Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva panovanie kráľovnej Alžbety. Ľudia na jej dvore majú vymyslieť ako pridať viac slávy k Alžbetinej ére panovania a ako zneškodniť otravných Španielov, ktorí získali príliš veľa vplyvu v Anglicku v čase panovania jej sestry Mary. Alžbeta sa domnieva, že Michael Ingolby dokáže veľké veci. Michael však myslí hlavne na jednu z Alžbetiných dvorných dám, Cynthiu. Čoskoro sa jeho myseľ obráti iným smerom, pretože Alžbeta ho posiela na cestu do Španielska... (matriosa)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (6)

liquido26 

všetky recenzie používateľa

3,5 Požár nad Anglií je hvězdně obsazeným britským dobrodružně-historickým filmem, záměrně však nepíši velkofilmem, neboť se mi výprava zdála trochu chudá v porovnání s obdobnými snímky z té doby. Dále mi trochu vadilo, že se vše odehrávalo v konverzační rovině, takže není možné čekat strhující šermířské souboje nebo výpravné scény námořních bitev. Toho všeho se nám dostalo v menší míře až dvacet minut před koncem. Na druhou stranu se ale nic nedá vytknout kostýmům, kulisám a hereckému obsazení - v hlavní roli Lawrence Olivier, po jeho boku se objeví také jeho budoucí žena Vivian Leigh, jejíž role je však velmi malá. Královnu Alžbětu si zahrála Flora Robson, která si tu samou roli zopakovala o čtyři roky později v americkém dobrodružném pirátském snímku Sea Hawk s Errolem Flynnem. Ve vedlejších rolích se objevují Leslie Banks jako hrabě z Leicesteru a Raymond Massey coby španělský král Filip II. Je velká škoda, že nebyl Požár nad Anglií natočen v barvě, protože by určitě více vyniknul. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Britský historicko-dobrodružný štúdiový film s jednou vtedy začínajúcou hviezdičkou - L. Olivierom. Mne sa však páčili iní dvaja herci - suveréna Flora Robson v roli královnej a krásna Vivien Leigh. Je dosť ťažké nájsť v predvojnových filmoch krásnu herečku a Leigh je jednou z mála výnimiek. Príbeh sníma predvojnové napätie medzi dvoma vtedajšími námornými mocnosťami - Anglickom a Španielskom. Kedže všetko je snímané iba v štúdiu, chýba tomu atmosféra. Všetko doprevádzané patetickými dialógmi - väčšinou o kráľovnej. 'God save queen' sa tam vyskytne neúrekom. ()

Javert 

všetky recenzie používateľa

Skvěle natočený dramatický příběh z anglického královského dvora na pozadí sporu Anglie se Španělskem, anglickým bukanýrstvím a konfliktu s Armadou roku 1588. Z herců musím nejvíce pochválit Laurence Oliviera a Leslieho Bankse. Oba jsou neuvěřitelně uvěřitelní:-) ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Britská historická - filmová klasika - Požiar nad Anglickom s hviezdnými Olivierom a Leigh, ktorí tvorili pár i v súkromí, sa vlastne, len - filmovo oťukávajú, aby prišli, čochvíľa - životné úlohy... Zatiaľ, ešte neprišiel ich čas, ale z filmu, priam kričí : S-T-R-A-C-H ! z konfliktu, ktorý je predo dvermi, z toho pramení, určitý propagandizmus, osobne som zaznamenal, práve Laurenceho a Vivien, ktorí hrajú, ako o dušu, či kráľovna Alžbeta s tvárou Flory Robson, ktorá je až extrémne autentická, ešte sa nerozdávali oscarové sošky za kostýmy, inak by si ju isto - uchmatla, zaslúžila... Viac - menej, nie som, extra spokojný s výsledným dojmom z filmového dieľa, ktorému dominuje jednak Olivier, či kamera Wong - Howea, ktorý patrí medzi mojich obľúbených kameramanov, ale inak, z mojej strany, nič - moc ! ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama