Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer 1
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Predloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrajú:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (169)

decouble 

všetky recenzie používateľa

Parta, která zoufale postrádá nějakou vzájemnou chemii. Herci bez špetky charisma. Dlouhý ukecaný scény, který jsou ukázkovou definicí fráze "šustí to papírem". Otravná snaha roubovat do každý akční scény nějakej pop-rockovej song, aby to vypadalo jako ve Watchmenech. Anebo nechat celou partu tancovat v různých částech domu na jednu písničku tak, aby se vytvořilo zdání nějakýho vzájemnýho pouta, místo toho ale spíš přichází pocit trapnosti za všechny zúčastněné, že si hrají na Breakfast club. Přitom potenciál by tu v předloze byl. Výslednej produkt je ale spíš další narychlo spíchlej seriál od Netflixu. Potřebujeme víc obsahu, abyste se uscrollovali k smrti! ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Ok, pre mňa ako čerstvého fanúšika seriálov ako takých, toto nie je "iba" výborný kus, ale rovno kult hodný uctievania. Tak skvelo napísané postavy, cestovanie časom a herci (celú tú partu do jedinej postavy si zamiluješ a budeš jej fandiť celý čas aj keď sa bude správať úplne debilne...), či dávkovanie toho mysteriózneho pozadia. Pár krát som sa pristihol, že bručím ako želva. ()

Reklama

ChArLeNe 

všetky recenzie používateľa

Okrem Number 4, 5 a 7 sú ostatní súrodenci úplne zbytoční. Ešte aj mŕtvy člen akadémie má oveľa väšiu úlohu. Seriál ani nie je tak o záchrane sveta než o pity party členov akadémie, bitching na otca, na to nepotrebujem seriál. Rozoberajú sa úplne irelevantné postavy. Toľko stopáže venovanej romantickému vzťahu súrodencov - nobody cares. Nikoho nezaujímajú ani manželské problémy a dcéra Number 3. To aj Hazelov románik bol zaujímavejší a oveľa podstatnejší pre príbeh než Number 1, 2 a 3 dokopy. Radšej mali hlbšie rozvinúť postavu Number 7, nedávať jej monotónny hlas, poker face a obsadiť nejakú sympatickejšiu herečku. ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Vysoko štylizovaný seriál, ktorý sa snaží vytvoriť si svoj vlastný svet so svojimi vlastnými pravidlami, ktoré nie sú také, ako ich bežne poznáme. Taký trochu iný ale fakt že iný protipól k The Boys, ktorí sa tiež vymykajú mainstreamu, ale tam je to totálka, tu len veľmi dobrý výkon. Obsadenie fajn, triky slušné, výprava najmä v druhej sérii výborná. Páčilo sa mi to, aj keď to nie je zrovna ten typ seriálu, kde človek čaká na ďalšiu sériu fakt že netrpezlivo. Keby mi boli ukázali na konci prvej série prvých pár minút prvej časti druhej série, tak OK, som z toho mimo. Ale prvých pár minút z druhej série bolo presne to, čo by som si predstavoval, že by ma lákalo, ale ono to bola len taká malá ochutnávka a odbočka od toho, čo nám tvorcovia chcú a aj servírujú ďalej. Škoda, lebo v prvých minútach prvej časti druhej série sa pekne ukázala moc, sila a schopnosti všetkých členov Umbrella Academy. Znovu sme ich schopnosti mohli vidieť už len v poslednej časti, kde prekvapil najmä Diego a jeho Matrix skill, ale inak to fakt mohlo byť lepšie, najmä s prihliadnutím na poodhalenú identitu Sira Reginalda Hargeevesa a na tie už xkrát opakované prvé minúty prvej časti druhej série. Škoda, lebo koniec poslednej časti navnadil na možno pre tvorcov zaujímavý príbeh, ale ja to vidím ako potenciálne bratské doťahovanie sa, kde som síce zvedavý na protagonistov a antagonistov a ich schopnosti a vzájomné strety, ale neviem, či to bude to pravé orechové. UPDATE PO TRETEJ SÉRII: Neviem, kam seriál speje, ale tá jeho už až prílišná originalita a infantilnosť začínajú prevládať na zmysluplným a lákavým dejom. Technicky je to stále na slušnej úrovni, ale nič, z čoho by sa človek poznajúci Stranger Things, The Boys, Star Wars alebo Marvel seriály, posadil na zadok, taký lepší priemer. Nemôžem uprieť originalitu pri výbere schopností hrdinov, nič zažité z DC, Marvelu či iných komixových značiek, ale obávam sa, že už je to príliš. Záver tretej série pritom absolútne ale absolútne neláka na ďalšiu sériu a pritom som si neni vedomý, že by to bol koniec seriálu, pretože zostala kopa otvorených otázok, minimálne o Hargreevesovi vieme jednu vec naviac a to jeho SPOILER čiastočnú identiu SPOILER END, ale toť vsjo. Samozrejme zmena pohlavia u Elliota Pagea bola tiež na hlavu, ale s tým nemohli tvorcovia nič urobiť, keďže to šlo mimo nich, maximálne sa pokúsiť to nejako zakomponovať do deja a keďže dej je totálne postavený na hlavu a plný absurdít a úletov bez vysvetlenia, tak toto tam relatívne normálne zapadlo. Ale či si pozriem ďalšiu sériu, pokiaľ vyjde, neviem povedať. Druhá bola zatiaľ najlepšia, minimálne úvod a záver určite. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Nakonec mě tento seriál moc neoslovil. Nevím, jestli je to neúplně komixovým laděním nebo nezajímavýma postavama. Přitom je tam všechno, akce, detektviní zápletka, záporák, konec světa, nevím no... Člověk nemůže sledovat vše. Na Netflixu se dají určitě najít zajímavější věci s touto tématikou. Ani obsazení to nezachránilo. "Postavím na kafe." ()

Galéria (640)

Zaujímavosti (21)

  • Nože, jenž má u sebe David Castaneda (Diego Hargreeves) po dobu natáčení, byly z 95 % opravdové nože. (mikki089)
  • Ellen Page (Vanya) se kvůli roli učila hrát na housle. Její učitelkou byla Imogen Sloss, která ji v některých scénách dublovala. (ČSFD)
  • Natáčanie prebiehalo v kanadských mestách Toronto a Hamilton. (Astonko)

Súvisiace novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (viac)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (viac)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (viac)

Reklama

Reklama