Reklama

Reklama

Tôkyô magunichûdo 8.0

(seriál)
  • Japonsko 東京マグニチュード8.0 (viac)
Japonsko, 2009, 4 h 2 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Kó Ótani

Hrajú:

Ai Nonaka, Aki Tojosaki, Kei Kobajaši, Mijuki Sawaširo, Takeši Aono, Eri Kitamura, Jumiko Kobajaši, Aja Endó, Šin'ja Hamazoe, Jošikazu Nagano, Mai Nakahara (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(11)

Obsahy(1)

Jednoho osudného dne zasáhne Tokio bez varování masivní zemětřesení. Zrovna v tu chvíli byli Mirai a její bratříček na výstavě robotů. První vlnu zemětřesení přežijí bez větších zranění, ale cítí se naprosto bezradní, protože nevědí, na koho se mohou obrátit. Navíc jejich rodiče nezvedají telefon, a tak sourozenci netuší, zda-li otřes přežili. Naštěstí se k nim přidá mladá žena Mari, která jim slíbí, že jim pomůže se dostat domů. A tak začíná jejich cesta zničeným Tokiem, kde potkávají zkázu, nebezpečí a žal. (Zíza)

(viac)

Recenzie (10)

mandelbrot 

všetky recenzie používateľa

V makroměřítku velmi působivé - všechna ta destrukce a následná panika a nejistota je zachycena velice sugestivně. Jakmile se ale dostaneme k příběhu jednotlivých postav (což zabírá drtivou většinu děje), jde, co se týče jejich chování, často o dost nepřesvědčivou nebo až hloupou záležitost. Například hned v druhém díle Mirai ohrozí jak svůj, tak Mariin život a ta, místo aby jí vynadala, ji začne utěšovat; nebo celá robo-otaku epizoda. Každý takový moment dokáže pokazit i jinak povedený díl, seriálu taky neprospívá, že se v závěru zvrhne do prvotřídního kýče. Slabé 3*. ()

JohnyTrava 

všetky recenzie používateľa

Seriál s veľkým potenciálom, ktorý skrz naskrz premrhal a vynikol snáď len v jednom okamihu a i to sa z toho snažil vyžmýkať toľko až to nebolo zdravé. K tomu miestami nepodarená animácia a výrazná detinskosť. Vedel by som si predstaviť o mnoho zaujímavejšie prevedenie katastrofy, omnoho depresívnejšie a hlavne s omnoho realistickejším chovaním postáv (japonský kolektivizmus-nekolektivizmus, miestami to bolo fakt "prisladené"). Mierny priemer až pod. ()

Reklama

Larky 

všetky recenzie používateľa

Seriál balancující mezi *** a **** .Nakonec se přikláním ke 4*, protože jsem se i přes spoustu menších nedostatků dobře bavil.Tokyo Magnitude 8.0 je nadprůměrný seriál, nikoliv však vynikající.A vynikající být klidně mohl, kdyby se vyhnul některým nelogičnostem v ději, odfláklou kresbou postav (hlavně obličejů), a občasným iracionálním chováním hlavních hrdinů.Místo jasných pěti na které by seriál za určitých okolností opravdu mohl mít, jsou to jen slabší ****. ()

Subjektiv 

všetky recenzie používateľa

Tokio zasáhne zemětřesení nevídané síly a divák tak má za povinnost užívat si trampoty mladičké Mirai, jejího bratříčka a obětavé Mari, kterážto se obou děcek ujme. Na obrazovce se budou střídat rozdělení, znovushledání, následné otřesy, krize, hádky, pláč, smíření a následné otřesy. Dojímaní bude prolínáno destrukcí a ve výsledku neuvidíme nic, co by zásadněji vybočovalo z kategorie "průměrný katastrofický film/seriál". Slabé ***. Viděny díly 1-7 a 10. ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Mirai sa so svojím bratom Yuukim vyberie na výstavu robotov, ktorú chcel navštíviť. Keď z nej odchádzajú, zasiahne japonské hlavné mesto Tokio zemetrasenie so silou 8.0 stupňa Richterovej stupnice. Mesto je v troskách a deti sú ďaleko od domova. Mari Kusakabe, ktorá býva rovnakým smerom ako súrodenci, sa ich ujme, a spoločne sa vydajú na cestu zničeným Tokiom. Jedenásťdielne anime z roku 2009 je v prvom rade katastrofickým počinom, ale pod nánosom sutín a zničených budov Tokia ukrýva prácu s meniacimi sa charaktermi postáv a vzťahmi medzi nimi (s dôrazom na súrodenecký vzťah medzi Mirai a Yuukim). Naprieč epizódami sa postupne mení predovšetkým charakter staršej Mirai, ktorá si začína uvedomovať, čo pre ňu brat znamená. Zachytenie tejto postupnej premeny tvorcovia anime stupňujú najmä v dvoch záverečných epizódach, ktoré sú zároveň príbehovo tým najlepším, čo seriálový počin ponúka. Napriek tomu, že záver je príbehovo kvalitný a schopný diváka chytiť za srdce, je pravdou, že väčšina deja pôsobí plocho a neveľmi zaujímavo. Viaceré epizódy totiž stavajú iba na presúvaní sa postáv zničeným mestom, čo sa divákovi veľmi rýchlo zunuje. Anime začne pôsobiť stereotypne a ani kvalitný záver nedokáže vylepšiť celkový priemerný dojem. Nápad seriál má, to mu nemožno uprieť, ale v praxi príbeh príliš nevyniká. Rovnako ako nevyniká ani animácia. Tá síce ani zďaleka nepatrí k tým najhorším, ale zároveň nijako neohuruje. Tōkyō Magunichūdo 8.0 je z celkového hľadiska menej výrazným anime, a to aj napriek pomerne výraznému záveru. Ten je spolu s hudobným endingom "M/elody" v podaní speváčky Shion Tsuji tým najlepším, čo tento počin ponúka. V konečnom dôsledku ide o pozerateľné, ale značne priemerné anime, ku ktorému sa divák nebude mať veľký dôvod vracať späť. ()

Galéria (28)

Reklama

Reklama