Reklama

Reklama

Obsahy(1)

San Francisco, hotel Belmont Arms. Z taxíku vystupuje mladá žena Janet Stewart (Anabel Shaw), která se zde má sejít se svým manželem po jeho návratu ze zajetí. Čeká a čeká, až na balkóně zahlédne v jiném pokoji hádku manželské dvojice, na jejímž konci muž v afektu udeří a zabije ženu těžkým svícnem. Z toho se nervově zhroutí a upadne do šoku, v němž ji najde manžel Paul Stewart (Frank Latimore). Když se Janet probere v sanatoriu, zjistí, že Dr. Cross (Vincent Price), špičkový specialista, který ji ošetřuje, je oním vrahem. Jeho milenka a zdravotní sestra Elaine Jordan (Lynn Bari) mu radí, aby dal nechtěné svědkyni smrtící dávku inzulínu. On ale váhá, uvažuje o útěku ze země, ale rozhodnutí není snadné. (Peabody)

(viac)

Recenzie (13)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

7/10 Ukážkové noirovské béčko, ktoré je tak akurát dlhé, sú tam obligátne kamerové vychytávky, uletený prepálený príbeh, femme fatale a navyše Vincent Price v hlavnej role, ktorá je akoby písaná jemu na telo a môže tak kmitať medzi zlovestnou i melancholickou polohou. Nič svetoborné ale aj tak výborná žánrovka. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Priemerný noir, ktorý stojí a padá na presnom Priceovi. Úvod je rozohraný parádne, potom však prichádza dejová stagnácia a mdlé výkony vedľajších postáv. Áno, je tam trošku Hitcha, psychoanalýzy či hororu, ale nič z tejto zmesi nevyčnieva. Z prostredia ústavu rozhodne radšej odporúčam vydarené Bčko "Behind Locked Doors" (1948). ()

Reklama

kitano 

všetky recenzie používateľa

Zena caka v hotelovej izbe svojho manzela. Cez okno uvidi, ako sa v inej izbe odohra vrazda - neznamy muz zavrazdi svoju manzelku. Zena utrpi sok a padne do bezvedomia. Zhodou okolnosti sa dostane do liecby doktora ktory je zaroven vrahom ktoreho videla. Toto je zapletka tohoto skveleho thrilleru-hororu. Vo filme je vdaka tejto skvelej zapletke stale pritomne neprijemne napatie a strach a niektore sceny su skutocne mrazive. Hlavnym kladom je samozrejme Vincent Price, ktorych ostatnych hercov daleko previsuje nielen svojou vyskou, ale aj hereckym prejavom. Jeho mohutna postava a kludny, hlboky hlas naozaj dokazu nahnat hrozu. Ucebnicovy horror. (8/10) ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Ak by som videl "The Shock" v roku 1946, kedy mal premieru, tak by sa mu odo mňa dostalo asi vyššieho hodnotenia. Ale keďže som sa narodil až 31 rokov po jeho prvom uvedení do kín a pozrel si ho až dnes, čo je ďaľších 31 rokov, tak mu dávam iba dve hviezdičky. Tento 62 ročný thriller sa mi nezdal ničím výnimočný, či dokonca nadčasový. V podstate je to len plagiát filmu "Rozdvojená duša", ktorý v roku 1945 natočil Alfred Hitchcock. ** ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama