Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Cassevetes (Nathan Crooker) je slávny kameraman, ktorý sa práve vrátil z Iraku, kde natáčal materiály o americkej invázii. Spolupracuje s mainstreamovými kanálmi a je za to dobre platený. Opovrhuje ľavicovými konšpiráciami o korporáciami kontrolovaných médiách, napriek tomu mu na jeho zamestnávateľoch niečo nesedí. Keď je poverený, aby natočil protivládne protesty, spozná Seven, jednu z mladých líderiek maskovaných anarchistov z čierneho bloku. Jake si získa dôveru jej skupiny a s ich dovolením ich natáča počas demonštrácie. Neskôr tej noci, potom ako natočí odmaskovanú Seven, ktorá popisuje postupy a filozofiu čierneho bloku, je nahrávka omylom odvezená do ústredia televízie, spolu so zvyškom jeho materiálov. Keď sa Jake snaží získať pásku späť, zistí, že spoločnosť, pre ktorú pracuje, má dohodu s Národnou bezpečnosťou, ktorej posúva všetky záznamy, a tá v nich hľadá teroristov. (whack)

(viac)

Recenzie (3)

whack 

všetky recenzie používateľa

Film si nekladie servítku pred ústa, ukazuje, ako mainstreamové médiá zneužívajú svoju moc na účelové dezinformácie a manipulovanie s verejnou mienkou, ale rozoberá aj kritiku politiky... podtitul Ako sa vyrába extrémizmus. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Váží si jeho schopností, ale mnohem víc je zajímá zisk. Tak už to tak nějak v komerčních médiích funguje a nebude tomu jinak. Účinky a vliv novin, televize a internetových médií se odborníci snažili popsat celé 20. století. Některé teorie byly radikální, ale na každé kus pravdy byl. Tenhle kus k divákům sotva dorazil, nicméně je poměrně neotřele pojatý, dokumentárně laděný, slušně zahraný. ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Veľmi užitočný skoro dokument o mediálnej manipulácii a anarchistických aktivistoch, alebo o tom, ako ďaleko už sme sa dostali od hraníc demokracie v krajinách pod policajným terorom a kontrolou. Nebudem rozoberať anarchistické zmýšľanie, pretože môj komentár by sa sem potom najskôr nezmestil. Viem ale s istotou, že ak systém, ktorý bol vytvorený preto aby slúžil človeku a chránil ho, začne byť kontraproduktívny, je našou povinnosťou zmeniť ho. Ak to neurobíme pre seba, tak aspoň myslime na ďalšie generácie. Na deti, ktoré prídu po nás a my sme ich vzorom. Skutočne im nemáme čo viac ponúknuť než len masovú kultúru ovládanú reklamou, peniazmi, políciou a médiami? Pozrite sa na tento film a urobte si vlastný názor. ()

Reklama

Reklama