Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník Lambeth na tom nie je zdravotne najlepšie a keď mu doktor naordinuje viac pohybu, tak sa ho jeho dcéra Rill (Barbara Hale) rozhodne vytiahnuť z Chicaga na ich ranč v Texase. Cestou ich dostavník prepadne banda lupičov a zastrelí jedného z prievozníkov. Ešte pred tým, ako zomrie, stihne povedať meno svojho vraha svojmu kamarátovi Pecosovi (Robert Mitchum). Ten ho následne v súboji zastrelí, no keďže zákon v tejto oblasti má pod palcom brat mŕtveho banditu, musí sa dať Pecos na útek. Cestou natrafí na Lambethových a plukovník si ho najme a rozhodne sa mu pomôcť. No Pecos nie je sympatický len plukovníkovi, ale hlavne jeho dcére Rill. (Dale)

(viac)

Recenzie (3)

liquido26 

všetky recenzie používateľa

3,5 Docela fajn westernové béčko s Robertem Mitchumem v době, kdy ještě nebyl velkou hollywoodskou hvězdou. Příběhově to sice není nic extra, ale zato je to pořádně zábavné. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Príjemný odľahčený western s mladým Mitchumom, ktorý vďaka príjemnej atmosfére a krátkej stopáži ubehne ako voda. Scenár nie je nič extra a zápletka s banditmi je aj dosť zbytočná, úplne stačí vzájomné iskrenie medzi Mitchumom a Barbarou. Síce ani nápad, že sa žena vydáva za muža nie je svetoborný a situácie, ktoré to spôsobí, nie sú už také vtipné, ako v roku vzniku filmu, ale je to sympatická dvojica a mňa to bavilo. ()

Reklama

Galéria (2)

Zaujímavosti (4)

  • Hlavným dôvodom, prečo sa vo filme žena menom Rill (Barbara Hale) prezliekla za malého chlapca, je ten, že niektorí chlapi v meste si mysleli, že je ďalšou prostitútkou. (westerns)
  • Film bol v tej dobe populárny a zarobil 151 000 dolárov. (westerns)
  • Bol to posledný film Roberta Mitchuma pred jeho službou v armáde, kde strávil šesť mesiacov. Po príchode späť začal opäť točiť filmy. (westerns)

Reklama

Reklama