Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V táboře pochovávají oběti nočního útoku, ale Andrea Harrison (Laurie Holden) odmítá opustit mrtvou sestru Amy. Dalším problémem je Jim, který byl v noci pokousán nemrtvými. Shane s Rickem odcházejí prohledat les, Dale Horvath (Jeffrey DeMunn) tam překvapí Shanea při jeho slabší chvilce. Přeživší ruší tábor u Atlanty a vyrážejí do CDC, kde doufají najít lék na nákazu. Cestou nechávají v lese na jeho vlastní žádost nemocného Jima. V závěru epizody přijíždí konvoj k budově CDC, v níž osamocený Dr. Edwin Jenner (Noah Emmerich) pracuje na vývoji léku proti probíhající epidemii. (Necrotongue)

(viac)

Recenzie (19)

Loki_Six 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Morgan, I don't know if you're out there. I don't know if you can hear me. Maybe you're listening right now. I hope so. I found others... My family, if you can believe it. My wife and son, they're alive. I wanted you to know that. There's something else you need to know. Atlanta isn't what we thought. It's not what they promised. The city is... Do not enter the city. It belongs to the dead now. We're camped a few miles northwest, up by a big abandoned rock quarry. You can see it on a map. I hope you come find us. But be careful. Last night Walkers came out of the woods. We lost people. Watch yourself, Morgan. Take care of your boy. I'll try you again tomorrow at dawn." ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jak pohřbít mrtvé kamarády, aby si to pak s vámi nepřišli vyříkat/vykousat? Tento díl vám poskytne zevrubný návod. Shaneův charakter se dál slibně vyvíjí, skupina se zbavila zbytečného balastu a radostně vyrazila vstříc slibným zítřkům v CDC. Musím ale přiznat, že kdyby to Andrea nezmáčkla, dal bych epizodě maximálně tři hvězdičky. ()

Reklama

molcan2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Wildfire" sa začína, keď Rick hovorí do vysielačky v nádeji, že ho Morgan počuje. Tento úprimný monológ vedie k epizóde, ktorá je plná emócií. Tí, čo prežili predchádzajúci útok chodcov, sa pripravujú na riadnu likvidáciu svojich padlých kamarátov, ale čoskoro sa ukáže, že Jima v skutočnosti uhryzol chodec. Rick sa ho však nechce vzdať a navrhne cestu do Centra pre kontrolu chorôb v nádeji, že sa možno podarí nájsť liek. (Alebo aspoň ďalších preživších.) Shane má pochybnosti - radšej by absolvoval ešte dlhšiu cestu na vojenskú základňu, ktorá je podľa neho lepšou možnosťou -, ale nakoniec dôveruje Rickovmu úsudku. Táto epizóda nebude pre každého. Takmer nevidíme žiadnych chodcov a ani gore tu nie je veľa (až na obvyklé množstvo zvukových efektov). Divoký oheň je skôr o štúdiu postáv a o vyrovnávaní sa s týmto novým svetom. Andrea si dáva načas s rozlúčkou s Amy, pričom dobre vie, že v lepších časoch tu pre Amy naozaj nebola. Jimovi sa vracia časť jeho jasnozrivosti a sám sa rozhoduje o svojom osude. Práve preto, že sa toľko času venuje spoznávaniu týchto postáv, je tak pôsobivé, kedykoľvek jedna alebo viacero z nich zomrie. Nemusíme vždy súhlasiť s činmi niekoho alebo ich schvaľovať, ale chápeme ich. Predstavenie CDC bolo v tejto prvej sezóne dobrým háčikom, pretože nám poskytlo nové miesto, s ktorým sme sa mohli zoznámiť. Zdá sa, že zostal len jeden vedec, muž menom Jenner (Noah Emmerich), a ten vytrvalo pokračuje v tom, čo musí robiť, akokoľvek je už unavený. Keď sa Rick a ostatní skutočne objavia, je vyvedený z miery a s prichádzajúcou nocou, keď sa musí rozhodnúť, či ich pustí dnu, napätie stúpa. Skvelo zahrané všetkými zúčastnenými. Štyri z piatich. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Piata epizóda z prvej série amerického televízneho seriálu "Walking Dead" (Živí mrtví) sa volá "Wildfire" (Lavína). Po nečakanom, nočnom útoku oživlých mŕtvol na tábor za mestom prišlo niekoľko preživších o život. Andrea stratila svoju mladšiu sestru Amy. Carol prišla o svojho despotického manžela. Pokúsaný Jim sa začne pomaly meniť na zombie. Tí čo prežili opúšťajú tábor a v konvoji sa presúvajú na bezpečnejšie miesto. Prichádzajú do špeciálneho výskumného strediska CDC. **** ()

Rodriguez 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První série nabízí asi to nejlepší z Walking Dead. V tomto díle utržila skupinka přeživších smrtelné ztráty a musí se rozhodnout co dál. Poslední nadějí je CDC, středisko pro výzkum bakterií, kde se snad vyvíjí protilátka a záchrana pro lidstvo? 90% ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (4)

  • V tejto epizóde sa zistí, že od vypuknutia epidémie, ktorá spôsobila zombie apokalypsu, uplynulo šesť a pol mesiaca. (molcan2)

Reklama

Reklama