Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie Hallová (Amanda Seyfriedová) je mladá začínajúca novinárka z New Yorku, ktorá sa vydá so svojím snúbencom Victorom (Gael Garcia Bernal) na predsvadobnú cestu do talianskej Verony. Victor však žije prípravami na otvorenie svojej reštaurácie v New Yorku a v Taliansku hľadá dodávateľov. Sophie blúdi mestom večných milencov sama, prezerá si pamiatky a nevynechá ani balkón, na ktorom podľa Shakespearovej ľúbostnej tragédie stávala Júlia Kapuletová. Nešťastne zamilovaní ľudia lepia na stenu pod balkón lístky, kde sa Júlii zverujú so svojím trápením a prosia ju o radu. Sophie zoznámi so skupinou dobrovoľníčok, miestnych žien zvaných Júliine sekretárky. Ich prácou je odpovedať na listy, ktoré bezradne zamilované dievčatá a ženy vkladajú do medzier v stenách starobylého domu Casa di Giulietta, ktorý bol podľa legendy svedkom vášnivej a tragickej lásky Rómea a Júlie. Sophie sa k nim pridá a náhodou nájde list starý päťdesiat rokov. Aj napriek tomu na neho odpovie a vyzve jeho pisateľku, aby sa za svojou láskou do Talianska ešte raz vrátila. Autorka listu, Angličanka Claire Smithová (Vanessa Redgraveová), pricestuje so svojím vnukom Charliem (Christopher Egan), pripravená vyhľadať svoju prvú lásku Lorenza Bartolliho (Franco Nero), ktorého pred polstoročím opustila. Nadšená Sophie plná ideálov jej ponúkne pomoc, a tak spoločne cestujú po Toskánsku a hľadajú toho pravého Lorenza. Na lásku totiž nie je nikdy neskoro... Čaká ich romantický výlet po krásnom Taliansku, plnom slnka, viníc a lásky. A akú úlohu zohrá v príbehu Sophiin snúbenec Victor? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (334)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Příjemná pohádková romance v překrásném prostředí italské Verony. Chytlavá v obou ústředních dějových liniích, avšak s opravdovou sílou jen v jedné. Amanda Seyfried je kouzelná, to bez debat, ale dějová linie o hledání dávné lásky mě chytla mnohem více - především díky velice procítěnému hereckému výkonu Vanessy Redgrave. ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Dopisy pro Julii jsou sice možná tou "nejčervenější" knihou z Červené knihovny, ale díky exotickému prostředí slunné Itálie, výbornému obsazení, i příjemné dávce humoru se pro mě jedná o jeden z nejkrásnějších "Hollywoodsky" romantických filmů. Amanda Seyfried s tou svou andělskou, nevinnou tváří, Christopher Egan, jehož výkon se mi líbil a připomínal mi trochu Heatha Ledgera, workoholický a neustále roztěkaný Gael García Bernal a dvojice Vanessy Redgrave a Franca Nera. ()

Reklama

ivishka 

všetky recenzie používateľa

Jedna z věcí ke které se ráda vracím, když chci zažít pořádnou slaďárnu. Nejhorší je, že to tak v životě nikdy nechodí ale to sem netahejme...Zní to jako klišé ale nápad dobrý. Díky hereckým výkonům Amandy a Christophera to bylo super :-).Gael trošku víc přehrál než měl ale i tak to neztratilo na kouzlu. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Kvalitní propagační materiál Itálie, především Verony a půvabných italských vinic. Jako film je to ale tuctová romantika, která je dopředu předvídatelná a průhledná až to bolí. Christopher Egan je strašně slizký, ještě že se dalo dívat alespoň na Amandu. Ty 3 hvězdičky dávám hlavně za tu příjemnou prosluněnou atmosféru filmu, nikoli za příběh. 50% ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Naprosto předvídatelný a plný známých klišé, nic nového ve filmu prostě neobjevíte. Film je určen především pro dívčí publikum, nutno podotknout, že film určitě neurazí, takový film na víkendový odpočinek. Na filmu se mi vlastně nejvíce líbilo prostředí, do kterého je příběh zasazen. Hned bych balila kufry a vydala se do Verony. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (6)

  • Auto, ktorým sa vo väčšine filmu prepravovalo ústredné trio, je talianska Lancia Delta. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)
  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama