Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bigbandový klarinetista z New Orleans, Stan Grayson (Kevin McCarthy), zažije noční můru, ve které vidí sám sebe, jak zabíjí neznámého muže v zrcadlové místnosti, zatímco v pozadí hraje strašidelná hudba. Probudí se a najde na sobě krev, modřiny na krku, v ruce klíč a knoflík, který ve snu utrhl zavražděnému muži. Se svým snem se svěří svému švagrovi, policejnímu detektivovi Rene Bressardovi (Edward G. Robinson), ale ten mu nevěří. Později si oba muži s partnerkami jedou na piknik na venkov. Když začne bouřka, Grayson je zavede do prázdného domu, který zná ze svého snu. Poté, co najdou gramofon a začnou tančit, Graysonova přítelkyně Gina (Connie Russell) narazí do gramofonu a změní rychlost přehrávání. Grayson poznává strašidelnou hudbu ze své noční můry. Pak zjistí, že v domě je zrcadlová místnost jako v jeho snu. Když se Bressard dozví, že k vraždě v onom domě skutečně došlo, začne podezřívat Graysona... (HTB)

(viac)

Recenzie (4)

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Kralovnou tohoto remaku (FitN) od stejneho rezisera, je podle me Connie Russell, ktera nejen krasne zpiva, ale taky dost sexy vypada... Podle meho nazoru je tento remake lepsi nez puvodni film, a to i diky lepsimu obsazeni. Uchazejici noirove becko s nekolika dost peknyma pisnickama (obzvlast paradni je na ulici zpivana "The Last I Ever Saw Of My Man"). Ucast moji osobni "ice blond" bohyne Marian ani nezminuju. :-)) P.S.: Skoda, ze to nebylo o pul hodky kratsi, bylo by to jeste lepsi. 3+ ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Remake režisérovho vlastného (ultra B) filmu z 1947 a rozhodne lepší vo viacerých zložkách: herci sú o úroveň lepší (a neťahá to len starnúci Robison), máme tu technické vychytávky (viac skosených kompozícii a štýlový tieň ventilátora sekajúci dusno v miestnosti) a džezový soundtrack. Áno, zopár kľúčových scén vyzerá takmer identicky, ale je tu veľa vylepšovákov. A kvitujem aj zmenu profesie hl. postavy (z bankára je klarinetista) a zasadenie do džezového New Orleans (viď prechádzku po slávnej Bourbon Street). Záverom: lepší herci, lepšia technická stránka a viac neónov a džezu. 3,5* ()

Reklama

liquido26 

všetky recenzie používateľa

3,5 Nightmare je téměř doslovným remakem snímku Fear in the Night z roku 1947. S výjimkou asi dvou nebo tří scén jsou úplně totožné. (Hlavní rozdíl je v tom, že tady je hlavní hrdina klarinetistou a jeho přítelkyně zpěvačkou, zatímco ve FITN oba dělali v bance). Beze sporu to bylo lépe obsazené a zahrané (hlavně E. G. Robinson to táhne nahoru), mělo to větší rozpočet a bylo to lépe natočené. Na druhou stranu díky tomu, že příběh byl úplně stejný (a originál jsem viděl minulý týden) a nekonalo se žádné překvapení, tak jsem se u toho příliš nebavil, i když se nedá říct, že bych se nudil. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Na tomto béčkovom noirovom trileri ma bavila predovšetkým fajnová mysteriózna atmosféra, ktorá ako keby bola vystrihnutá z dobových mysterióznych seriálov. Old school ako sa patrí, so všetkým klišé, v ktorom presne viete, že nič, čo nám tvorcovia spočiatku predkladajú, nebude také, ba možno aj opačné. Napriek očividnej  predvídateľnosti si to drží celkom slušivú dávku mysterióznosti, občas aj (komickejšieho) napätia. A keď sa na obrazovke objaví E.G.Robinson, nemal som obavu, že svojou charizmou a hereckým talentom jednak zatieni priemernosť ostatných a jednak dokáže potiahnuť film, napriek jeho niektorým nelogičnostiam. Jednou z nich je to, že vražda v hypnóze je blbosť, keďže človek v nej nemôže spraviť to, čo by nespravil za bdelého stavu. Škoda aj slabučkého zaporáka. Po čase som aj otravného džezu, ktorý tvoril hudobnú stránku filmu, mal vrchovate dosť. Ale inak som sa príjemne bavil. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama