Reklama

Reklama

100 Acres of Hell

Trailer

Obsahy(1)

Je to už 3 roky, čo sa bývalá hviezda wrestlingu, Buck Severs (Gene Snitsky), uzavrel pred svetom po tom, čo utrpelo ujmu jeho telo i jeho duša. Tento víkend by sa to konečne mohlo všetko na dobre obrátiť, aspoň tak si to myslí trio jeho starých kamarátov, ktoré ho vytiahlo do divočiny, trochu stanovať, trochu loviť, poriadne sa odviazať a hlavne si dokonale prečistiť hlavu. Jedinou vadou na tomto krásnom pláne je fakt, že ich kroky smerujú na teritórium, kde podľa miestnych nie je vôbec radno chodiť. Foggy Creek je totiž domovom Jeba Tuckera (Sam Anoai) a ten nie je k neohláseným návštevám nejako extra milý... (beso74)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

beso74 

všetky recenzie používateľa

Gene Snitsky nie je prvým profi wrestlerom, ktorý sa po ukončení športovej kariéry vrhol na herectvo (Hulk Hogan, Rock, Jon Cena..). A ani prvým, kto sa pokúsil odštartovať ju z hororom (Tor Johnson, Jesse Ventura či Roddy Pipper) On si však navyše podieľal aj na vypracovaní scenára k svojmu v podstate debutu. Peňazí na film sa mu pozháňať príliš nepodarilo a tak sa to takmer celé odohráva v divočine. Gene hraje to, čo vie najlepšie - wrestlera, ktorý ukončil kariéru - kvôli zraneniu aj kvôli osobnej tragédii. Jeho priatelia sa už na jeho trápenie nemohli pozerať a tak ho zobrali vyvetrať si hlavu na víkend do lesa. Taká úplne normálna panská jazda - lov, alkohol, blbé reči a nejaké tie buchtičky, ak by sa dalo. Tentokrát je tu však aj bonus - a to v podobe miestnej legendy, že miesto, na ktorom sa rozhodli rozložiť svoje stany - je teritórium vraždiaceho maniaka Jeba Tuckera (ďalší wrestler, Sam Anoai). A v dohľade je vcelku zaujímavé meranie síl dvoch obrov. Aspoň som si to tak myslel. Realita je však iná, po dlhom rozjazde, kde sa zoznámime so štvoricou štyridsiatnikov so správaním pubertiakov (asi druhá puberta), a rýchlo pochopíme, že čím skôr stretnú Jeba tým lepšie pre nás, aby nám z nich, no viete čo... (ak nie, kútik slovenského jazyka, pokúste sa vytvoriť sloveso od krstného mena spomínaného maniaka, došlo, že..) A tak nasleduje ďalších 20 minút, počas ktorých nám postavy postupne odchádzajú do lesa i z plátna. Potom je tu takmer predčasný koniec, aby sa použil starogrécky vynález - deus at machine a mohlo nastať "grandiózne finále" v dokonalom wrestlingovom štýle. Akurát, že to celé je nasnímané na milú Jarmilu a vôbec nevyzerá ako boj o život, ale len prázdne predvádzanie v ringu. Ale ešte aj v tejto chvíli som uvažoval, zo súcitu (tie fakt smutné oči, asi Gene vedel, v akých sračkách sa topí), nad slabými, ale 2 hviezdičkami. A potom to prišlo, dejový zvrat, z ríše snov, jeden z tých úplne nečakaných, nanajvýš nelogických a neskutočne hlúpych. A tak dobrodružstvá bratranca Victora Crowleya len tak-tak neskončili s odpadom. Ak máte chuť na buranský horor so zdegenerovaným monštrom loviacim v lese, pozrite si radšej série WRONG TURN či HATCHET, poprípade guilty pleaseru THE HORDE. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Úvodná scéna vyzerala nádejne, potom nasleduje zdĺhavá nuda s nesympatickými postavami, ktoré si vyrazili do prírody zakempovať, sú však sledovaní vraždiacim mutantom. Tomu dosť dlho trvá, kým sa vôbec prejaví, takže divák polovicu filmu zaspáva. Potom konečne nastane to, čo nastať musí, avšak samotná vyvražďovacia časť je teda mizerná, množstvo vrážd mimo záber, gore dokopy žiadne. Ani záverečné zápasnícke minúty to nijako nezlepšia. Jedine, čo môžem pochváliť, sú snaživé mutantské masky. Nie je to síce žiadna hrôza, ani žiadna sláva, oproti najznámejším klasikám (The Hills Have Eyes, Wrong Turn...) je to iba VEĽMI slabý odvar. Zišlo by sa tento žáner oživiť, tento horor však zanikne rýchlo. ()

Reklama

Reklama

Reklama