Reklama

Reklama

USA, 2013, 11 h 22 min (Minutáž: 53–59 min)

Tvorcovia:

Terence Winter

Predloha:

Nelson Johnson (kniha)

Kamera:

David Franco

Hrajú:

Steve Buscemi, Shea Whigham, Michael Stuhlbarg, Stephen Graham, Vincent Piazza, Michael Kenneth Williams, Anthony Laciura, Paul Sparks, Jack Huston (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada navazuje osm měsíců po skončení předchozí řady, v únoru 1924 - v roce, kdy se "zrodil" jazz a tančí se všudypřítomný charleston. Ve třetí řadě seriálu Nucky Thompson sotva přežil svržení Gypem Rossettim a se začátkem nové řady se drží v ústraní. Časem se však střetne se starostou Baderem, svede boj s bratrem Eliem o osud jeho, na vysokou školu mířícího syna Willieho a zaměří se na lukrativní kšefty s drogami a nemovitostmi na Floridě. Většina dramat ve dvanácti dílech této řady se odehrává v Atlantic City, hudební produkce uvádí Onyx Club (ztvárněný podle slavného Cotton Clubu), jemuž vládne Chalky White a mnohé akce probíhají rovněž na Floridě a v Chicagu. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie (13)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Osobne mi po prvej, rozbehovej sérií, prišla táto štvrtá ako najslabšia. Zatiaľ čo prvé dve série boli plné intríg a podvodov a tretia sa mohla pochváliť sociopatom, ktorý všetkým komplikoval biznis, v tejto sérií sa dostávajú na pretras vedľajšie postavy. Tie zaujímavé ustupujú do pozadia. Je to dosť veľká škoda, pretože vzostupné tempo seriálu sa tak vráti o krok späť. Mimo Van Aldena a Al Caponeho mi totiž žiadna iná z vedľajších postáv neprišla až taká zaujímavá, aby som si na poli dvanástich dielov mal užiť jej peripetie. Chulky White je funkčný ako druhý plán. Nie ako prvý. Vyvrcholenie je potom také prázdne. Hoci si séria vie ukradnúť pár zaujímavých scén a niekoľko úmrtí aj zamrzí, ako overture k finále je to možno dostačujúce, ale nie úplne uspokojivé. Nemať to prostredie a postavy rád išiel by som asi ešte s hviezdou dole. 4.séria - 70% ()

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po trech sezonach stravenych prevazne v Atlantic City se vedle Chicaga dostala do popredi i Tampa - Nucky expandoval a moc zabavny to ve finale nebylo. Po dvou epickych radach nastala mirna obmena postav (nekdo ty mrtvaky nahradit musi, ze?) a musim priznat, ze tentokrat me novacci neoslovili - Sally, Will, Narcisse, Knox atd.. meh. S neatraktivnima postavama prislo na radu i budovani novych linek a tady to u me uz vazlo - az na par svetlych vyjimek me tak prvni polovina serialu vlastne nebavila. Od nejakyho osmyho dilu se to pak pomalu rozjelo a zase si to vsechno krasne sedlo do sebe. Horkosladky konec podtrhnul syrovost serialu a uvidime, co prinese zkracena zaverecna rada. ()

Reklama

NinadeL 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

4. série právě začala, tak zahoďte všechno ostatní a staňte se diváky dramat roku 1924. Protože Nucky se rozhodl expandovat do Tampy. Celé toto dobrodružství s heroinem dospělo do takové melancholie, že se to téměř nedalo vydržet. Všichni už byli tak nádherně smíření s osudem a nikdo z toho nevyšel dobře. Mé milé Atlantic City... ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh seriálu Boardwalk Empire a jeho hlavných, ale aj vedľajších postáv, sa pomaly, ale isto blíži ku svojmu koncu. Po vzore predchádzajúcej, tretej série, ktorá s dejom seriálu väčšiu časť epizód "taktizuje", aby v závere naplno udrela, uberá sa rovnakým smerom aj séria s poradovým číslom 4. Hoci tvorcovia už predtým pracovali s viacerými súčasne plynúcimi dejovými líniami rôznych postáv, až na začiatku tejto série - a vlastne aj počas celého jej 12-epizódneho trvania - dosahuje tento štýl súbežného storytellingu svoj doposiaľ najvyšší vrchol. Dej už nie je pevne, a takmer výlučne, viazaný iba na Atlantic City, ale presúva sa viac do Cicera, na Floridu a podobne. A to aj, alebo hlavne kvôli tomu, že väčšiu voľnosť dostávajú vedľajšie postavy, pričom mnohé z nich sú už menej, niektoré už takmer vôbec, previazané priamo na postavu Nuckyho Thompsona (Steve Buscemi). Divák tak má možnosť bližšie sledovať dianie okolo Chalkyho Whitea (Michael Kenneth Williams), Richarda Harrowa (Jack Huston) (ktorý však stále nedostáva toľko času na obraze, koľko by sa patrilo) či Valentina Narcissea (Jeffrey Wright). Zaujímavou a dôležitou postavou je aj federálny agent Warren Knox (Brian Geraghty), ktorý viac či menej úspešne mieša karty, keď sa pohybuje medzi "krajinami" zákona a ilegality. Ako už bolo spomenuté, tvorcovia pracujú podobným štýlom, ako v predchádzajúcej sérii. To znamená, že to najlepšie si pre diváka nechávajú až do druhej polovice, respektíve na záver, zatiaľ čo väčšina epizód slúži ako akýsi build-up, smerujúci práve k záverečnému vyvrcholeniu. To ich kvalitu však nijako neznižuje a menšími či väčšími plot twistmi držia diváka v neustálom napätí, čo sa bude diať. Nuda pri sledovaní tak v žiadnom prípade nehrozí. Ako aj v prípade predošlých sérií, aj v tomto prípade sú silnou stránkou výprava, dobové kostýmy a celková atmosféra, ktorú seriál dokáže vytvoriť. Boardwalk Empire - Season 4 je pomaly, ale isto štartovacou rampou pre záverečnú, o niečo kratšiu sériu. Rozhodne však neslúži iba na "vyplnenie času", ale so všetkou vážnosťou ju možno považovať za plnohodnotnú sériu, pretože si to právom zaslúži. Za jej najvýraznejšie črty možno označiť už stabilne dobre napísaný príbeh a väčšiu voľnosť a neviazanosť vedľajších postáv. Hoci na to príbehovo najlepšie si musí divák opäť počkať až takmer na koniec, séria má svoju silu už od začiatku, pričom ponúka presne to, na čo si už divák mal možnosť zvyknúť. A to kvalitu v štýle "roaring twenties". ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

výborná série.Sice jsem tomu po třetí sérii nevěřil,že by se z Boardwalk Empire stala srdcovka,tak díky čtvrté řadě k tomu má najednou slušně našlápnuto.Je to pořád Boardwalk Empire,takže tempo je pomalejší,ale jinak mě čtvrtá řada chytla zatím nejvíc a finále sem si užíval.Teď rychle na poslední sérii...90% ()

Galéria (105)

Reklama

Reklama