Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • Česko Legenda o Tarzanovi (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Odkedy sa muž, kedysi známy ako Tarzan (Skarsgård) rozhodol opustiť africkú džungľu a žiť civilizovaný život ako Lord Greystoke (civilným menom John Clayton III), spolu so svojou ženou Jane (Robbie), uplynulo už veľa rokov. Teraz ho parlament vyšle ako obchodného vyslanca do Konga, kde sa stane figúrkou v nebezpečnej hre, dokonale zosnovanej jedným Belgičanom, Kapitánom Leonom Romom (Waltz). Tí čo za vražednými plánmi stoja však netušia, čo svojimi činmi rozpútajú. (Continental film)

(viac)

Diskusia

PRIDAŤ PRÍSPEVOK
Sabrewulf

Sabrewulf (hodnotenie, recenzie)

Krnac

Nechápu, jak se někdo může snažit zastávat takové sračky. Ta liána byla opravdu trapná. jestli nevíš, jak funguje kyvadlo, tak nemel nesmysly. A to CGI je opravdu příšerné, to neokecáš.

Krnac

Krnac (hodnotenie, recenzie)

V Británii to bolo inak ako v U.S,A s tými orechmi to bolo divné ale ak sa ich vopred spýtal a nemali s tým problém tak mohol. A kradnutie s Avatara?! Avatar je sám o sebe tá najväčšia vykradačka s vysoko rozpočtových filmov, okrem toho to avatara pripomínalo len okrajovo.

dragon94

dragon94 (hodnotenie, recenzie)

Krnac

Tak já taky nevypisoval veškeré chyby to bych ten film musel sledovat s větším zájmem, což  je dosti obtížené, poté co se člověk začne nudit a kroutit očima nad prkenými dialogy. Hlavně nebudu zatěžovat někoho kdo by si četl můj komentář vypsáním všech blbostí tohoto filmu.

Jinak dobře beru, že přívěsek je mega odolný, ale doprčic... Krčním svalem? Teď jsi tu psal, že je silnější 3x než železo a on prostě zaťal krk a bum :D

Ale každému se líbí něco. Mně třeba absolutně nesedl i Král Artuš od Ritchieho a přitom je to podle mnohých pefektní film. Já na to koukal ve snaze pochopit co se na tom může někomu líbit a na nic jsem nepřišel. Což u mě není tak běžné, protože obvykle dovedu najít kvality snímku nebo, alespoň něco co by se mohlo ostatním líbit a částečně to docenit. Nejsem ten typ člověka co si řekne sračka a dál to neřeší nebo nad tím nepřemýšlí.

Krnac

Krnac (hodnotenie, recenzie)

dragon94

Tak počuj ty v tom máš diery jak ementál. Ten prívesok bol s pavúčieho hodvábu, teraz sa s toho robia nepriestrelné vesty lebo je to na hmotnosť 3x silnejšie ako železo ale to ako to roztrhol sa mi tiež zdalo divné ale to bolo asi opotrebením. Tých prvých 50 no ja neviem ale všetci ostatný naopak tvrdia že sa im páčili, asi patríš k ľuďom čo čakajú niečo konkrétne, napríklad akčnú scénu. Kto tvrdil že ta liána ťa tam zviezla 400 metrov, veď boli rovno nad koľajami. To vtipkovanie vlastne nebolo od Tarzana, len sa k tomu pridal. Tie guľomety tam boli 2, jeden na veži a druhý v prístave pri mole. Mimochodom vo filme som si všimol chyby ktoré tam ani ty nemáš ale nevadia mi až tak veľmi.  

na príspevok reagoval dragon94, Sabrewulf

dragon94

dragon94 (hodnotenie, recenzie)

micle21

Kolik lidí to zajímá je mi víceméně fuk. Kopíruji sem koment, abych i v diskuzi vyjádřil svůj názor na film a popřípadě si přečetl nějaký protinázor. Jestli se ti to nelíbí nečti jej.

micle21

micle21 (hodnotenie, recenzie)

dragon94

Za mě je to pětihvězdičková záležitost, kterou jsem si skvěle užil a taky sem koment nekopíruju. Dej si pohov, zajímalo by mě, kolik lidí to asi tak tady a v jiných diskuzích zajímá.

na príspevok reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnotenie, recenzie)

Moc odpadů skutečně nedávám, ale tohle je teda filmová perlička. Herecké výkony na úrovni voskových figurín. Soundtrack nijak oslňující. Stejně jako CGI. Prvních 50 minut nudných jako prase. Nic se v nich neděje... Potom se film konečně rozjede, ale díky šílenému střihu a akcím netrvajícím déle jak 2 minuty jsem si to ani nedokázal pořádně užít. Samotný námět je špatný a vůbec se nehodí k Tarzanovi, ale celkové provedení a styl vyprávění je vyloženě strašný. A pak jsou tady ty mindf*cky jako liána co vás sveze 400 metrů, nebo Tarzan bezprostředně po totálním výprasku od gorily vtipkuje o lízání koulí, nebo sešitím jeho ran zapomocí mravenců, nebo jeho "au" po zásahu kulkou, nebo to že strhne běžící gorilu z cesty, ale škrtí se tam na přívěšku a není schopný jej přetrhnout.. nehledě na to, že on sám přívěšek napínal.. a nakonec přetržení přívěšku krčním svalstvem. Pak záběr jak George pouští kulomet, který už 5 minut nemá náboje.
Koukatelné to sice je, ale nevidím jediný důvod proč by se na to chtěl někdo koukat. V tomhle filmu je zkrátka všechno špatně, proto nemůžu hodnotit jinak. ODPAD!

na príspevok reagoval micle21, Krnac

SeTTi

SeTTi (hodnotenie, recenzie)

Ten film to zabil už na začátku. Černoch, doktor, co si v roce 1891+- louská ořechy v sídle britského premiéra s pistolemi colt proklatě vysoko a nejvyšším elitám britské aristokracie nic z toho nevadí. Tak to by nefungovalo asi ani o sto let později.

Zbytek i s tím závěrem vykradeným z Avatara už byl jen úsměvný.

na príspevok reagoval Mukade, Spiker01

Wade W.

Wade W. (hodnotenie, recenzie)

veronika1804

rado sa stalo :)... este dodam ze tie neme filmy ktore su podla knih, sa daju pozriet na youtube a daymotion.Odporucam, je to pomerne zabavne.

Wade W.

Wade W. (hodnotenie, recenzie)

veronika1804

Trochu objasním ako sa vyvíjala táto značka. Knihy o Tarzanovi o ktorých hovoríš, boli sfilmované ešte za života Edgar Rice Burroughsa ako nemé filmy. Tarzan of the Apes 1918, The Adventures of Tarzan 1921 alebo The Son Of Tarzan 1921 sú podľa prvých 4 kníh a sú celkom verne spracované. Lenže veľkú popularitu si táto značka získala až pri Johnny Weissmullerovom prevedení , kde z pôvodného príbehu ostala len Jane, Tarzan a to že ho vychovali opice pričom  tieto filmy boli hlavne zamerané na akciu. Pri tícho Weissmullerovkách sa to vždy držalo jednoduchého konceptu kde prišli do jungle nejaký zlý ludia a Tarzan  im prekazil  plány , zachránil Jane atd. A kedže tento koncept fungoval , a prinášalo filmovým štúdiam peniaze, netrebalo veľa meniť. Potom v priebehu rokov  sa menil hl herec, a tým už len menšie zmeny ako že zrazu Tarzan vedel plynulo rozprávať, akcia bola drsnejšia a trochu sa menili aj žánre od westernu až po lahšie porno (Tarzan the Ape Man s Bo Derek z roku 1981). Po tom poslednom ich napadlo že je dobrý nápad spraviť reštart značky a  realistickejšie sfilmovať tento príbeh a prišiel do kín film s Christopherom Lambertom, ktorý sa príbehovo verne držal  prvej polovice prvej knihy.Potom v roku 1996 si získal popularitu seriál Tarzan: The Epic Adventures kde boli sfilmované všetky tie fantasy prvky z kníh ako mesto Opar,  rôzne mystifcé tvory,poklady.... Následne spravili kvalitný disney animák a film Tarzan and the Lost City 1998, ktorý sa držal trochu tích fantasy prvkov seriálu a napoly to bolo pokračovanie filmu s Lambertom.Boli tam problémy pri natáčaní a film preto nemal veľký úspech. Na ďalšie roky už nikto nemal záujem natočiť ďalší celovečerný film kedže si tvorcovia mysleli že by to už v hocijakej možnej forme nezaujalo divákov.A myslím že tento posledný film ich v tom len utvrdil. 

na príspevok reagoval veronika1804

Mukade

Mukade (hodnotenie, recenzie)

veronika1804

pomyslel som si, keď som zistil o čom bude príbeh v tomto Tarzanovi, že sa k tomuto "pokračovaniu" priklonili preto, že film podľa knihy už je príliš obohratý a súhlasil som s nimi. Videl som okrem tohto len toho Lambertovho, ale pravdepodobne aj veľká väčšina ostatných je viac-menej podľa knihy. .................... á, práve som objavil že kníh, pokračovaní, o Trazanovi je spústa (:, a to od pôvodného autora - https://en.wikipedia.org/wiki/Tarzan#In_popular_culture  - odstavec bibliography . Takže tým táto otázka vlastne odpadá

veronika1804

veronika1804 (hodnotenie, recenzie)

Toto staré som už videla ale dáávno musím si to pustit a pripomenuť.Ale viete čo nechapem že aj dnes vidno na či filmoch či serialoch natočených podla knih a ked sa scenar drzi tej knihy že to má uspech tak prečo to tak netočiť?Predbiehajú sa kto zrežíruje a natočí lepšie ale večšinou to vystreli do blba a je to kravina ešte tie staršie filmy kde sa uprednostnovala kvalita pribehu a nie efektov boli a su lepšie.

na príspevok reagoval mm13, Mukade

veronika1804

veronika1804 (hodnotenie, recenzie)

Mukade

Ale mohli to nejako upraviť alebo sa s tym vyhrať :) Ale podla mna až taký silný nebol vo filme. Sice ta scena v Anglicku ked višiel na ten strom za Jane bola dosť silacka ako keby po neviditelnych schodoch vysiel.Ale aj ked sa bil s tou gorilou tak využíval skor obratnosť ako silu...A ten Samuel L.Jackson ...hhhh bolo dosť vtipné ako ich len tak všade našiel a dobehol :D  Ja sa čudujem že ešte nikto nenatočil film podla knih ved tie knihy som čítala ešte na základke a boli super.

na príspevok reagoval Mukade, Wade W.

Mukade

Mukade (hodnotenie, recenzie)

veronika1804

to bude tým že Tarzan mal len ľudské hlasivky, keďže nebol nejaký kríženec gorily a človeka ale "len" čistý človek ((: (aj keď je pravda že silu mu zas tvorcovia prisúdili takú akoby bol ten kríženec či mutant alebo čo. No, tak, aspoň v niečom sa zachovali realisticky :)

na príspevok reagoval veronika1804

veronika1804

veronika1804 (hodnotenie, recenzie)

Leebor

Ti poviem sa možno zasmeješ ale animovany Tarzan 1999 ked zarukál také zimomriavky som mala a to je animovana rozpravka :D Poriadny Tarzan musí vedieť hulákať :D 

veronika1804

veronika1804 (hodnotenie, recenzie)

Tak ako som sa nato aj tešila tak som smutná že to bolo také povrchne? Ziadnu hlbku nemal ten pribeh alebo ako by som to povedala.Efekty si ja az tak nevšímam čiže tie ma nejako nerušili ani som sa nezamýšlala nad tym ci by s gorilou mohol bojovať jasné že nie ale ved je to film a v tych je všetko možné tak prečo nie sa biť s gorilou? :D Ale viete čo ma najviac sklamalo Tarzanov rev ten musí byť skratka taky že mate z toho zimomriavky vsade toto bolo nič!

na príspevok reagoval Leebor, Mukade

Mukade

Mukade (hodnotenie, recenzie)

JohnMiller

ja na kvalitu CGI nie som veľmi náročný, ale ako povedal(a) Štoček "pred chvíľou" - " Na trikách ten film není založený"

JohnMiller

JohnMiller (hodnotenie, recenzie)

Mukade

To ma na prekvapenie bavilo a mnoho mojich  kamošov (tam vonku v tom reálnom svete)  to nevedelo pochopiť, keďže komiksovky nie sú mojou šálkou kávy.. Máš pravdu, tam mi cgi nevadilo rovnako ako aj fekálny humor ktorý neznášam. Tak ale musíš aj sám uznať, že tie zvieratá boli otrasné :)

na príspevok reagoval Mukade

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Irene

Irene (hodnotenie, recenzie)

Byla jsem skutečně velmi příjemně překvapená,obzvláště velkým důrazem na africkou kulturu,což se jen tak nevidí.

na príspevok reagoval Prometheus69

 (hodnotenie, recenzie)

3D fakt stálo za houby, jinak se mi film líbil a ne málo. Já se nenudil a bavil se. Vydařený film :-)

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnotenie, recenzie)

Fakt to není žádnej hit... Asi si to 3* ani nezaslouží, ale když už jsem na tom byl v kině, tak je dám, ale znova na to radši koukat nebudu jinak bych musel snižovat :-) Ps a Waltz už by mohl zkusit zahrát taky něco jinýho začíná to bejt z jeho strany těžká póza už ve Spectre mě nudil a tady je snad ještě nudnější a zbytečnější.

Apollyon09

Apollyon09 (hodnotenie, recenzie)

Všetky tieto novodobé legendy a nevypovedané príbehy točia akýsi novodobý vykrádači hrobov.

Súvisiace novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (viac)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (viac)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (viac)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (viac)

Reklama

Reklama