Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie Hallová (Amanda Seyfriedová) je mladá začínajúca novinárka z New Yorku, ktorá sa vydá so svojím snúbencom Victorom (Gael Garcia Bernal) na predsvadobnú cestu do talianskej Verony. Victor však žije prípravami na otvorenie svojej reštaurácie v New Yorku a v Taliansku hľadá dodávateľov. Sophie blúdi mestom večných milencov sama, prezerá si pamiatky a nevynechá ani balkón, na ktorom podľa Shakespearovej ľúbostnej tragédie stávala Júlia Kapuletová. Nešťastne zamilovaní ľudia lepia na stenu pod balkón lístky, kde sa Júlii zverujú so svojím trápením a prosia ju o radu. Sophie zoznámi so skupinou dobrovoľníčok, miestnych žien zvaných Júliine sekretárky. Ich prácou je odpovedať na listy, ktoré bezradne zamilované dievčatá a ženy vkladajú do medzier v stenách starobylého domu Casa di Giulietta, ktorý bol podľa legendy svedkom vášnivej a tragickej lásky Rómea a Júlie. Sophie sa k nim pridá a náhodou nájde list starý päťdesiat rokov. Aj napriek tomu na neho odpovie a vyzve jeho pisateľku, aby sa za svojou láskou do Talianska ešte raz vrátila. Autorka listu, Angličanka Claire Smithová (Vanessa Redgraveová), pricestuje so svojím vnukom Charliem (Christopher Egan), pripravená vyhľadať svoju prvú lásku Lorenza Bartolliho (Franco Nero), ktorého pred polstoročím opustila. Nadšená Sophie plná ideálov jej ponúkne pomoc, a tak spoločne cestujú po Toskánsku a hľadajú toho pravého Lorenza. Na lásku totiž nie je nikdy neskoro... Čaká ich romantický výlet po krásnom Taliansku, plnom slnka, viníc a lásky. A akú úlohu zohrá v príbehu Sophiin snúbenec Victor? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (334)

depony 

všetky recenzie používateľa

Jasně, bylo to prvoplánové. Už z upoutávky se dalo dokonale vyčíst, jak to skončí ... ale Itálie měla své romantické kouzlo a ústřední dvojice Vanessa Redgrave a Franco Nero byli pár k pohledání a Amanda se svým slzavým údolím a Christopher Egan s nesmělým úsměvem a naprosto příšerným stylem běhu byli k sežrání :) Čistě pro mou romantickou duši bych klidně napsal Julii a nebo i Rómeovi :) ()

Kurikmoon 

všetky recenzie používateľa

Zo začiatku nuda. Pôsobiac strašne naivne. Niekedy si človek musel kontrolovať, či z toľkej sladkosti nepriberá. Ale...! Po čase som sa naladil na tôú sladučkú nôtu a príjemne som sa bavil. Predsa len ja mám radšej ťažkú romantiku ako nejakú ľahkú vyvražďovačku. Normálne som uvažoval ešte nad štvrtou hviezdičkou... ()

Reklama

Rosalinda 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhle lehký, barvami hýřící filmík si plaval na hodně velkých vlnách. Nahoru, dolů, nahoru, dolů... Ležím na zádech, koukám na hvězdy a nevím, kolik jich vidím. Zas až tak moc jich není. Chvílemi dvě, chvílemi tři... v pár vteřinách tam snad i dokonce probleskovala nějaká čtvrtá, ale tak byla tak letmá, že jsem ji téměř nezachytila. Ale ta přílišná romantika mne umrtvila tak, že ať se snažím nějak rozkoukat, víc jak dvě tečky v dálce tam nevidím. ()

Sammya 

všetky recenzie používateľa

Tohle je typicky romantický film, se všemi klišé a naprosto předívatelným dějem, ale já ho i tak mám hrozně ráda :) Je to takové kouzelné a milé vyprávění romantického příběhu, vlastně dvou příběhů. Prostředí Itálie tomu všemu nahrává, příroda je tam opravdu krásná a ta atmosféra... Myslím, že nejvíce tomu dali herečtí představitelé, Amanda Seyfried je moje oblíbená herečka, Christopher Egan je fešák a má nejlepší repliky a Vanessa Redgrave ja paní herečka. A i když se kolikrát musím usmívat nad tím, jak je děj strašně přeslazený a očekávatelný, tak si ve skrytu duše přeju, aby aspoň něco z toho byl i můj příběh A i když to všechno dopadne přesně tak, jak čekáte (samozřejmě, že za ní pojede, aby ji mohl vidět s jejím snoubencem a mohlo se to ještě zamotat a je úplně jasné, že Sophie a Victor nikdy nemůžou být dobrý pár), a spousta věcí tam prostě nesedí (jako třeba proč jede Charlie autem hned za ní, když jio mohl sám odvézt, nebo jak zjistil, kde bydlí), tak člověk na to nemůže moc koukat. Samozřejmě mám nějaké výtky, co mi přišlo vtipné bylo, že hlavní hrdinka Sophie má strašně ve zyvku sledovat lidi - normálně by byla označená za vlezlou, ale ne, tady jí lidi za to ještě pomlau děkují. A v životě jsem nepotkala takové ochotné lidi, jako v tomhle filmu - nejspíš proto, že jsou jen ve Veroně :D ()

lioncel 

všetky recenzie používateľa

Příběh o věrné, padesát let zatoulané lásce .. za pomoci nesmrtelné Shakespearovic Julie .. a k tomu přímo v nádherné italské Veroně a jejím blízkém okolí .. za okouzlující přítomnosti dmoucích se jistě krásných a určitě přírodních vnadů Sophie / Amanda Seyfried .. co více by mohlo dojmout opuštěné srdce nenapravitelného romantika … ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)
  • Hugh Dancy byl původně obsazen do hlavní mužské role, ale od projektu odstoupil a nahradil jej Gael García Bernal. (CrypzzXD)
  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama