Reklama

Reklama

Otrok a faraón

(TV film)
  • Francúzsko Esclave et Pharaon
všetky plagáty

Obsahy(1)

Francúzsky televízny film. Príbeh zo starého Egypta. - Príbeh filmu nakrúcali v autentickom prostredí, no neoplýva búrlivým dejom, ani nás nenadchne výpravnosťou či veľkoleposťou, akú mávajú filmy s podobnou tematikou. Skôr nás zaujme čisto ľudským pohľadom na dobu a morálku v starom Egypte. Zasvätí nás do jeho tajov a priblíži nám význam niektorých kultov a mýtov. Dozvieme sa čo starí Egypťania uctievali a čo im bolo sväté. --- Na bojovej výprave zablúdi faraón s družinou v púšti. Od smrti smädom ich zachráni mladý otrok. Faraón sa s ním spriatelí a od tejto chvíle sa na základe kontrastu oboch postáv začína odvíjať celý sled udalostí, ktoré sú pre danú historickú epochu charakteristické. (-av-) (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

anderson 

všetky recenzie používateľa

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 10.7.1988, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = OĽGA RÚFUSOVÁ - Komorný príbeh z pera slávneho scenáristu GÉRARDa BRACHa. (30.5.2009) ()

ezop1012 

všetky recenzie používateľa

Tu si pamätám len to, že faraón zlyhal ako vodca, a tak otrok, ktorý sa za neho vydával, si zobral niečo na hlavu, čo nosil faraón, zobral luk a šípy a začal strieľať po nepriateľoch, kde v konečnom dôsledku zvíťazili. Avšak, jeho život potom neušetrili, práve tí, ktorým pomohol zvíťaziť, lebo poškvrnil faraóna tým, že sa za neho vydával. A áno, videl som to v roku 1988, ako spomína anderson. ()

Reklama

Reklama