Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna adaptácia tragikomédie Ivana Bukovčana. Príbeh ľudí, ktorí sa stretajú na pomaturitnom večierku a rozoberajú svoje životy. Stretnutie maturantov po 25-tich rokoch je priestorom pre duševnú očistu názorov a postojov v uplynulých rokoch. Vyššie morálne hodnoty usvedčujú zúčastnených z krivenia charakterov i vlastných názorov. (RTVS)

(viac)

Recenzie (30)

Aky 

všetky recenzie používateľa

Možná si to celých pět * nezaslouží, po profesní stránce to občas zaskřípe, ale obsah všechny nedostatky natolik překrývá, že jsem ochotný chvílemi neobratnou filmařinu odpustit. Herci jsou naprosto skvělí a přesvědčiví, hrají jako by sami za sebe, hněv, alibismus, opatrnost i zbabělost jim snadno uvěříte – znali tyhle pocity své doby sami na sobě a s gustem je v tom kratičkém období, kdy na chvíli mohli, ze sebe dostávali. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Generačné i osobné vyrovnávanie sa s minulosťou na abiturientskom večierku. Otvorená obžaloba systému, ktorý z ľudí robil poslušné figúrky. Dvadsať rokov pred a dvadsať rokov po by tento televízny film nemohol vzniknúť. Vzácne stretnutie s takmer kompletnou plejádou slovenskej hereckej špičky. A o tom, že je to špička svedčia aj predvedené výkony. ()

Reklama

mchnk 

všetky recenzie používateľa

"Seneca je lepší než meprobamat". O něm bez něj. Velmi výstižný název tohoto setkání v podání nejvyšší herecké školy od Tatier. I když tu ještě pár spolužáků kolegů chybí, tak ti, kteří nám tu sehráli toto charakterní drama o (ne)povinnosti pomoci sobě i druhým, to zvládli excelentně. Konverzačka jak má být, jednou to rozhodně nestačí. ()

Katzenklo 

všetky recenzie používateľa

Ze scénáristického hlediska brilantní dílo. Na třídním srazu se sejde asi tolik účastníků jako na závěrečné hodině matematiky, přičemž se snaží si společné chvíle užít. To by ovšem nesměli žít v době, kdy je jejich bývalý profesor stíhaný za pádné či méně podstatné zločiny a hrozí mu vězení. Jejich konverzace a zpytování svědomí nabírá na obratkách a vytváří postupně atmosféru neskutečně silnou. K tomu je tam na odlehčení jeden spolužák, který je i s deseti promilemi slovenské pálenky v krvi schopen udělat relativně slušnou stojku. Herecké obsazení je skutečně působivé a mnohé repliky v sobě skrývají opravdovou moudrost. Pro někoho možná uspávající, nudný a táhlý snímek. Každopádně však nutí k zamyšlení nad vztahem mezi lidskou odvahou a ctí. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Strhujúca komorná dráma Ivana Bukovčana o stretnutí bývalých maturantoch po rokoch. Počas rozhovoru zisťujú, ako sa zmenili mladícke ideály, ako sa zmenili ich charaktery. Spúšťačom týchto rozhovorov je neúčasť bývalého triedneho profesora, ktorého komunistická mašinéria obvinila a zatkla. Vynikajúce herecké výkony sú podopreté réžijným debutom jedného z nich - Júliusa Pántika. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama