Reklama

Reklama

Rhapsody of Fire - Visions From the Enchanted Lands

všetky plagáty

Recenzie (5)

ilemas 

všetky recenzie používateľa

Vynikající hudba hodící se k vizuální stránce dvd, nádherný koncert. Kdo má rád Nightwish, mohlo by se mu líbit i tohle. Na vzniku alba Symphony of Enchanted Lands II: The Dark Secret (2004) se podílel herec a příležitostný zpěvák Christopher Lee, který odvyprávěl část příběhu, jenž navazuje na „Emerald Sword Saga“. Vřele doporučuji. ()

aannemer 

všetky recenzie používateľa

Kdo jednou slyšel (Luca Turilli's) Rhapsody (Of Fire) už nepotřebuje poslouchat jiný symfonic power metal, neboť nic lepšího prostě neexistuje. Všechny ostatní kapely, byť sebelepší, jsou už jen druhá a třetí liga. ()

La_Valette 

všetky recenzie používateľa

Hudba navržena od Luci Turilliho a Alexe Staropoliho, texty od Luci a Fabiův pronikavý hlas učinily z Rhapsody Of Fire nejlepší power symphonic metalovou skupinu všech dob. Dvě úchvatné ságy, Emerald Sword Saga a Dark Secret Saga, druhá navíc posílená vypravěčem v podobě Christophera Leeho, který s nimi pak nazpíval singl The Magic Of The Wizards Dream. Myslím, že víc netřeba dodávat, fanoušci mne dají za pravdu a kdo je nezná, stačí aby si poslechl Unholy Warcry a na zbytek už přijde sám. ()

Nataniel73 

všetky recenzie používateľa

Rhapsody Of Fire sa na svojom prvom oficiálnom DVD predstavujú vo veľkolepom štýle. Angažovanie známeho herca, ktorý na jednom mieste dokonca spieva tak pekne až mu členovia kapely zatlieskali bol od Rhapsody skvelý ťah. Christopher Lee obohatil nádhernú baladu The Magic Of The Wizard´s Dream svojím prenikavým hlbokým hlasom a aj s rozhovorov s ním, ktorých tu má fanúšik hneď niekoľko vidno, že je to veľmi inteligentný umelec a ako vyprávač pôsobí priam impozantne. Kapela k spomenutej balade natočila aj prekrásny videoklip a to isté možno skonštatovať aj o skladbe Unholy Warcry. Profesionálny prístup a skvelá voľba natáčania niekde v Čechách na zrúcanine hradu. Angažovanie plzeňského symfonického orchestru bolo už len prirodzenou súčasťou vývoja kapely. Tá nás prevedie európskymi festivalmi (Earthshaker Rock v Nemecku a Masters of Rock vo Vizoviciach) na ktorých je jasne vidno ich koncertná sila. Na druhom menovanom som sa osobne zúčastnil a nostalgia je skutočne silná. Rovnako som mal možnosť sa stretnúť a odfotiť s členmi kapely a až na nervózneho Fabia, ktorý si chcel zapáliť mám len tie najlepšie spomienky. Hlavne Luca Turilli je veľmi milý človek. Jeho talianska angličtina síce pôsobí komicky, ale jeho skladateľský talent je nepopierateľný. Enormný priestor na DVD dostali fanúšikovia kapely. Nebudem hodnotiť, či je to dobré alebo zlé, ale tí čo sa na DVD uvideli musia mať dvojnásobnú radosť. Páči sa mi aj predstavovanie jednotlivých hudobných nástrojov, ukážky z natáčania klipov a v neposlednom rade skvelý koncert v kanadskom Montreale. Škoda, že ho kapela nezaradila celý. Potešilo aj zaradenie dvoch nových songov na DVD (hoci bez klipu). Cover od Manowar Power Of Thy Sword je priam dych berúci. Na záver len toľko, že najlepšia symphonic power metalová kapela na svete na svojom DVD aj napriek jeho dĺžke (1. disk: 1h 40min. 2. disk: 1h 55min.) spoľahlivo udrží pozornosť fanúšika po celý čas premietania. Vytkol by som snáď len záver druhého disku. Pohľad na škúliaceho Fabia nebol tou najlepšou voľbou. 90% ()

Reklama

Reklama