Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milton stráví nějaký čas v téměř přátelském rozhovoru s Guvernérem, po němž je podroben netypické zkoušce. Zatímco se skupina chystá opustit věznici, ve Woodbury se připravují Guvernérovi lidé k útoku, na němž se Tyreese a Sasha odmítají podílet. Dochází k očekávanému útoku na věznici, který se nevyvíjí přesně podle Guvernérových představ, největší ztráty způsobí nepříteli překvapivě Carl, ale pochvaly se nedočká. Guvernér opět naplno předvede kouzlo své osobnosti při přeskupování sil, zatímco si Andrea po rozhovoru s Miltonem snaží zachránit holý život. Závěr epizody je věnován fúzi a skupina se rozrůstá o nové členy. (Necrotongue)

(viac)

Recenzie (14)

molcan2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je čas na guvernérov druhý nájazd na väznicu. Guvernér bije náhodnú osobu, ktorá sa ukáže ako Milton. Milton prezradil, že spálil chodcov a Guvernér sa rozhodne, že by mal zabiť Andreu, ktorá je zavretá. Milton odmietne a Guvernér ho opakovane bodne, aby Miltona mučil a zabezpečil, že sa vráti a zje Andreu ako chodca. Keď Guvernér vedie svojich vojakov do Woodsbury, Tyreese a Sasha sa stiahnu a vyhlásia, že budú brániť starých a mladých, ktorí zostali vo Woodsbury, zatiaľ čo Guvernér zaútočí na väzenie. Guvernér potom zamieri k väznici a Martinez s ďalšími poskokmi spustia paľbu. Prehľadajú väzenskú pôdu a zabijú viacerých chodcov a sú zasiahnutí bleskovými výbuchmi. Glenn a Maggie v zásahovej výstroji strieľajú na členov Woodsbury a utekajú preč. Carl sa medzitým rozhodne zabiť zvyšného člena Woodsburyovcov, ktorý sa odzbrojoval. Ricka o tom informuje Hershel, ktorý rozhodne, že to nebola sebaobrana. Keď ho Rick konfrontuje, Carl mu prezradí, že obviňuje Ricka z toho, že nezabil Andrewa, ktorý dal zabiť Lori a T-Doga, a Guvernéra, ktorý zabil Merla. Rick sa vydá von a dozvie sa, že Guvernér popravil svojich vlastných ľudí vrátane Allena, ale s výnimkou Martineza a ďalšieho poskokov, z Woodsbury prežil Karen. Keď Rickova skupina dorazí do Woodsbury, s pomocou Karen informuje Tyreeseho a Sashu o tom, čo Guvernér urobil. Tyreese sa tiež dozvie, že ľudia sú držaní v zajatí vo vrstve Woodsbury, kde nájdu Andreu, ktorú pohrýzol Milton a potom ho zavraždil ako chodca. Andrea vysvetľuje, že sa vrátila do Woodsbury, aby popravila Guvernéra, ale nemohla, pretože nechcela vidieť zomierať ostatných. Michonne sa rozplače, keď Rick dá Andrei svoju pištoľ, aby sa uistil, že sa nevráti ako chodec. Rickova skupina potom odvedie zvyšných členov Woodsbury s Tyreeseovou pomocou späť do väzenia. Proti tomuto rozhodnutiu namieta iba Carl. Rick si uvedomí, že Lori už nevidí, a v pozadí vidíme hrob, buď Merleho, Lori, T-Doga, alebo Andrey. Merle by bol spojený s Darylom, Lori s Rickom, Carlom a Judith, T-Dog s Carol a Darylom a Andrea s Michonne a zvyškom Rickovej skupiny. Hrob je tiež symbolikou názvu Vitajte v hrobkách. Do budúcej sezóny. ()

Rodriguez 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Všechny plány na vyjednávání ztroskotaly. Rick s ostatními se vzdávají a na povel opuštějí věznici. Mezitím se k nim blíží guvernér s vyzbrojenými lidmi, které poštval proti nim.... 100% ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na závěrečnou epizodu sezóny jsem se těšil, děj spěl poslední tři díly k jasné koncové gradaci, ale byl jsem nemile překvapen. Lidé,kteří dokáží běžně na sto metrů střelit veverku do oka, tentokrát vystříleli spoustu nedostatkové munice bez zásahu a jediný úspěšný střelec se ještě dočkal kritiky. Další zklamání mě potkalo v samotném závěru, stěhování domova důchodců bylo sice dojemné, ale neoslovilo mě. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (5)

  • Keď ozbrojená skupina z Woodbury hľadá Ricka (Andrew Lincoln) a ostatných vo väzení a Guvernér (David Morrissey) vezme do ruky Bibliu, verš, ktorý je zvýraznený, je Ján 5,29. (molcan2)
  • Je zvláštne, že Dallas Roberts (Milton) nie je v tejto epizóde uvedený, hoci sa v nej výrazne objavuje. (molcan2)
  • Když se Andrea (Laurie Holden) snaží uniknout z mučírny, zvedá nohama ze země kleště. Poté, co jí poprvé spadnou, jsou při dalším pokusu o zvednutí v po sobě jdoucích záběrech pokaždé jinak otočené. (Misneit)

Reklama

Reklama