Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rekonštrukcia prípadu drastických následkov použitia lieku thalidomid zo 60tych rokov min.storočia.  Mladý advokát Paul Wegener sa spolu s jeho ženou tešia na budúcnosť. Paul si práve otvoril kanceláriu a Vera čaká svoje prvé dieťa. Lenže ich dcérka Katrin sa narodí bez rúk a s iba jednou nohou. Keď Paul zistí, že podobné prípady sa stali aj inde v okolí, začne mať podozrenie na vedľajšie účinky sedatíva, z ktorého Vera užila iba jednu tabletku v priebehu tehotenstva. Paul si zaumieni, že dostane pred súd výrobcov thalidomidu. Jeho boj je však veľmi vyčerpávajúci.... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

Lukoh 

všetky recenzie používateľa

Z historického hľadiska je tento film spracovaný veľmi dobre, ale už to, že je to film nemeckej réžie a dohromady má tri hodiny hovorí o jeho veľkom zápore... Zdĺhavé scény, ktoré by sa dali skrátiť do pár sekúnd, alebo dokonca úplne vynechať vás budú hlavne v prvom filme a na konci druhého filmu nútiť prefackať sa... Kľudne mohli tvorcovia tohto filmu spraviť 100 minútový kvalitný film s dobrým obsahom... Ak čakáte nejaký úchvatný záver ako z amerických filmov, tak nečakajte, predsa len sa tento film drží skutočnosti... Keď však zhrniem všetky klady a hlavne odvahu natočiť o tejto kontroverznej téme film, tak mi to vychádza na lepší priemer... :) ()

xpaja 

všetky recenzie používateľa

Největším přínosem filmu je to, že připomíná jednu z největších afér v dějinách farmaceutického průmyslu. Contergan a Softenon se prodával v letech 1957 až 1961 jako sedativum a hypnotikum. Díky účinné látce Thalidomidu přišlo na svět přes 10 000 znetvořených dětí. Většina dětí byla postižena tzv. fokomelií (redukce počtu končetin a jejich deformace), dále se vyskytovaly zarostlé ušní boltce, srostlé jícny, střeva atp. Chemie Grünenthal o probléméch které účinná látka způsobuje věděla a přesto "Thalidomid" nadále prodávala. Proces se vlekl od r. 1961 do r. 1970. Obhajoba se snažila proces dotáhnout až k promlčení. Nakonec došlo k mimosoudnímu vyrovnání ve výší 100 000 000 DM a proces byl ukončen. Film samotný poznamenává především dlouhá stopáž a vyraznější prostříhání by mu jen prospělo. Dávám ---== 65% ==--- . ()

Reklama

Galéria (21)

Reklama

Reklama