Reklama

Reklama

Staňte se svědky nového pojetí hrůzy od Orena Peliho, režiséra hororu Paranormal Activity. Tři mladí konspirační teoretici se pokusí odhalit záhadu, kterou je obestřena oblast 51 - přísně tajná vládní základna, o níž se proslýchá, že zde probíhala setkání s mimozemskými bytostmi. V podzemních prostorách však odkryjí děsivá tajemství, jaká si nikdy nedovedli představit. Prožijte s nimi trýznivé dobrodružství, které se odvíjí v tomto působivém filmu poskládaném z nahrávek, jež zachycují jejich mrazivé zážitky. (HBO Europe)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (119)

Cechyno4 odpad!

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem co Oren Peli z této zajímavé tématiky vytříská. Po výborné uvedení se s Paranormal activity jsem byl plný očekávání. Nastalo však obrovské zklamání. Na filmu se opravdu nedá nic pochválit. Scénář měl potenciál, ale byl totálně zničen ! Tohle ne ! Ať se na film díváte jako na scifi či thriller je to o ničem. Ale jako horor to je odpad. Bez atmosféry, bez nápadu, bez akce. Atmosféra nenastává ani v době kdy se snaží hlavní hrdinové proniknout na základnu. Vše v tomhle filmu působí uměle a kýčovitě. Zeleného mužíčka vidíte tak ve třech záběrech v posledních 10 minutách, toť z hororového pojetí vše. Tento horor = ztráta času. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

No fajn. Tento handmade film točený z POV pohľadu vie aspoň navodiť fajn atmosféru a vie to udržať v napätí skoro do konca. Potom sa to ale celé zvrhne, začne to byť nepriehľadné a je pekne vidieť, že ani tvorcovia nevedia, čo v tej Arei je, preto si tam niečo vymysleli a prehnali to. Držať sa viac pri zemi a ukončiť to dôstojne, bolo by to zaujímavejšie. 2 z 5 ()

Reklama

Clark_Kent 

všetky recenzie používateľa

Nedávno jsem koukal na dokument, kde se povídalo o obávané čupakabře. No a schodou okolností, tam zaznělo i nechvalně proslulé Oblasti 51. Tak jsem to schlédnul a můžu říct, že líp našvindlovat to vážně nešlo. Občas jsem si držel trencle to přiznávám, ovšem celkově to není moc dobrá podívaná. Nevím přesně co k tomu napsat, asi musí bejt jedinec opravdu skalním fandou UFO. ()

maddy odpad!

všetky recenzie používateľa

Sen Orena Peliho o tom, že by mohol byť slušný filmár definitívne spľasol. S prvým Paranormal Activity mu to síce vyšlo a svojho času nakopol vlnu found footage snímkov, ktorá trvá prakticky dodnes, no hneď pri jeho druhom filme Area 51 sa ukazuje, že to je len obyčajný hororový nadšenec (čo je síce pekné), ale absolútne neskúsený, mizerný režisér, ktorý si svoje snímky môže točiť akurát tak vo voľnom čase a následne ich púšťať známym, ale rozhodne nedistribuovať do sveta. Area 51 je snáď jedným z najhorších found footage aké kedy vznikli. A to nehovorím preto, že táto FF vlna mi už začala liezť na nervy. Uznávam totiž, že niektorí filmy túto formu využívajú veľmi efektne a inak natočené si ich ani neviem predstaviť (napr. Rec), ale Area 51 predstavuje snáď všetko to čo môže byť na found footage zle. Nielenže sa tu celú dobu nič nedeje (prvých 70 minút je absolútne zbytočných a partička putuje iba z miesta na miesto, kým sa konečne rozhodne niečo podniknúť), ale ono tu ani nie je absolútne nič vidieť! Kamera sa nielenže po celý čas neuveriteľne trasie, ale ešte je zrnitá a k tomu sa množstvo času točí v nočnom, „zelenom“ režime, kde sa obraz kvôli tme zúži len do akéhosi kruhu v strede obrazovky. Samotné vlámanie sa v posledných 15-20 minútach do prísne stráženej Oblasti 51 je následne jednoduchšie než vlámanie sa do 50-ročného paneláka s rozbitými dvermi a vrchol napätia tu predstavuje ukrývanie sa postáv po kanceláriách pred otvárajúcimi sa dvermi. Nakoniec ani neviem presne popísať čo sa dialo, lebo to bol tak neprehľadný zmätok v ktorom skutočne nie je vidieť nič, ale vôbec nič. Nejakým spôsobom sa im podarí prebudiť asi ufónov, tí sa v tej tme asi raz za celý film na pol stotiny sekundy asi aj ukázali, asi aj niekoho z postáv zabili a asi nakoniec z Area 51 aj ušli. Asi. Asi sa ani nečudujem, že štúdio tento film od roku 2009 kedy bol natočený nechcelo pustiť do sveta! Načo? Tie peniaze, ktoré niekto vyhodil na tento film mohol pokojne spláchnuť do hajzlu. Efekt by bol rovnaký, ak nie v prípade toho hajzlu aj lepší. CELKOVO: 0* (0/10) ()

Bube1 

všetky recenzie používateľa

Já jsem si tak přál, aby to nebyl průšvih, ale ani usilovné hledání pozitiv nezachránilo tenhle nešťastný pokus... Oren Peli na to zkrátka nemá. Pro mě nejsou Paranormal Activity žádnou modlou, takže si tohoto filmaře nijak zvlášť nevážím a po Oblasti 51 už nadobro spadl do pomyslného filmařského bahna. Found Footage mám opravdu rád (a píšu to skoro vždy, když tento žánr komentuji), ale roztřesenost kamery je tady už opravdu neúnosná. Korunku tomu dávají nesympatičtí nevýrazní herci a nekonečný rozjezd... Ta jedna hvězda je za některé originální nápady (zpracování UFO) a ''herní feeling'' na pár místech. Toť vše. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Film bol hotový už v roku 2009, ale na verejnosť sa dostal v roku 2015. (Marceloo)
  • Film je natočen podle stejnojmenné videohry z roku 2005. (Corpsegrinder)

Súvisiace novinky

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

29.10.2009

Narodil se v Izraeli, ve svých devatenácti letech odjel do USA, vystudoval grafiku a animaci a je tvůrcem nejrentabilnějšího filmu (nejen) roku 2009. Oren Peli. Paranormal Activity natočil za 15 000… (viac)

Reklama

Reklama