Reklama

Reklama

Walking Dead

(seriál)
  • Česko Živí mrtví (viac)
Trailer 3
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvorcovia:

Frank Darabont

Réžia:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (viac)

Predloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (viac)

Hrajú:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (viac)
(ďalšie profesie)

Série(11) / Epizódy(177)

Seriál Walking Dead vznikol podľa rovnomenného komiksu a stanica AMC zatiaľ veľmi úspešne odvysielala dve série (prvá mala 6 častí, druhá 13, plánovaná tretia 16). Walking Dead prináša príbeh o následkoch apokalypsy, ktorá zmenila ľudí na zombie a sleduje príbeh skupinky ľudí, ktorí prežili a cestujú naprieč USA a snažia sa nájsť si nový domov, bez hôrd zombie. Skupinu vedie Rick Grimes, ktorý bol v starom svete policajným dôstojníkom. Čím väčšmi je ich situácia bezútešnejšia, tým viac ich vôľa prežiť núti robiť takmer čokoľvek, aby zostali nažive. V roku 2010 získal seriál na prestížnu cenu Zlatý glóbus. Získal ocenenie AFI TV Award ako najlepší seriál roka a v roku 2011 získal cenu Saturn Award od Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films v USA. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa Fiftis k tomuto seriálu (9)

Season 1 (2010) (S01) 

Prvá séria je proste najlepšia, ako asi u každého seriálu a má len jednu chybu a to že má len 6 častí. Spomínam si na to, ako ma to okamžite dostalo. A ťažko sa tomu dá veriť, že to bolo v roku 2010. Ako pozerám ostatné série tohoto seriálu, tak mi to prostredie kempu v Atlante pri jednom úžasnom jazierku veľmi chýba. Rovnako ako množstvo postáv. Tie najlepšie charaktery boli práve v prvej sérií. Túto sériu si pre seba uchmatol Shane Walsh a práve ten je celkovo mojou najobľúbenejšou postavou seriálu. Jon Bernthal ho zahral neskutočne a aj preto mu to zaručilo hlavnú rolu Punishera v rovnomennom seriáli. Všetko je tu ešte dokonalé, narozdiel od pozdejších sérií, tu chýba napríklad benzín, jazda autom je skoro nemožná, je tu akcia, žiadne zbytočné love story dialógy, alebo epizódy, ktoré od seba neviete ani rozlíšiť. Proste 100% (Hodnotenie: Epizóda 1,2,3,4,5,6 ***** ) ()

Season 2 (2011) (S02) 

2.séria je skoro moja najobľúbenejšia, respektíve - najviac krát som ju videl zo všetkých sérií, pretože sa tu predovšetkým odohráva jedno krásne divadlo meno Shane. Ešte v žiadnom seriáli sa tak žiadna postava netransformovala a práve Shane je v tejto sérií tým najlepším, čo človeka najviac baví. V neposlednom rade je krásne vidieť, ako sa naša skupina rozdelila a aký vedie medzi sebou boj. Môžeme povedať, že na jednej strane sú otravní Hershel, Dale a Rick a na strane druhej je Shane, Andrea a T-Dog. Určite si tej malej vojny všimnete, ak si to pozriete viac krát. Podľa mňa sa v tejto sérií veľa deje a to prostredie farmy sa mi veľmi páčilo a síce tu bolo akcie veľa, tak ešte stále je to akoby pokojné obdobie našej skupiny preživších a to sa mi veľmi páči. Ešte tam nieje žiadny Boss typu Governor či Negan. Proste je to boj medzi preživšími a zombíkmi a nie to otravné, čoho sa dočkáme už v nasledujúcej sérií a to boj o nadvládu najsilnejšej komunity. Ešte zombíci nie sú na druhej koľaji a nieje tam 200 postáv. (Hodnotenie: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13 ***** ) ()

Season 3 (2012) (S03) 

V 3.sérií citeľne chýba moja najobľúbenejšia postava. Myslím že každý vie kto v tejto sérií chýba. Ďalej príbeh o Woodberry ma dosť nebavil. A predovšetkým!! - začína sa nám tu objavovať istý plevel a to to, že sa nám striedajú epizódy, v ktorých sa niektoré postavy ani neobjavia. Proste raz je tam nudný, 45 minútový príbeh o nesympatických postavách z Woodberry a niekedy je to o našej starej skupine. To je strašná chyba. Akcie je tu však konečne dosť, prídeme o postavy u ktorých by ste to nečakali, ale pribudnú nové a že ich bude dosť. Druhá polovica série je ešte trochu lepšia než tá prvá, čo je dobre, že séria graduje. Pochválim postavu Governora, ktorého úžasne zahral David Morrissey. A tiež nám tu začal ešte jeden neduh. A to že naša skupina už vyzerá strhane a chudobne, už to nie sú navoňané a nalíčené postavy a aj to prostredie väznice vyzerá depresívne. Už sa vytratila tá úžasná atmosféra postapokalyptického sveta tesne po vypuknutí nákazy. Čas sa už posunul o nejakých 8 mesiacov. (Hodnotenie: Epizóda 1,2,4,5,6,7,8,9,10,11,13,15,16 ***** / Epizóda 3,12,14 **** ) ()

Season 4 (2013) (S04) 

4.séria už stráca dych. Z väznice sme sa ešte nedostali, čo jasne naznačuje, že je seriál zbytočne natiahnutý. Pribudlo 150 postáv z Woodberry. Čo považujem za jednu z najhorších chýb celého seriálu, že od tohoto momentu budeme mať v partií minimálne 30 členov. A ak nejaký člen umrie, nahradia ho dvaja ďalší, ktorých nájdeme cestou. Chybou tiež považujem napríklad venovanie dvoch po sebe nasledujúcich epizód čisto postave Governora. Ja som ho síce mal rád, ale tie epizódy boli nudné a hlavne zbytočné. Pribudla najotravnejšia postava v kinematografií všetkých seriálov, ktoré uzreli svetlo sveta - Tara. Namiesto toho jej sestra Lilly sa boh vie kam vyparila, čo je škoda. Jej postava bola ale skvelá vo video hre The Walking Dead od Teltale Games. Neviem čo viac k tejto sérií napísať - jej najväčšie mínusy som spomenul. (Hodnotenie: Epizóda 2,3,5,6,7,8,16 ***** / 1,4,9,10,11,13,15 **** / 12,14 *** ) ()

Season 5 (2014) (S05) 

Od 5.série sa začínam strácať. Narozdiel od prvej a druhej série, ktoré som si pozrel asi 20x, tieto série som videl asi len 2 alebo 3x a vôbec ma nelákajú sledovať znova. Už neviem čo sa v ktorej časti odohrá, respektíve sa mi už pletú aj celé série. Neviem že či niektorá konkrétna postava umrela v tejto alebo až v 6.sérií, neviem či v tejto alebo až v 6.sérií sa dostaneme do Alexandrie atď. Pozrel som si, že Alexandria sa koná už v tejto sérií. Na jednej strane sa mi veľmi páči, že sme opäť akoby v civilizácií a nie v divočine, ale na strane druhej sa tu otvára priestor na neskutočne nudné dialógy. Máme ako taký pokoj od zombíkov a môžeme sa venovať vzťahom. Strašné! Človek je už ale do seriálu tak vtiahnutý, že by tam mohli aj šukať opice a aj tak by som to sledoval ďalej, pretože človek chce vedieť, ako to všetko celé skončí a kto prežije. (Hodnotenie: Epizóda 1,3,7,8 ***** / 2,5,11,12,13,14,15,16 **** / 4,6,9,10 *** ) ()

Season 6 (2015) (S06) 

6.séria je jedna veľká nuda, ale po sčítaní všetkých epizód mi z toho aj tak vychádzajú 4 hviezdy. Tu už máme naplno asi 250 postáv, ktoré žijú v troch komunitách. Človek z toho už má guláš, že kde kto žije a zombíci sú už nie že na druhej koľaji, ale už aspoň na piatej. Rieši sa tu vojna ako medzi dobrými komunitami, tak aj vojna s "Vlkmi" a tiež so Spasiteľmi. Takže už to nieje zombie seriál, ale boj človeka proti človeku. Zistili sme, že Rick zabil Shanea úplne zbytočne a na Lori už zabudol, pretože v tejto sérií sa nám náš Rick zamiluje hneď 2x. Raz do blonďatej belošky a po tom ako umrie, tak Rick dostane chuť na dredatú čokoládku, aby neboli pohoršení uctievači miešania rás. Ak by to nestačilo, tak zmiešame aj dredatého Jamaičana so 60 ročnou šedivou beloškou. Túto sériu pozdvihujú len maličkosti, ale človek absolútne netúži po opätovnom pozretí. (Hodnotenie: Epizóda 2,3,9,10,12,14,15,16 ***** / 1,6,8 **** / 4,5,7,11 *** / 13 ** ) ()

Season 7 (2016) (S07) 

7.sériu zachraňuje iba Negan, respektíve herec, ktorý ho hrá a to Jeffrey Dean Morgan. Na toho je skutočne radosť sa dívať, ako sa vyžíva vo velení. Inak ale človek nevie ani rozoznať od seba epizódy, v každej je akoby to isté, minimum akcie, na zombíkov zabudnite, tých naplno vystriedali Spasitelia. Už to nieje to pravé Walking Dead ako kedysi. Všetci jazdia na tatrovkách a benzín pravdepodobne tečie v potoku, už je ho zrazu dosť, nie ako v 2.sérií. V domoch tečie pitná voda, lieky nechýbajú. Všetci sú pekne ostrihaní a oholení, len Daryl stále preferuje dobu Hippies. Začína vás okrem Tary nasierať čoraz viac postáv (Morgan, Sasha, Rosita... ). A opäť je to až zbytočne naťahované, celá séria mohla mať 6 častí. (Hodnotenie: Epizódy 1,3,4,7,8,9,10 ***** / 11,12,13,14,15,16 **** / 5 *** / 2,6 Odpad! ()

Season 8 (2017) (S08) 

8.séria je už totálne zbytočná. Nemyslím to tak, že už sa nemuselo natáčať, ale to čo sa udeje v 8.sérií mohlo byť kľudne v tej predošlej. Takže mohla mať 7.séria aj dokopy 31 častí, alebo to všetko mali natlačiť do tých 16tich. Najväčšou chybou tejto série je, že sme uviazli na mieste a nič sa nedeje. Žiadna vízia do budúcna. Takže už tu máme skupiny - Alexandria, Hilltop a Kingdom a na tej zlej strane Spasiteľov a ak by sa niekomu málilo, tak ešte pridáme Ocean Side a Garbage People. Človek sa tak zamýšľa, že či sa tá zombie apokalypsa vôbec udiala, keď máme toľko preživších. Celkovo sa mi to neskutočne nepáči, že je tu milión postáv a vedie sa medzi nimi vojna. Kde sú staré dobré časy apokalypsy v prvej a druhej sérií? (Hodnotenie: Epizóda 2,5,8,10,11,12,13,14,15,16 ***** / 6 **** / 1,7,9 *** / 4 ** / 3 * ) ()

Season 9 (2018) (S09) 

9.séria je prvá, ktorej som dal menej hviezd než 4. Potešil som sa keď som videl stopáž prvej časti, ktorá ukazovala 59 minút. Taký hrozný a nudný začiatok 9.série som si ale nepredstavoval ani vo svojich nočných morách. Absolútne žiadna akcia, žiadny dej. Ďalej kde je tá akčná Maggie, ktorá chcela na konci 8.série zatočiť s Rickom? Nemá teraz snáď rovnaké zmýšľanie ako on? Som fanúšikom tohto seriálu, ale už aj ja som mal toho dosť. Aby sme sa na nejakú Alexandriu dívali od polovice 5.série, kde sa riešia vzťahy ľudí a aby sme sa dívali na bozkávania, to si ozaj môžem pustiť telenovelu a aspoň mi tam nebudú predhadzovať liberálne zmýšľanie typu miešania rás a toleranciu rôznych etnických skupín a polojaponských detí s menom Hersel (čo sa naozaj hodí). PS: A pridali nám sem už siedmu skupinu - Whisperers, z ktorých vôbec nie som tak unesený ako ostatní. PPS: Potešila ma posledná snežná epizóda, dodalo to niečo nové. Spomínam si na 2.sériu kedy v aute hovoril Rick Shaneovi, že sa blíži zima a vyberú skútre a mrzelo ma, že sme sa toho nikdy nedočkali a tiež ma mrzí, že aj tu to bola len jedna epizóda a 10.séria je už opäť "letná". (Hodnotenie: Epizóda 3,5,14,15,16 ***** / 4,8,13 **** / 7,11 *** / 2,6,9 ** / 1,10,12 * ) ()

Súvisiace novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (viac)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (viac)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (viac)

Reklama

Reklama