Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marsha Mitchell (Ginger Rogers), modelka na cestách, sa zastaví v južanskom meste, aby navštívila svoju sestru. Jej pobyt sa ale nezaobíde bez problémov, pretože sa stane svedkom vraždy miestneho reportéra. Za týmto ohavným činom očividne stojí Ku Klux Klan. Marsha sa rozhodne konať a teda pomôcť okresnému prokurátorovi Burtovi (Ronald Reagan) dostať zločincov pred súd. (matriosa)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (22)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Veľmi silná výpoveď o zvrátenej organizácii, ktorá sa začala na juhu USA rozmáhať do nebezpečných rozmerov. Aj takéto filmy bolo treba, aby otvorili ľuďom oči. Síce môže byť trochu zvláštne, že vo filme o KKK nie je ani zmienka o afroameričanoch a obete sú len z radov bielych, ale vzhľadom na to, že film bol natočený v časoch, keď v USA ešte oficiálne vládol rasizmus, tak obete s tmavšou pokožkou by asi na divákov veľmi neúčinkovali, pre silnejší efekt bolo treba ukázať ako obete bielych. Ginger aj Cochran výborní a budúci prezident bol drsňák ako sa patrí. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Od začiatku do konca napínavý a pomerne málo predvídateľný drsný triler. Áno, ide predovšetkým o veľmi drsný krimi príbeh zo totálneho zapadákova, kde sa bojíte si ísť kúpiť aj zmrzlinu cez cestu, pretože sa môžete na niekoho omylom škaredo pozrieť. S prvým twistom by množstvo scenárov otáľalo až do samotného záveru, ale Brooks svoj príbeh veľmi rýchlo nakopne a postavy musia ihneď jednať. Každý podľa vlastnej inteligencie, morálneho kompasu, ale predovšetkým do výsledného riešenia musia započítať aj faktor strachu. Okrem scenára sa s ničím nepára ani réžia, samozrejme z dnešného pohľadu to násilie nepôsobí až tak šokantne, ale zase pôsobí šokantne, keď si uvedomujete, na ako starý film sa pozeráte. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Po nepredvidatelnych cestickach veduci strateny poklad. Kazdy bod obratu prekvapi. A nie iba obsahovo, ale aj zmenou zanru. Dostaneme sa tak od klasickeho noiru, cez sudnu dramu az po sektarsky (skoro)horor. Cele to drzi pohromade pribeho, myslienkovo aj formalne. Herci su vynikajuci a tempo ani na chvilu nepolavi. Jediny problem vidim v tom, ze Ronald Reagan nie je tak cool ako by sa patrilo. Velka chutovka. 10/10 ()

radektejkal 

všetky recenzie používateľa

Dokáži sni snadno odělit děj od pozadí; přece nehraje až tak podstatnou roli, zda KKK znamená Ku-Klux-Klan (něco brutálního jako nabíjení pušky) nebo fantastického jako Kill-Kennedy-Klan nebo obhroublého Kuš-Kušňu-Kušane (ve spojitosti s nedávným prohlášením jednoho ministra o privatizaci jedné společnosti). Jediný svědek vraždy lokálního reportéra, Marsha Mitchellová, se rozhodne muvit až s křízkem po přelíčení, a to až po vychloubačném výjevu v baru a drsném napadení manželem své sestry. Možná si absurdnost svého chování a současnou situaci uvědomila až s ranami bičem pod planoucím křížem (dost odfláknutým). ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Cizinec není našinec a nikdo není tím, kým se zdá, dokonce ani taxikář... i tak se může jevit jižanské městečko, jehož obyvatelé mají na můj vkus kapku delší vedení, ale ten styl, ten styl! Vše je díky poválečným trendům krásně zaoblené a kovově lesklé, móda luxusní a pohled na Ginger Rogers výzvou k uchopení seberexlexního zrcadla s otázkou - Kam se poděla ženskost? - a to i přesto, že se patrně živila pouze kořínky... Jinak - pěkně děkuju za takovou adrenalinovou rodinnou návštěvu s překvapením, kterou Marsha ustála na filmovou dobu velmi uvěřitelně a vzhledem k nastavení společnosti vlastně i důstojně. Škoda, že to samé nemohu říct o Reaganově prokurátorovi, jako bych čekala, kdy přednese Zprávu o stavu Unie, což uznávám, bude patrně můj problém, jakož i o okatě přehrávajícímu Cochranovi, což bude zase jeho problém. Příběh sám, ač se zabýval odvahou postavit se nepravostem, nešel na dřeň, nenazýval pravými jmény a ve své zbabělosti šel dokonce tak daleko, že černochem nebyla ani klíčová oběť! On tam vlastně nebyl vůbec žádný černoch! Opravte si to tam. Viděno v rámci Season Challenge Tour, týden s filmem noir 40. a 50. let. ()

Galéria (49)

Reklama

Reklama