Reklama

Reklama

Zrodila sa hviezda

  • Česko Zrodila se hvězda (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda, stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala… Pokým ju Jack neprinúti výjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi. (Continental film)

(viac)

Zaujímavosti (48)

  • Bradley Cooper (Jack) musel dlho presviedčať štúdio Warner Bros. aby obsadili Lady Gaga (Ally). Taktiež im ukázal nahrávku ich duetu, ktorú natočil na iPhone u nej doma. Spievali na nej pieseň "Midnight Special" od kapely Creedence Clearwater Revival. (martin1m2)
  • Bradley Cooper (Jack) so sebou na natáčanie nosil odličovacie tampóny, pretože Lady Gaga (Ally) sa ho často snažila prekabátiť a na natáčanie nosila tzv. "nude make-up", aj keď si režisér prial, aby nenosila žiadny. (martin1m2)
  • Niektoré nadšené ovácie publika smerované na Ally (Lady Gaga) boli natočené počas koncertu Lady Gaga v bostonskom Fenway Parku. (martin1m2)
  • Lady Gaga (Ally) sa počas natáčania natoľko zžila so svojou postavou, až musela chodiť na terapie a prefarbiť si vlasy späť na blond hneď, ako to bolo možné. (martin1m2)
  • Úvodná scéna, v ktorej Jack (Bradley Cooper) naživo vystupuje, bola natočená za 10 minút počas country festivalu v kalifornskom meste Indio v roku 2017. (martin1m2)
  • Bradley Cooper (Jack) sa tak ponoril do hlavnej postavy, až vytvoril vlastný svet uprostred nakrúcania, ktorý musel byť tak autentický ako samotná Lady Gaga (Ally): „Svet sa s ňou musel zhodovať. Pretože ak ten svet nie je autentický a vy tu máte autentického človeka, tento nesúlad dokáže zničiť celý film. Vtedy som si uvedomil, že nemôžem len hrať toho chlapíka, ja sa musím tým chlapíkom naozaj stať. Vtedy ten film bude vyzerať ako skutočnosť“. (MFJD)
  • Lady Gaga (Ally) prehlásila: „Cítim sa nesmierne šťastná a poctená, že tu dnes môžem byť. Vždy som snívala o tom stať sa herečkou, ale neuspela som, tak som sa začala venovať spievaniu. Táto rola mi úplne zmenila život a vďačím za to práve Bradleymu. Za to, že vo mňa veril ako nikto nikdy predtým.” (MFJD)
  • Bradley Cooper (Jack) prehlásil: „Nikdy predtým som sa necítil viac kreatívne naplnený ako pri režírovaní tohto filmu. Asi najťažšie bolo vedieť, že všetci do mňa vkladali dôveru. Ten pocit bol desivý, no zároveň ma motivoval a hnal vpred.” (MFJD)
  • Bradley Cooper nechcel, aby jeho postava znela až príliš country. Nechcel ju škatuľkovať tým, že jej priradí nejaký hudobný žáner. Chcel, aby bola postava „typický, ale zároveň nezmazateľný chlapík“, ktorý nesmie znieť ako Bradley Cooper. Práve kvôli tejto výzve navštevoval hlasového poradcu, až sa mu napokon podarilo, že jeho hlas znel o oktávu nižšie. (MFJD)
  • V severoamerických kinech film utržil 215,3 milionu amerických dolarů, celosvětově 436,4 mil. (NIRO)
  • V České republice film v kinech navštívilo celkem 197 599 diváků. (hrumsrt)
  • Bradley Cooper (Jack) začal psát scénář už v roce 2015. (ČSFD)
  • Závěrečná skladba „I'll Never Love Again“ je na soundtracku ve dvou verzích. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (viac)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (viac)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Reklama

Reklama