Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atény 1941. Americký válečný korespondent Mike Morrison je stíhán gestapem. Řecké odbojové hnutí mu svěřilo seznam osob, ochotných spolupracovat s britskou tajnou službou proti německým okupantům. Když chce Morrison dostat dokument za hranice, je zrazen kolaborantem Tassosem. (MacGuffin)

Recenzie (6)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Dejiny Druhej svetovej vojny mam celkom dobre urobene aj precitane, tie datumy to nemusim z hlavy vediet, staci mi na to kronika alebo encyklopedie. Kazdopadne Robert Aldrich tocil chlapske filmy, napriklad taky Emperor of the North 1973, tento film sa tematicky venuje greckej kapitulacii v WWII a greckemu odboju. Robert Mitchum mi velmi do tychto vojnovych filmov nepasuje,m najlepsie ho mam zakodovaneho ako falosneho proroka z Lovcove Noci 1955 a z westernov, obcas aj z noir filmov. Skoda ze v strede sa toho deje zufalo malo, potom uz ten utek bol na urovni. Celkovo vsak reziser Aldrich ma ovela lepsie filmy : 75 % ()

Reklama

MacGuffin 

všetky recenzie používateľa

Atény 1941: americký válečný korespondent Mike Morrison je stíhán gestapem. Řecké odbojové hnutí mu svěřilo seznam osob, ochotných spolupracovat s britskou tajnou službou proti německým okupantům. Když chce Morrison dostat dokument za hranice, je zrazen kolaboratérem Tassosem... ()

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Grécka kapitulácia bola dohodnutá na deň, 21. apríla 1941 a územie Grécka si rozdelili Nemci, Bulhari a Taliani, tým sa ušla najväčšia časť. Do tohto obdobia a prostredia sa dostane vojenský korešpondent, ktorý si rieši v Grécku pozostalostné veci po smrti svojej manželky a nevedomky sa stane jedným z najvyhľadávanejších mužov v južnej Európe. Totižto pri odchode z Grécka mu právnik odovzdá list pre svojho priateľa v Londýne, ale tento list je veľmi dôležitý pre gestapo, odbojové hnutie Grécka ale aj Britskú špionážnu centrálu.. Takže je vtiahnutý do intríg o ktorých nič nevie, proste ide o nevinného človeka, ktorý bol v nesprávnej dobe na nesprávnom mieste. Film bol natočený podľa rovnomenného románu Leona Urisa. Objavujú sa tu aj scény predstavujúce bezohľadnosť, ktorej sú schopní ľudia vo vojne bez najmenšieho prejavu súcitu. Historický, je tento film veľmi nepresný a predpokladám, že ide o vymyslený scenár. Viac menej ma ničím nenadchol. ()

Galéria (27)

Reklama

Reklama