Reklama

Reklama

Sopieui yeonae maenyooeol

  • Južná Kórea 소피의 연애 매뉴얼 (viac)
všetky plagáty
Trailer 1
Južná Kórea / Čína, 2009, 107 min

Obsahy(1)

Autorka komiksů Sophie chce dokázat sobě i všem ostatním, že svého bývalého přítele Jeffa dokáže pomocí vědeckých metod získat zpátky. Soupeřkou v jejím snažení jí bude současná Jeffova přítelkyně, herečka Anna. (Vavča)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (15)

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Už nějakou dobu jsem se u filmu tak hezky nepobavila. Herecké obsazení je výborné, jen ten náš Ji Seob mohl dostat promyšlenější roli. Tady se neměl na čem pořádně vyřádit. Děj je sice lehce předvídatelný, ale i tak zůstáváme ušetřeni klasických klišé. Silnou stránkou je rozhodně moc sympatická hudba. Pokusím se být tentokrát aspoň trochu objektivní a dám pouze 4*, ale pocit po zhlédnutí je stejně za 5*. Kdyby trošku doladili ten konec a zahráli mi víc na city, asi bych se neudržela. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Vidět Ziyi Zhang v komedii, to se mi teda ještě nepoštěstilo, ale to je tak všechno, co na tom opravdu stojí za řeč, jinak se jedná o trošku střeštěnou komedii, kde se Ziyi Zhang docela často pitvoří, i když v mezích únosnosti, ale k ní to stejně moc nesedí a vtipnost/zábavnost je tak na střídačku, ale nikdy to přímo nerozesměje. Průměr ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrá romanticky ladená komédia so Ziyi Zhang v hlavnej úlohe. Má pomerne dobrý príbeh o tvorkyni komiksov, ktorá mala prakticky dokonalý život, keďže jej nechýbala úspešná kariéra, dobré priateľky a hlavne životná láska v podobe úspešného doktora, ale pokazilo sa to, keď ju opustil a vymenil za sympatickú herečku. A tak sa rozhodne vyskúšať všetky možné metódy, aby ho získala späť a mohla sa pomstiť, pričom sa jej časom podarí získať aj pomocníka, bývalého fotografa. No práve on sa do nej postupne zamiluje. Spracovanie je celkom slušné, jedine ešte spočiatku som mal s tým trochu problém, keďže mi tu chýbal nejaký plnohodnotný úvod a miesto toho to už začne takým divokým a hravým štýlom, pričom ale tie rôzne hravé prvky sú dávkované až príliš veľkou intenzitou, čo mi moc nesadlo. Ale našťastie po tej úvodnej dvadsaťminútovke sa to už trochu skľudní na priateľnejšiu úroveň, navyše do deja plnohodnotne vstúpi postava fotografa, vďaka ktorej už celková zápletka získa lepší náboj a tak som sa dokázal naladiť na tú správnu vlnu. A musím pochváliť, že tá pomsta vlastne ani tak nesmeruje na postavu doktora, ale hlavne na herečku a tak to aj ten súboj dvoch žien príjemne osvieži. A keďže tá rozmanitosť a hravosť jednotlivých scén sprevádza film neustále a navyše tým lepším spôsobom, než úvod, je sa na čo pozerať takmer po celý čas. Čo sa týka jednotlivých žánrov, plnohodnotná romantika má len minimum priestoru, takže to takmer ani nestojí za pozornosť. Omnoho výraznejšia je komédia, keďže humoru je tu skutočne plno a síce mi väčšinou prišiel taký trochu detskejší, než by bolo najideálnejšie, ale aspoň je to tak správne roztomilé a nápadité, takže s tým nemám väčší problém. Herecké obsadenie je výborné, síce si nemyslím, že sa Ziyi Zhang hodí práve do komédií, seriózne úlohy jej sedia omnoho viac, ale aj tak ma bavila a zahrala to celkom slušne, k tomu ideálna konkurentka Bingbing Fan, So Ji-Sub ako doktor a sadli mi aj zvyšné výrazné postavy. Réžia a technická stránka mohli byť aj o trochu lepšie, ocenil by som mierne výraznejšiu filmovosť na úkor hravosti, ale aj toto ma bavilo. Takže dalo sa z toho získať aj o trochu viac, ale aj tak som spokojný a aj vďaka výbornému obsadeniu, ktoré to ešte povyšuje sa prikláňam k lepšiemu hodnoteniu. 70% ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Čínská varace na Francouzský polibek. Čekal jsem víc, na začátku jsem musel protrpět skoro půlhodinovou eskapádu střihů, koláží, voiceoverů, které kouskovaly děj a působily velmi rušivě. Pak už to bylo lepší, ale i tak dějově čitelné a, jak píše JFL, povrchní. Jsem teď trochu namlsaný korejskými filmy, a Ziyi takovou tu korejskou naivitu a nevinnost nemůže při nejlepší vůli napodobit. Mimochodem, nepamatuju se, kdy by Ziyi Zhang dostávala od nějaké sokyně v lásce na perdel. # příběh 4 | hudba 7 | humor 3 | akce 0 |napětí 1 | pustil bych si znovu 4 ()

runner85 

všetky recenzie používateľa

Neučila ťa maminka aby si sa nedotýkal ničoho čo ti nepatrí ?.... Krásna nenáročná komédia, aj keď mi Sophie /Ziyi Zhang/ prišla neskutočne strelená ale kto by sa do jej kukuču nezamiloval ? A ako by básnik povedal, ak ťa chlap nechá pre nejakú "sliepku" od vedľa tak naňho treba zabudnúť! Našťastie ale film nebol len o tom a to celkové spracovanie, kde spisovateľka napíše knižku o svojom živote bolo milé i keď trošku patetické ... ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama