateľ !!! Dá sa povedať, že ho má v paži a celkom ignoruje jeho požiadavky, je tak ? Všetci sú 100 % chorí ? Musia byť ! Teda, ale riadni magori, ktorí to nemajú v hlavách v poriadku ? ! ?. Sledovaniu “apokalyptického seriálu” sa venujem čisto, iba zo zotrvačnosti, ako keď už len naivne očakávam, že by to mohlo byť lepšie ? Možno, dúfam, bodaj by, alebo najvhodnejšie by to bolo už raz a navždy ukončiť ! ? ! Sám neviem, ale úprimne : „Extra ma to nebaví, lebo som obkľúčený neuveriteľnými hlupákmi, ako pred kamerou, tak aj za ňou. Bohužiaľ, tak to akurát vnímam, a hádam, že sa mýlim do budúcna” ? Bohvieako mi aj tak nechýbali. Začínajú sa mi strašne hnusiť ! PS : Shane vedel, čo robí, keď tak rýchlo opustil palubu... ()

Prekliati (2017) (S08E02) 

Už aj postava na krátko ostrihanej Carol krúti očami nad kráľom Ezekielom, a tými jeho povzbudzovacími rečami, a to ani nehovoriac o mne, ktorý už len mávne rukou... , ...sledovanie “ post apokalyptického” seriálu Živí mŕtvi, sa stáva i pre mňa osobne, už akousi neznesiteľnou „mydlovou operou” , horšou verziou akéhosi nekonečného seriálu, v podobe : Tak plynie čas. Samo o sebe = zbytočnosť, až hroziaca strata času. „Kladné postavy” sa zamerali na filiálky záporných postáv, doteraz obávaných Spasiteľov, aby zlikvidovali ich pôsobiská, spôsobom = ZBAVENIA sa škodnej ZVERI... Rozmnožili sa, ako HLODAVCE, ktoré treba za každú cenu, na rôznych miestach - odstrániť !!! Už spracovanie podľa komiksu, ktorý je o ničom, neveští nič dobrého, že seriál bude priaznivejší ? ()

Monštrá (2017) (S08E03) 

Čo by som mohol ešte v podstate dopísať o zvrátenom a skazenom seriáli, s otrasnými hereckými výkonmi, a so scenárom napísaným vo väčšine v pohostinských zariadeniach, pri pivách a pol decákoch ? Už ôsma séria jasne naznačuje, že „staré - dobré časy” , sú nenávratne preč, ale pôvodne pod drobnohľadom režiséra vôbec prvej epizódy - Franka Darabonta, mal prvotný úvod - spád, šmrnc, dynamiku, zaujímavo rozbehnutú štruktúru. A v súčastnosti som už všetkými týmito hlúposťami načisto znechutený a presýtený. Uvidím, ako sa to vykryštalizuje ? No, nedávam tomu veľké nádeje ! Zbytočná vec. ()

Súvisiace novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (viac)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (viac)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (viac)

Reklama

Reklama