Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick a Nora jsou i s osmiměsíčním Nickem jr. pozváni Colonelem MacFayem, přítelem Nořina otce, aby strávili víkend v jeho rezidenci na Long Island. Colonel se obává o svůj život a doufá, že mu Nick pomůže. Manželé Charlesovi čeká vyšetřování další vraždy a nadto musí řešit náhlý odchod vychovatelky jejich syna a oslavu pro juniora pořádanou Nickovými nevšedními přáteli. (fleurette)

(viac)

Recenzie (13)

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

"That's to remind you not to dream about my family."     Po výborných prvých dvoch filmoch prichádza kvalitatívny pokles - vtipu ubudlo, kriminálna linka sa tvári až príliš vážne (navyše tá otrepaná schéma už trochu otravuje) a niektoré melodramatické výlevy vyzerajú ako vystrihnuté z nejakej telenovely. Ten skvelý sarkazmus síce ostáva, jeho ostrie je ale tiež trochu otupené. Za výborný považujem nápad s dieťaťom (Nicky Jr. + Asta), ale jeho potenciál zostal nie celkom využitý. Vrcholom filmu je výborná pasáž v kubánskej reštaurácii.     "How did you know I was here?" "I saw a great group of men standing around a table. I knew there was only one woman in the world who could attract men like that - a woman with a lot of money." ()

Svadbos 

všetky recenzie používateľa

Na Long Islande sa stala vražda a obľúbený detektívny pár (spolu s Astom a novorodeným synom Nickom juniorom) to ide vyriešiť, aj keď materstvo trochu skrotilo Noru, čo sa drinkov týka. Zábavné tretie pokračovanie a posledné, ktoré je natočené podľa príbehu Dashiell Hammett. Séria filmov THIN MAN: táto séria sa líší od ostatných. Jej epizódy boli zfilmované v 2-3 ročných prestávkach, hviezdy, ktoré v nich hrali, boli prvej svietivosti a na tieto filmy sa nehľadelo ako na nejaké B-čka. "The Thin Man", veľmi úspešná séria odštartovala skutočne neočakávane v roku 1934 s rozkošne nenápadnou zmesou bláznivej komédie a tajomnej vraždy, na motívy príbehu Dashiella Hammetta. William Powell and Myrna Loy vystupovali v úlohách Nicka a Nory Charlesových, perfektne šťastného a sofistikovaného páru, ktorým manželstvo nikdy nebránilo v dobrej zábave a riešeniu detektívnych prípadov.Tento radostný a bezstarostný portrét moderného amerického páru bol krásne zobrazený MYrnou Loy a Williamom Powellom a publikum ich milovalo. Naseldovalo päť filmov v rozmedzí rokov 1936 až 1947. Žiaden z nich už naplno nezachytil esenciu originálu, ajkeď obsahovali veľa zo šarmu a mali neomylnú súhru dvoch hviezd, spolu s ich psom Astou, ktorý sa onedlho stal hviezdou na svojej vlastnej dráhe. Vo filme "After The Thin Man" hral čoskoro populárny herec James Stewart úlohu podozrivého a Sam Levene v detektívnej úlohe hranej v originále Natom Pendletonom (a zopakovanej v "Another Thin Man"), v "Another Thin Man" taktiež hral Nick Charles junior, ako bábätko, ktorý vyrastal v každom ďalšom filme. "Shadow Of The Thin Man" bol ďalším v sérii, v ktorej Nick a Lora vyšetrovali na pretekárskej dráhe. "The Thin Man Goes Home" predstavil Nickyho rodičov (Harry Davenport a Lucile Watson), ktorí nikdy nechceli, aby sa z neho stal detektív. V poslednom filme, "Song Of The Thin Man", vymietli Nick a Nora veľa jazzových krčiem (á la "Peter Gunn") kvôli niektorým neobvyklým sekvenciám. Zataľčo originálny "Thin Man" čneje nad ostatnými pokračovaniami, aj tie najslabšie boli svieže a zábavné, hlavne vďaka dvom hviezdam. Mimochodom, "The Thin Man"-om nebol v skutočnosti Powell. Bola to postava z prvého filmu, ktorú hral Edward Ellis. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ďalšie pokračovanie zo série o svojráznom detektivovi, ktorý si všíma také detaily, ktoré iným unikajú. Mama už sme štyria, pekne sa rozrastáme. Na zaciatku bol Nick, Nora a pes Asto a mali čo robiť, aby to celé ustáli. No a teraz už pribudol i malý Nicky a bol z toho sympatický cirkus. Lebo zvykol som si, že táto séria sa netočí len o pripadoch, ale aj o všeličom inom a práve preto dochádza až k absurdným situáciam a v tomto prípade to nebolo inak. Je tu veľmi veľa postav a rozlíšiť ich je prakticky nemožné a tak je to trocha chaotické, ale zas i milo prevedené. Nickovi ešte nešlo toľkokrát o život , ako v tejto časti, ale ustál to s nadhľadom. Veľakrát som sa pousmial nad ironickymi poznámkami a i niektoré scény boli zábavno vydarené. Určite táto časť nebola až tak zaujímavá, ale stále si drží vysokú úroveň. Slabé 4*. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Opat uplne paradne zvladnuty pomer medzi milou komediou a zamotanou kriminalkou. Hlavna trojica (vlastne uz stvorica) sa len tak nezunuje a pri pripadoch fakt netusim ako dopadnu. 8/10 ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Celkovo je to trilogia hodne neznama v nasicch CZ a SK hnojoch a luzroch, raz  darmo, ked vôladne mainstream ako Forrest Žump  a Žltohnedá míľa spolu s Herym Potratom taxa velmi niet comu  cudovat. Krimi zapletka je tu opat rozpletena len tak pomimo, akokeby herci hlavne riesli vztahy a len viedli nezavaznu spolocensku konzervacku... no popritom vyriesili vrazdu. Preto mi je tato seria sympaticka   : 84 % ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (2)

  • Film šel původně do kin pod názvem Return of the Thin Man. (fleurette)
  • Jedná se o adaptaci knihy z roku 1930 „The Farewell Murder“ od Dashiella Hammetta. (fleurette)

Reklama

Reklama