Reklama

Reklama

Predtým, ako sa stal Deadpoolom, bol Wade Wilson (Ryan Reynolds) členom špeciálnych jednotiek. Keď mu lekári diagnostikovali pokročilé štádium rakoviny, podrobil sa experimentálnej liečbe v rámci programu Weapon X, známeho a populárneho predovšetkým medzi x-menovskými mutantmi. Vďaka tomu sa Wade zbavil rakoviny a nielenže prežil, ale ako bonus získal schopnosť rýchleho samouzdravovania. Oproti Wolverinovi, ktorý po podobnej liečbe zostal celkom sexy – z tohoto pokusu vyšiel trvale znetvorený. Vypadá podľa vlastných slov ako "avokádo, ktoré malo sex so starším avokádom". Aj preto bez väčšieho odporu prijal „okostýmované" alter ego s názvom Deadpool. (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (107)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Ajaxova (Ed Skrein) banda jazdí na čiernych Ducati Panigale 1199S 2014. V roku 2015 tento bike prešiel modernizáciou a jeho objem narástol na 1299. Panigale 1199 sa vo farbe, aká je použitá vo filme, nepredával. (CampaHD)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Začalo v marci 2015 a celkovo trvalo iba 48 dní. (MikaelSVK)
  • Tvorcovia filmu museli na poslednú chvíľu pred schválením projektu na pokyn štúdia 20th Century Fox znížiť rozpočet filmu o 7 až 8 miliónov amerických dolárov. To si vyžiadalo za obeť aj niekoľko akčných scén – tvorcovia mali pôvodne v pláne aj motocyklovú naháňačku na diaľnici medzi Deadpoolom (Ryan Reynolds) a Ajaxom (Ed Skrien). Plánovali aj obrovskú prestrelku v treťom akte filmu, od ktorej museli upustiť. Taktiež postava Angel Dust (Gina Carano) nakoniec nahradila 3 iné pôvodne plánované postavy – Garrison Kane, Sluggo a Wire. (filip289)
  • Celý film bol natáčaný digitálnymi kamerami. Tvorcovia nad 3D ani neuvažovali. (Steny94)
  • Kým sa tvorcovia rozhodli ako bude Ryan Reynolds (Deadpool) pod maskou naozaj znetvorený, prebehlo množstvo odlišných make-up testov. V komikse je totiž tvár hrdinu zjazvená mnohými spôsobmi. (Steny94)
  • Väčšinou sa natáčalo striktne podľa scenára, ktorý sa prepisoval takmer šesť rokov, no z času na čas došlo aj k improvizácii, a to hlavne pri komediálnych scénach. (Steny94)
  • Kostým Deadpoola mal spočiatku aj svalovú vrstvu, aby v ňom Ryan Reynolds vyzeral mohutnejší. Pred natáčaním sa ale táto vrstva musela odstrániť, keďže sám herec sa vypracoval natoľko, že už nebola potrebná. (Steny94)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 58 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 363,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 782,8 mil. (NIRO)
  • Píseň hrající na začátku filmu je „Angel of the Morning“ od Juice Newton. (Matej.Krajci)
  • Akční scéna na mostě se natáčela ve Vancouveru na Georgia Viaduct, který byl kvůli tomu v dubnu 2015 na dva týdny uzavřen. K natáčení posloužila také místní čtvrť Chinatown, ulička Arch Alley, striptýzový klub No. 5 Orange, hotel Cobalt jako exteriér klubu nebo Leeside Tunnel Skatepark. (džanik)
  • Deadpool (Ryan Reynolds) není první hrdina, v jehož příbězích hraje velkou roli fakt, že ví, že je v komiksu a dění kolem sebe z tohoto pohledu komentuje. První komiksovou sérií od Marvelu s tímto prvkem byla "Sensational She-Hulk," jejíž první číslo vyšlo v květnu 1989. Hlavní hrdinkou je v ní Jennifer Walters alias She-Hulk, která je sestřenicí Bruce Bannera neboli Hulka. Má podobné schopnosti jako on (velká, silná, odolná) a stejně jako Deadpool má také potřebu vše kolem sebe komentovat - k čemuž patří i oslovování čtenářů a hádky se tvůrci příběhů. Schopnost tzv. prolomení čtvrté zdi pak předvedlo v marvelovských komiksech více postav: mezi ty známější patří například Spider-Man nebo Loki. (Dzin01)
  • Agentovi, který přijde za Deadpoolem (Ryan Reynolds), aby ho léčil, řekne Wade „agente Smithi,“ čímž odkazuje na film Matrix (1999). (sin34)
  • Ryan Reynolds (Wade) splnil přání nemocnému dítěti, které chtělo (ještě nedokončený) snímek vidět před svou smrtí. Chlapec se jmenoval Connor, zemřel v roce 2016 a Ryan se rozhodl, že mu vzdá hold. Proto Wade navrhuje Vanesse (Morena Baccarin), že se jejich syn bude jmenovat Connor. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2016 v Tchaj-peji na Tchaj-wanu. (Varan)

Súvisiace novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (viac)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (viac)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (viac)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (viac)

Reklama

Reklama