Reklama

Reklama

Recenzie (5)

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[2,5*]     Dosť podivná sociálna dráma, ktorá ma zaujala po obrazovej stránke a škótskym prostredím (zaujímavý akcent), ale už výrazne menej svojím obsahom, či spracovaním (často som sa pri filme nudil podobne ako Jamie na púšti). Tentokrát je už Jamie (s tým istým zúboženým výrazom, aj keď občas už konečne hodí aj iný výraz) o dosť starší, na hranici dospelosti a prežije epizódy v detskom domove, u otca a napokon vo vojenskej službe v Egypte. Táto záverečná časť trilógie vyznieva zo všetkých častí najoptimistickejšie. Pobavil ma rozhovor, v ktorom sa Škót (Jamie) pýta Angličana (Robert), či nerozumie anglicky. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

TRilogia My Childhood 1972 - My Ain Folk 1973 a My way Home - hm, je asi dost podivinske zacinat trojkou, teda poslednou castou. Co uz. Tiz som mal ten stvorcovy obraz - rozmyslam ze asi je film dostupny len v tomto formate a jak tak pozeram, zas neznama vec aj v SK a CZ koncinach. Viem ze Albion bol vo vojne vo filme a ze tam bol maly chlapec. kazdopadne zvysok som sa dozvedel z dialogov, fakt ciry art najma pre milovnikov artovych filmov - dufam, ze to neuvidi verbal, ani stuntmanmike / obaja dali Kubrickovej Vesmirnej Odysei 1968 odpad/. 89 % ()

Reklama

in.delirium 

všetky recenzie používateľa

If you were meant to be different, you'd have been born different! Tieto kruté slová zaznejú počas filmu z úst jednej z postáv na adresu nášho hlavného hrdinu. Potom neskôr nás mladý Jamie oboznámi so svojimi plánmi do budúcnosti. Well, I want to be an artist. Maybe even a film director. A nakoniec sa podarilo, čoho sme boli svedkom aj pri tomto filme. Posledný (a zároveň aj najdlhší) diel Douglasovej autobiografickej trilógie funguje aj ako samostatný film bez zhliadnutia svojich predchodcov. Skvelá čiernobiela kamera, veľmi uveriteľne hrajúci herci, cit pre detail a absencia citového vydierania (aj napriek témam, aké sa tu objavujú) robia z tohto filmu a vlastne celej trilógie výnimočný počin. A navyše po temnotou a bezútešnosťou naplnenými predchádzajúcimi dielmi sa mi zdalo, že v My Way Home vidím náznaky akejsi nádeje a prísľubu toho, že predsa len bude lepšie. Ale možno sa mýlim. ()

hanakonochi 

všetky recenzie používateľa

Douglasova trilógia je nám prezentovaná v menej rozšírenom, ale známom formáte 1:1, používanom najmä vo fotografii u aparátov ako Hasselblad, Flexaret či Pentacon six. Štvorcový tvar obrazu a jeho kompozičné vlastnosti nám do istej miery pomáhajú upokojiť ťažkú atmosféru tohoto dramatického príbehu o dospievaní malého Jamieho vo vojne skúšanom Anglicku. Rodinné väzby, vzťahy a chlapcov zápas so životom môžeme zhrnúť do slov marazmus či agónia. Po zhliadnutí ďakujme za to, v akej dobe a akom prostredí sú vychovávané naše deti. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (1)

  • Kaviareň, v ktorej si spolu Jamie a Robert zafajčia vodnú fajku, sa volá El-Fishawi, otvorená v roku 1773. Nachádza sa v islamskej časti Káhiry, v najznámejšom bazáre mesta Khan el-Khalili. Funguje vo dne v noci a miestni hovoria, že už viac ako dvesto rokov nebola zatvorená. (hanakonochi)

Reklama

Reklama