Reklama

Reklama

Mahuliena, zlatá panna

  • Československo Mahulena, zlatá panna (viac)

Obsahy(1)

Zlý Zlatovlad núti kráľa, aby mu odvádzal každý rok všetko zlato, ktoré v jeho kráľovstve vyryžujú, alebo posielal ľudí do otroctva. Keď sa o tom dozvie mladý princ, postaví sa na odpor. Sprevádzaný verným pobočníkom sa rozhodne nájsť krásnu Mahulienu, ktorá skrýva tajomstvo Zlatovladovej sily. (STV)

Recenzie (52)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Možno najslabšia rozprávka zo série koprodukcií Bratislavy a Mníchova. Pokope drží film vďaka atmosfére, ktorá je v každom rozprávkovom diele 80 rokov "obzvlášť vypečená". Ak by sa o sfilmovanie tejto rozprávky alebo aj rovnakého scenára niekto pokúsil dnes, dopadlo by to asi tragickejšie. Preto nedávam slabšie hodnotenie. Herečky sú pekné, ale ústredný princ vyzerá ako petržalský grázel s krivým nosom a nulovou charizmou. Preto som čakal, že Mahuliena skončí v Hajduho náručí, ale veď "nechajte sa prekvapiť". Chvíľami horor, len prečo bolo tak jednoduché odísť zo začarovanej ríše s Mahulienou, nevedia snáď ani Grimmovci a ešte že sa toho nedožili. Pokiaľ sa tešíte na Zlatovlada, nechajte si zájsť chuť. 50% ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Temná až hororová atmosféra tu nechýba, hlavne pri pohľadoch zombíkov. Na rozprávku je to príliš filozofické a pre detského diváka môže byť nepochopiteľné a chvíľami až nepríjemné, a tak sa to javilo aj mne. Okrem jedinej postavy Adyho Hajdu sú ostatné nesympatické bez možnosti vytvoriť si k nim vzťah a platí to aj pre neznáme zahraničné herečky s pekným zjavom, ale vo filme nedostali zmysluplné úlohy. Neviem, či sa film zakladá na nejakej starej rozprávke alebo povesti, ale príbeh sa nevydaril. Naviac je film pokazený dabingom a to aj u slovenských hercov. –––– Zlato je vzácnejšie! Človek zostarne a zomrie, zlato je však večné. Jeho krása nikdy nepominie. Tak ako krása zlatej panny, Mahulieny. ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Ja si rozhodne pamätám v prvom rade skvelý herecký výkon Adyho Hajdua (Ján), jeho bolestnú dilemu na pokraji šialenstva, krivdu v tieni krásnej Mahulieny a (dnes by som povedala sexom) posadnutého priateľa princa. Aj to, že ani vtedy ani dnes si nemyslím, že je to film pre deti. Možno keby sa rozhodli (boli mohli) vzdať všetkej rozprávkovosti, patrila by Mahuliena dnes medzi vlajkové lode slovenskej filmovej fantastiky. Takto je to trošku... mno, hm... ani ryba ani rak - ako decko som to nechápala, dnes ma to už nebaví. ()

Ilicka 

všetky recenzie používateľa

Tento film je pro mě jeden velký otazník. Rozhodně bych netvrdila, že jde o pohádku (mladý princ není hlavní kladná postava!), spíše, jak už napsal Mi Nü-Chai o fantasy. Místy se mi dokonce asicioval i Pán prstenů, přesněji dvojice Froda a Sama. A ten princ byl pěkný parchant, to se musí nechat... Nemít Jana, tak... ()

Charms 

všetky recenzie používateľa

Poměrně příjemná záležitost na pomezí pohádky a fantasy, přírodní krásy v každém druhém záběru jako bonus. Postava prince ale neskutečně nesympatická, dialogy dost nanicovaté, hlavní záporák je hrouda zlata s očima, co se ani nemůže bránit. Hajdu ušel (vážně na tomhle výkonu táhne celý film?), Mahulena pěkná, no suma sumárum, čekala jsem horší věci. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (20)

  • Vladimír Hajdu (Ján) bol počas scény, kde ho chceli zhodiť zo skaly, pre istotu pripútaný štyrmi lanami. (Raccoon.city)
  • Při natáčení scény uvnitř jeskyně Macocha, kde nevolníci dolují zlaté kameny, byla namísto skutečného vodopádu použita voda z cisterny vozidla Hasičského záchranného sboru. Ačkoliv tato scéna v pohádce trvá sotva dvě minuty, nátáčela se ve skutečnosti plné 2 dny. Venkovní teplota byla sotva 15 °C. (BrianStorker)

Reklama

Reklama