Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie Hallová (Amanda Seyfriedová) je mladá začínajúca novinárka z New Yorku, ktorá sa vydá so svojím snúbencom Victorom (Gael Garcia Bernal) na predsvadobnú cestu do talianskej Verony. Victor však žije prípravami na otvorenie svojej reštaurácie v New Yorku a v Taliansku hľadá dodávateľov. Sophie blúdi mestom večných milencov sama, prezerá si pamiatky a nevynechá ani balkón, na ktorom podľa Shakespearovej ľúbostnej tragédie stávala Júlia Kapuletová. Nešťastne zamilovaní ľudia lepia na stenu pod balkón lístky, kde sa Júlii zverujú so svojím trápením a prosia ju o radu. Sophie zoznámi so skupinou dobrovoľníčok, miestnych žien zvaných Júliine sekretárky. Ich prácou je odpovedať na listy, ktoré bezradne zamilované dievčatá a ženy vkladajú do medzier v stenách starobylého domu Casa di Giulietta, ktorý bol podľa legendy svedkom vášnivej a tragickej lásky Rómea a Júlie. Sophie sa k nim pridá a náhodou nájde list starý päťdesiat rokov. Aj napriek tomu na neho odpovie a vyzve jeho pisateľku, aby sa za svojou láskou do Talianska ešte raz vrátila. Autorka listu, Angličanka Claire Smithová (Vanessa Redgraveová), pricestuje so svojím vnukom Charliem (Christopher Egan), pripravená vyhľadať svoju prvú lásku Lorenza Bartolliho (Franco Nero), ktorého pred polstoročím opustila. Nadšená Sophie plná ideálov jej ponúkne pomoc, a tak spoločne cestujú po Toskánsku a hľadajú toho pravého Lorenza. Na lásku totiž nie je nikdy neskoro... Čaká ich romantický výlet po krásnom Taliansku, plnom slnka, viníc a lásky. A akú úlohu zohrá v príbehu Sophiin snúbenec Victor? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (334)

carly 

všetky recenzie používateľa

predvídateľný ale veľmi príjemný a zábavný film. krásnu scenériu dopĺňa skvelé herecké obsadenie na čele s Vanessou Redgrave, ktorej tú babičku, po ktorej muži ešte stále radi hodia očkom, uveríte bez problémov. skvelý je aj Gael, ktorého už po prvej scéne máte chuť priškrtiť tými jeho inovovanými rezancami. Christopher Egan je vizuálne mix medzi Heathom Ledgerom a Ryanom Phillippem a je dostatočne šarmantný na to, aby ste mu prepáčili aj jeho menej príjemné správanie. a Amanda je rozkošne tvrdohlavá spisovateľka s romantickou dušou, ktorá to celé dá do pohybu. veľmi sa mi páčil nápad s odpisovaním na listy pre Júliu. a po zhliadnutí filmu som mala silnú túžbu nasadnúť na lietadlo a ísť jej jeden tiež prilepiť na stenu. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Ano,chápu,že je tohle spíše čistě holčičí záležitost,tedy-předvídatelná a přeslazená záležitost.Neteče tady krev,žádné speciální efekty..takže si to automaticky zaslouží maximálně šedesát procent.Tak to dneska prostě je.Ale pokud máte někdo rád sentimentální,ale přesto romantické lovestory s kapkou vtipu,tenhle film je pro vás jako dělaný.Co mi imponovalo nejvíce je nádherné a slunné prostředí Itálie,které mě doslova uchvátilo a kam si odteď přeju se podívat.Až se najednou stydím za to,jak vypadá moje rodná zem.Každopádně jak už jsem zmínila,příběh je sice předvídatelný,ale to jsou asi všechny slaďárny a myslím,že to filmu nijak neškodí.Námět je zajímavý,ve snílcích jako jsem já probudí dávno zapomenuté naivní představy lásky a prázdninového dobrodružství.Jinak bych si ten konec ani nepředstavovala.Navíc Amanda Seyfried je tak přirozeně krásná a talentovaná,skvěle do filmu zapadala.Jediný,kdo mě nijak nenadchnul byl Sophiin snoubenec,kterého jsem za jeho sobectví měla chuť někam nakopat.Nicméně film si podle mě ty čtyři hvězdičky zaslouží:) ()

Reklama

lioncel 

všetky recenzie používateľa

Příběh o věrné, padesát let zatoulané lásce .. za pomoci nesmrtelné Shakespearovic Julie .. a k tomu přímo v nádherné italské Veroně a jejím blízkém okolí .. za okouzlující přítomnosti dmoucích se jistě krásných a určitě přírodních vnadů Sophie / Amanda Seyfried .. co více by mohlo dojmout opuštěné srdce nenapravitelného romantika … ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Příjemná pohádková romance v překrásném prostředí italské Verony. Chytlavá v obou ústředních dějových liniích, avšak s opravdovou sílou jen v jedné. Amanda Seyfried je kouzelná, to bez debat, ale dějová linie o hledání dávné lásky mě chytla mnohem více - především díky velice procítěnému hereckému výkonu Vanessy Redgrave. ()

iamek odpad!

všetky recenzie používateľa

Možný spoiler ! Tak klišovitý film jsem ještě neviděl. Film jinak ani dopadnou nemohl když v hlavní roli hraje odporná Amanda Seyfried a příběh už předem zněl dost trapně, ale film byl ještě horší než jsem čekal. Poslouchat dialogy jako mi utekla matka v devíti letech nebo mi zemřeli oba rodiče při autonehodě. To byla vážně silná káva. A trapný happy end kdy stará babka si po 50ti letech najde svého Romea z mládí v jiné zemi a najde ho úplně náhodou. Samozřejmě jak babce tak dědkovi umřeli jejich lásky. A třešnička na dortu jak si Amanda vzala vnuka od babky. Gary je looser a zaslouží si krutou a bolestivou smrt. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (6)

  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)
  • Hugh Dancy byl původně obsazen do hlavní mužské role, ale od projektu odstoupil a nahradil jej Gael García Bernal. (CrypzzXD)
  • Auto, ktorým sa vo väčšine filmu prepravovalo ústredné trio, je talianska Lancia Delta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama