Reklama

Reklama

Pred zhruba tridsiatimi rokmi vyhralo basketbalové družstvo pätice 12-ročných kamarátov na život a na smrť ako prvé v histórii ich rodiska majstrovský titul, a to predovšetkým vďaka úctyhodnému nasadeniu trénera, ktorému chlapci kvôli jeho uši trhajúcemu hlasovému prejavu dali priliehavú prezývku Siréna. Bol pre nich vzorom i druhým otcom, a tak keď ich v súčasnosti vytrhne z ich „dospelého“ života správa o jeho smrti, vyberú sa vzdať mu posledný raz úctu na pohreb a následne stráviť víkend ako za starých čias v dome pri jazere, kde ako tínedžeri usporadúvali nezabudnuteľné večierky! No pokračovať tam, kde pred rokmi skončili, nebude také ľahké, ako si predstavovali, ako dospelák má totiž každý z nich nejaký ten nezávideniahodný problém... Tak napríklad Marcus (David Spade) je nekonečne osamelý a priveľa pije; Rob (Rob Schneider) má síce tri dcéry, ale temer ich nevída, a keďže je v citoch značne nestály, má hneď niekoľko exmanželiek; Eric (Kevin James) má neprehliadnuteľnú nadváhu a je už dlhší čas bez práce; Kurt (Chris Rock) je muž v domácnosti, navyše pod papučou nielen ráznej manželky, ale i svokry; nuž a Lenny (Adam Sandler) je úspešný hollywoodsky agent, ženatý s nemenej úspešnou módnou návrhárkou... Ibaže keďže ich deti sa narodili doslova so zlatou lyžicou v ústach, všetok luxus a výsady spojené s postavením rodičov považujú za absolútnu samozrejmosť, na rozdiel od úprimných a nezištných citov. Z toho či onoho dôvodu sú skrátka všetci piati žiarivým príkladom neotrasiteľnej pravdy, že vyrásť neznamená nutne i dospieť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (851)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Strašně americké, ale naprosto cíleně. Mě se na tom líbila taková ta chlapská upřímnost. Kámošství a touha si zase, jen tak z prdky, hrát jako malí na chatě přímo sálá z každýho záběru a já se u toho parádně pobavil. Fakt byla sranda, jak se ty kámoši mezi sebou furt dobírali a navíc mám rád ten Sandlerovskej humor. V jinym filmu neuvidíte, jak tlustá babča-negřice spadne držkou přímo do šlehačkovýho dortu. A je tam aquapark. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Sandler sice občas zaboduje verbálním humorem, ale strkání prstů do zadku, vyměšovací švandy a především to závěrečné kolektivní si vyříkání pravdy vše posílá do průměru, po kterém za čas neštěkne ani pes s podvázanými hlasivkami. Ostatně, může přijít z Hollywoodu něco pokrytečtějšího než film o všedních starostech a rodinných hodnotách? Z Buscemiho sádrového intermezza mi bylo trapno.. ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Nevybavuju si s Adamem film, který by mě zklamal. Vyzařuje z něj neskutečně pozitivní energie až mě mrzí že Adam taky není uživatel csfd a nepíše komentáře, takových lidí tady nikdy dost. Tenhle film je tak trošku o střetu priorit dvou generací tak trošku o "no jo kurva, už mě není -náct" a ač je tam pár až příliš provařených scén, zejména v souvislosti s postavou Salmičky i tak jde z filmu především větší než malá množství pohody a zábavy. Steve Buscemi se stavil na krátko, ale zkolit mě dokázal za krátko. Chris si konečně nechal svoje rádoby rasistické hlášky a hned byl snesitelnější a Adam ? To je prostě bourák, hrozně rád bych si s ním někdy zachytal na pasece žížaly. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia komédia so „scenárom“: Postavíme vedľa seba najpopulárnejších komikov súčasnosti a necháme ich improvizačne blbnúť. Niečo z toho vylezie. Niečo, čo zarobí iba v amerických kinách cez sto mega a všetci budeme vysmiati. Chabý dejový koncept, chabé využitie individualistického prejavu jednotlivých hercov, a osobnostne najhodnotnejší herec filmu, Steve Buscemi, v ňom hrá näjvačšieho idiota. Ďakujem, neprosím. ()

imf 

všetky recenzie používateľa

Je to jenom klasická výplňovka, ve které se za velké peníze "fláká" partička Sandlerových kamarádů, ale... fóry se sypou ze všech rukávů a skříní, komedianti si kradou hlášky jako o život a všechno kličkuje skrz předvídatelnou zápletku takovým tempem, že se tomu dá v rámci žánru rodinných sandlerovek jen těžko něco vytknout. Dennis Dugan podobně jako u (J)elit ze střídačky nasadil hladivou vlezlost kombinovanou s podpásovými gagy a věřte, nevěřte... šlape to na plné otáčky. A to mám obyčejně na tyhle "lenivé kamarádčoft filmy" (viz Trable v ráji) vyloženě pifku. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (35)

  • V scénach pri bazéne má postava Lennyho (Adam Sandler) tričko s logom bývalého hokejového klubu z NHL, Hartford Whalers, ktorý sa v roku 1997 presťahoval do Severnej Karolíny. (NG)
  • Adam Sandler (Lenny Feder), jehož postava v tomto filmu pracuje jako agent v Hollywoodu, telefonuje na začátku filmu s osobou jménem Sandy ohledně pracovních záležitostí. V roce 2017 si však Sandler zahrál postavy Sandyho Wexlera, který má shodou okolností velmi podobné povolání, ve stejnojmenném filmu. Je tedy teoreticky možné, že telefonuje s postavou, kterou si později sám zahrál. (slipknotfan)

Reklama

Reklama