Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1862. Konfederácia stráca územia na juhozápade a sťahuje sa do Texasu. Oblasť majú pod kontrolou Unionisti, no zostala tu skupina južanských rebelov pod velením kapitána Vance Brittona (Ronald Reagan), ktorá sa im snaží prekaziť dodávky zásob. Na pomoc s rebelmi prichádza skupina vojakov na čele s plukovníkom Jebom Brittonom (Bruce Bennett), ktorý netuší, že bude stáť proti vlastnému bratovi. Ani oni však na južanov nestačia a tak je z Washingtonu poslaný major Riordan, poverený vyjednávaním s Apačmi, aby sa pridali na stranu Únie. Tento nápad ale dostane trhliny, keď Geronimo zmasakruje kolónu civilistov a následne je chytený a poslaný do väzenia v meste San Gil. Apači požadujú jeho prepustenie, lebo inak čaká mestečko krvavý masaker, ktorému sotva môže zabrániť hŕstka vojakov v modrých uniformách. (Dale)

(viac)

Recenzie (1)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Príjemný western s odľahčenými pasážami, hlavne vtedy, keď je na plátne Ronald, čo je takmer vždy. Vidno, že si to užíval. Celý ten konflikt medzi Konfederáciou a Úniou je tu značne odľahčený. Prepadnutia sú bez jediného výstrelu, zoberú sa uniformy a topánky a vojaci sa nechajú ísť. Ešte vtipnejší je samotný záver. No čo sa týka bitky s Indiánmi, tu žiadne odľahčenie nečakajte, OK jeden šípom prestrelený klobúk, ale inak je to slušný masaker. Okrem Ronalda zaujme sympatická Rhonda Fleming. Celkovo lepší priemer. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (3)

  • Producenti tohto filmu William H. Pine a William C. Thomas boli známi ako "Dolároví Billovia", lebo vyrábali filmy rýchlo a lacno, vďaka čomu bol máloktorý ich film stratový. Toto bola ich dovtedy najdrahšia produkcia, hlavne kvôli lepšie plateným hercom. Takisto to bol ich najväčší hit. (Dale)
  • Burt Mustin v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Ronald Reagan bol v tom čase seriózny chovateľ koní a trval na tom, že bude jazdiť na svojej obľúbenej kobyle. Kôň bol prepravený vlakom na miesto natáčania a podľa herečky Rhondy Fleming, kým ostatné kone v púšti vädli, ten Reaganov bol vždy čerstvý na každý záber. (Dale)

Reklama

Reklama