Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Grover Cleveland Alexander (Ronald Reagan) sa mal stať farmárom doma v Nebraske. Jeho vášňou bol ale baseball a keď do jeho mesta prišiel na priateľský zápas poloprofesionálny tím, okamžite ich zaujal a ponúkli mu zmluvu. Chcel si u nich len zarobiť na svoju farmu, no stal sa hviezdou nižšej ligy. Jeho kariéru ale narušila nehoda, keď ho počas zápasu trafila lopta a takmer rok mal kvôli tomu dvojité videnie. Keď sa mu zrak dal zase do poriadku, čakala už na neho zmluva v najvyššej lige a jeho slávna kariéra jedného z najlepších nadhadzovačov v histórii sa mohla začať. (Dale)

(viac)

Recenzie (3)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Jo, Baseball je v USA hodne popularny... Europan casto nechape tie filmy o baseballe, bol tam udajne nejaky slavny hrac z baseballu  .....  65 % ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Ide o klasický životopisný film o (v Spojených štátoch asi) slávnom športovcovi, presnejšie bejzbalistovi MLB. Keďže nedávno som videl veľmi podobný film Pýcha Yankeeov o inom bejzbalistovi, porovnanie je namieste. Bejzbal je v krajine neobmedzených možností fenomén a v medzivojnovom období bol ešte o niečo väčší. Bola to jasná jednička, ktorá doslova prikovávala rozhlasových poslucháčov k reproduktorom. Film 'Víťazný tím' sa viac venuje bejzbalu, čo je fajn, aj keď sledovať nadhazovača, ako neustále strajkuje pálkarov, nie je po chvíľke ktovieako zaujímavé. Nadhod - strajk, nadhod - strajk a takto dokolečka-dokola. Budúci prezident sa pri takýchto scénach príliš nepredvedie, hlavne keď sú scény neustále strihané so skutočnými športovými prenosmi. Zaujímavejšie je to po nástupe choroby a športových problémoch, ale okrem zdravotných výkyvov sa postupom času nič iné nedeje. Takéto životopisné filmy vyzerajú, ako keby boli točené na objednávku s cieľom vychváliť dotyčnú osobu po všetkých stránkach. A ani budúci prezident to nekáže vyšie vytiahnuť. Pýcha Yankeeov s Gary Cooperom sa mi páčil o niečo viac. ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Bolo zvykom, že biografické filmy tejto doby boli natočené tak trochu idealisticky, kedy z hlavnej postavy robia bezchybného dokonalého hrdinu. Inak tomu nie je ani tu, aj keď sa tu načrtne problém s alkoholom, ale len ako vedľajší efekt zdravotných problémov a vlastne divák má z toho dojem, že Alexander žiadny taký problém nemal, len si to o ňom všetci mylne mysleli kvôli jeho epileptickým záchvatom. Podľa zdrojov na nete však problém s alkoholom mal dosť zásadný a už oveľa skôr, než sa mu vyskytli problémy s epilepsiou, za ktorú sa to snažil zakryť. Ani to navonok ideálne manželstvo asi nebolo také ideálne, keď sa so svojou Aimee 2x rozviedol. Bol by som zvedavý, ako by asi vyzeral biografický film o The Doors, keby ho natočili v tejto dobe. :-)) Ak upustime od rozdielov oproti skutočnosti, tak tu máme len priemernú biografiu s nie príliš výrazným Reaganom, ktorého zatieňuje Doris, aj keď by mala byť len vedľajšou postavičkou v tomto baseballovom mužskom filme. ()

Galéria (47)

Reklama

Reklama