Reklama

Reklama

Czas honoru - Powstanie

(séria)
Poľsko, 2014, 9 h (Minutáž: 45 min)

Réžia:

Jan Hryniak

Hrajú:

Jan Wieczorkowski, Antoni Pawlicki, Maciej Zakościelny, Jakub Wesołowski, Karolina Gorczyca, Magdalena Różczka, Ewa Wencel, Olga Bołądź (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(12)

Recenzie (2)

LukasKalasek 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jak jinak zakončit seriál o polském odboji než legendárním Varšavským povstáním. Jedno z nejlepších ztvárnění tohoto největšího a také osudného ozbrojeného výstupu Armie Krajowe proti okupantům. Seriál by si zasloužil pokračování o Prokletých vojácích. Żołnierze wyklęci, bojující tentokrát proti sovětským osvoboditelům (čti: okupanti), kteří si v ničem nezadali s těmi německými. ()

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Seriál je príbehom mladých ľudí, ktorí nie sú samozrejme zrelými osobnosťami, ale doba im neumožnila v tie osobnosti dozrieť. Áno mnohokrát ide o ľahkovážnosť v správaní, ale bez toho by zase nebolo ľudí statočných a hrdinov. Dej filmu je na začiatku Varšavského povstania a mladí Poliaci vidia svoje miesto v podzemnom hnutí nie len ako vlasteneckú povinnosť ale aj ako dobrodružstvo a príležitosť sa pochváliť pred svojimi vrstovníkmi. A vôbec netušia, čo im Varšavské povstanie môže priniesť. Sú svedkami a aktérmi vlastného obetovania sa a hrdinstva, ale i krutosti, zrady a neustále sú vystavovaný priamemu pohľadu na smrť svojich kamarátov. Dejiny im ale dajú krutú lekciu. Tento seriál ale Poliakom nevyšiel podľa predstáv. Poznáme z histórie priebeh Varšavského povstania a jeho neslávny koniec a tak mi tento film pripomínal skôr paródiu. Veď je toľko vynikajúcich filmov o Varšavskom povstaní z ktorých dejov musí každého mraziť na chrbte. Bitka o Varšavu, 2005; Varšavské povstanie, 2005; Vízia vojny: Bitka o Varšavu, 1969; Generál Nil, 2009; Kanály, 1957; Varšavské povstanie: Zabudnutí bojovníci 2. svetovej vojny, 2004 a mnoho ďalších historický úplne presných. ()

Reklama

Galéria (82)

Reklama

Reklama