Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od konca 2. svetovej vojny uplynulo už veľa rokov a plukovník Charles Holland (Donald Sinden) je dávno zmierený s tým, že jeho brat David (Anthony Steel), ktorý bol nezvestný od roku 1942 počas bojov v severnej Afrike, už nežije. No keď sa britským úradom dostane do rúk dopis od beduínov, ktorý David vlastnoručne napísal, dostane Charles nádej, že by ešte mohol byť nažive. Vyberie sa tak za šejkom Salemom ben Yussefom (Andre Morell), ktorý dopis odovzdal, aby sa dozvedel, čo sa stalo s jeho bratom. Dozvie sa len to, že David bol ranený a pokým sa nevyliečil, býval so Salemovým kmeňom. No keď v tábore zazrie chlapca s blonďavými vlasmi, aké mal aj David, dôjde mu, že mu šejk niečo tají. (Dale)

(viac)

Recenzie (2)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Červená knižnica z exotického prostredia púštnych stanov, prikorenená štipkou bojov počas 2. svetovej vojny. Zo začiatku to vyzerá na zaujímavé pátranie po bratovi, no to sa rýchlo preklopí do denníkového vyrozprávania príbehu strateného brata, v ktorom hrá prím jeho vzťah k šejkovej dcére. Pár dramatických momentov pri strete s Nemcami to oživí len mierne. Z hercov zaujme len Donald Pleasance v úlohe arabského sprievodcu, zvyšné osadenstvo je ľahko a rýchlo zabudnuteľné. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Anthony Steel vo vojnovom snímku z púštnej Afriky, ktorý je takým crossoverom rôznych vecí, ktoré spolu nie príliš ladia. Jednak sú tu nacisti (v úlohe jedného z nacistov nesmie chýbať známy herecký nacista Anton Diffring), jednak láska s arabským dievčaťom, jednak hľadanie brata po rokoch, ktoré spolu s niekoľkými retrospektívami vytvárajú nesúrodé dielko. Na druhej strane, odhliadnuc od týchto vecí a tiež niekoľkých nelogičností (berberský kmeň bez váhania súhlasí na útok voči nacistickej jednotke, manželské spojenie ľudí z tak odlišných kultúr, či nenárokovanie si na tučný majetok) očarí pekným púštnym prostredím a zaujímavými lokáciami a prináša požadovanú atmosféru. V drobnej roli arabského ťavieho sprievodcu sa objaví aj mladý Pleasence. ()

Reklama

Reklama