Reklama

Reklama

Nicholas Von Orton (Michael Douglas) má na konte 600 miliónov dolárov, patrí mu administratívna budova v centre San Francisca a prekrásny zámok za mestom. Má peniaze, kam sa pozrie, a kam sa pozrie, tam vidí peniaze. Aj tak však pri sledovaní ekonomického spravodajstva večeria sám. Manželka s dieťaťom ho opustila už pred rokmi, nemá ani dobrých priateľov. Osobná kríza sa prehĺbi v deň jeho 48. narodenín – v rovnakom veku totiž jeho otec spáchal samovraždu. Ako jediné východisko zo slepej uličky sa javí prekvapenie od brata. Conrad (Sean Penn) daruje Nicholasovi k narodeninám výnimočný darček, ktorým je vstupný kupón do tajuplnej Hry. Tá nemá žiadne pravidlá, prihláška však sľubuje zážitok, ktorý mu zmení život. Nicholas napokon prihlášku vyplní, ale o hre sa aj tak nič nedozvie. Po podpise zmluvy sa však začne krútiť spočiatku nenápadný kolotoč, ktorý však hrozí zničením jeho kariéry, bohatstva, postavenia, slobody a nakoniec i života... (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

PRIDAŤ PRÍSPEVOK
Zikus

Zikus (hodnotenie, recenzie)

Hamaradža

Spoiler: Ta kulka nebyla pravá, bylo to jen další divadlo a ani zranění jeho bratra Conrada nebylo pravé(přilepili mu na hruď pytlík s umělou krví). Kdyby jo, těžko by mu o 5 minut později gratuloval k narozeninám.

kaladze77

kaladze77 (hodnotenie, recenzie)

Xouchok

súhlasím s komentom v časti, avšak tu šlo o to aby sa ukázal potom hrdina ako iný človek, ktorému hra zmenila život, aj o toto šlo režisérovi...

nervoznideda

nervoznideda (hodnotenie, recenzie)

to je film pro debily, ale dokoukám ho, pak si dám am. presidenta ten je o 1oo % lepčí deda:-)

Badmaniak

Badmaniak (hodnotenie, recenzie)

krabsimon

To buď rád, v mnoha Oficiálních textech je celý děj i se zápletkjou a bohužel i s rozuzlením. Tohle je ještě docela fajn lehkej spoiler. :)

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnotenie, recenzie)

No to byla kravina. Dlouho jsem nevidel film s tak predvidatelnym dejem jako tenhle. Primitivni blbost tvarici se jako vazny film.

Badmaniak

Badmaniak (hodnotenie, recenzie)

Podle mě ta zbraň nabitá nebyla. Říkali že všechno prohledali, takže jí asi našli, a celé, i ten konec, bylo prostě divadlo, asi čekali že ho střelí. Ano, je to nelogické, ale to byl celý film, což mě docela štvalo, obzvláště ted když jsem to viděl podruhé a již jsem věděl, jak to dopadne. :) Já stěží dokážu naplánovat narozeniny když chci někoho překvapit. Pravděpodobně se mineme o minutu nebo podobně, natož aby to bylo tak jako ve filmu, že všechno jde podle scénáře. Holt je to jen film no, ale i tak to bije do očí, že všechno co udělá, je tak, jak oni čekali...

unclejack

unclejack (hodnotenie, recenzie)

boshke: Presne , ani netreba pozerať. Neprezradili tuším posledných cca 10 - 15 minút.

boshke

boshke (hodnotenie, recenzie)

Oficialni text distributora stoji za to. Uz ani neni treba se na film koukat...

Hamaradža

Hamaradža (hodnotenie, recenzie)

unclejack: ďakujem, už v tom mám trochu jasnejšie i keď vysvetlovanie "nejako prežil" toho moc nepovie :D Vysvetliť to môže už asi iba Fincher :D

na príspevok reagoval Zikus

unclejack

unclejack (hodnotenie, recenzie)

kill8: SPOILER - Sean Penn bol zasiahnutý guľkou - podľa fľaku - ale nejako prežil. Nemyslím , že by mu extra dopomohlo to šampanské , hoci guľka šla zrejme cezeň. Ten skok sa však dal čakať , otec Nicholasa sa totiž zabil skokom z budovy práve na svoje štyridsiate ôsme narodeniny. To z akého miesta skočí , ponechajme stranou. A záver skutočný zrejme je , lebo David Fincher sa nám opäť dostáva do hlavy , aby nás na konci vypiekol , napr. ako vo Fight Clube.

Hamaradža

Hamaradža (hodnotenie, recenzie)

Ľudia, ak môžem takú menšiu otázočku ku záveru filmu: (POZOR IDEM SPOILEROVAŤ) Ako je možné, že jeho brat prežil strelbu? A ako je možné, že všetci dopredu očakávali že z budovy skočí? Je ten záver vôbec skutočný, alebo iba v jeho hlave? (Asi mi už drbe z tých psychothrilerov ktoré pozerám v poslednej dobe) :D

 

Ale inak som s filmom totálne spokojný a paranoia je tu dopracovaná skoro až do dokonalosti. :) Jediné, čo môžem vytknúť je, že obsah filmu by som rozhodne vymazal, keďže je tam vyzradených 90% filmu. :) 

Ozo

Ozo (hodnotenie, recenzie)

Může mi někdo vysvětlit proč jsou ty obrázky v galerii černobíle? To je schválně?

real_fidli

real_fidli (hodnotenie, recenzie)

Takovejhle typ filmu sem v životě neviděl. Excelentní konec, taková "facka" která odpoví na všechny otázky, přivede člověka k jádru jeho osobnosti. Paráda, ježiši, to je dokonalý.

U.Tarare

U.Tarare (hodnotenie, recenzie)

Ten obsah k filmu je fakt parádní, po jeho přečtení zbývá dokoukat posledních dvacet minut filmu, protože předchozí děj je v obsahu detailně vyzrazen :D

korunik

korunik (hodnotenie, recenzie)

Toto je vcelku velmi zajimavy film,ktere ma nekolik zpracovani a vsak tento film je nejlepe zpracovan,ktere nema dosavadne v tomto tematu konkurenci.Necekane zvraty a rodinne hadky,ktere jsou mysleny opravdu vazne - pouze z jedne strany a vsak pochopeny jsou silenosti,kterea dodava hlavni postave na pravde cele "tragedie" . Jinak mi pri tomto filmu vyskocila do hlavy pisnicka z filmu Tri veterani a to : Nemit prachy - nevadi! . Dekuji a preji prijemne sledovani!

Xouchok

Xouchok (hodnotenie, recenzie)

Výborný thriller, který bohužel hodně ztrácí na svém konci. Po celou dobu člověk sedí, kouká a přemýšlí co je a co není Hra. Kdo je a není protagonistou ve hře. Nejen Douglas, ale i divák musí chvílemi být paranoidní. Děj graduje, paranoia stoupá a pak... Hra nabere nečekaný (až tragický) směr, po němž příjde nečekané (až tragické rozuzlení). Skončit o 5 minut dříve, tak mi Hra vyrazí dech, vypoulí oči a donutí mě zastavit se a přemýšlet... (80%)

na príspevok reagoval kaladze77

r0b3rt

r0b3rt (hodnotenie, recenzie)

A Fincherovi sa to opäť raz podarilo tak, ako pri filme Sedem. Ako tu už bolo spomenuté, tak isto ako hlavný hrdina ani ja som netušil, čo to tá hra je a na konci som ostal v jasnom šoku.

k0dex

k0dex (hodnotenie, recenzie)

Skvělí film od režiséra Davida Finchera a ještě lepší konec filmu.

Strafi

Strafi (hodnotenie, recenzie)

Velmi zajímavý thriller , kdy jsem až do konce netušil jak to dopadne. Občas jsem se v něm ztrácel, a zdál se mi trochu křečovitý , ale  jinak  dobry nadprumer

sniper18

sniper18 (hodnotenie, recenzie)

Pozor- táto reakcia obsahuje spoilery. No tak už som tento film konečne videl aj ja a absolútne nechápem, čo je na ńom také dobré. Réžia aj herecké výkony sú v poriadku, ale ten scenár je katastrofálny. Ten nápad sa mi páči, takže prvá polhodina nie je zlá, ale to spracovanie už asi ani nemohlo byť horšie. Očakával som nápaditosť, napätie, ale dostal som len samé nudné scény, kde je často niečo zaujímavé naznačené, ale ako keby sa báli ísť dalej. A tak som vlastne už len čakal na koniec, ale bol presne taký, aký som dúfal, že nebude. Keby aspoń skončil o tých pár minút skoršie skokom z budovy. Radšej odporúčam omnoho lepší film 13: hra smrti, kde som sa bál na minútu odísť, že o niečo prídem. A keby som pri tomto filme zaspal medzi prvou a poslednou polhodinou, tak neprídem vôbec o nič. Viac ako dve hviezdičky dať nemôžem.

Hyena_15

Hyena_15 (hodnotenie, recenzie)

90 %.. bolo to genialne.. sa mi uz zdal ze podvod je aj to ze ten film vobec pozeram

melo.d

melo.d (hodnotenie, recenzie)

no je tam samozřejmě pár chybiček, o kterých by se dalo polemizovat (kde taky nejsou, že?), ale ty podprsenky byly skutečně naprosto odlišné. nicméně na hodnocení to nic nemění :)

praethoria

praethoria (hodnotenie, recenzie)

absolútne fantastický koniec...prvykrat keď som to videl....som neveril, že skutočne skočil....fakt výborný scenár a réžia... M. Douglas exceluje. Jeden z mála filmov pri ktorom neuvažujem o ničom inom ako 5*

majesty

majesty (hodnotenie, recenzie)

ak poznate relaciu na JOJke, s jozom prockom - nikdy nehovor nikdy, tak to mate nieco take ale vo velkom.. GENIALNE~~!!!!

Tyler

Tyler (hodnotenie, recenzie)

Může mi někdo prozradit, jak vypadá alternativní konec, který je k vidění na DVD?

peteq

peteq (hodnotenie, recenzie)

Super scénář kdy celou dobu nevíte nic a pak to přijde...akorat moh toho brachu fakt zastřelit ať to nevyzní tak šťastně...ale paráda!

alabastr

alabastr (hodnotenie, recenzie)

Skutečně vynikající film,jehož jediná nevýhoda je, že se v podstatě nadá vidět dvakrát. Ale napoprvé, když člověk netuší "jak to je", je to opravdová zábava!

Reklama

Reklama