Reklama

Reklama

Salazar (Andy Garcia) je umírajícím šéfem mocného Salazarova kartelu v mexické Tijuaně. Svou vládu předává svému násilnickému a nevyrovnanému zástupci Pelonovi (Esai Morales) a tím zahájí vnitřní zápas o moc a převzetí kontroly nad kartelem. Pelon postupuje proti Salazarově radě a pokouší se uzavřít dohodu s afgánskými teroristy: výměnou za heroin jim umožní přístup k americkým pašeráckým kanálům. Když se o dohodě dozví Američané, vypíšou na jeho dopadení nejvyšší cenu od časů Pabla Escobara. Do drsného a nebezpečného světa Tijuany se vydává profesionální zabiják Mark Shields (Ray Liotta), aby Pelona vystopoval a zabil. Dostihnou ho tu ale i jeho démoni a on se musí vypořádat s psychickými následky své násilnické minulosti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (27)

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Tuctovka bez nápadu. To sa mi v súvislosti s týmto filmom zdá byť najvýstižnejšie. Naozaj zbytočný film, bez ktorého by sme sa v kľude zaobišli. Nič nové pod slnkom, rokmi obohraná pesnička, akurát že zaobalená do iného (nanajvýš neatraktívneho) kabátu. Príšerne stupídny príbeh, prakticky nulové napätie, absolútne nefungujúca atmosféra, plytko vystavané dialógy rovnako plytkých postáv (a nezachránili to ani opakované narážky na Escobara, Noriegu či nepredvídateľných Arabov, skôr naopak). To by snáď aj malo stačiť, snáď vás to odradí dostatočne. Ak nie, tak potom prajem veľa šťastia a trpezlivosti... Ja osobne považujem za najväčší úspech už len to, že som to vôbec dopozeral, keďže už približne po úvodnej polhodinke mi bolo úplne ľahostajné, čo sa bude ďalej diať a ako sa to celé skončí. A to je teda vcelku problém, či nie? A to pritom obsadenie vyzeralo byť spočiatku ako-tak fajn, lenže v konečnom dôsledku mi iba potvrdilo to, čo som vedel aj predtým. Liotta už dávno nepatrí k hereckej elite - vlastne je diskutabilné, či tam vôbec niekedy patril, možno mal iba pár svetlých zábleskov a z času na čas obrovské šťastie (teda najmä čo sa týka Scorseseho mafiánskej klasiky Goodfellas, na ktorú ani po rokoch nedám dopustiť), čím ďalej tým viac sa totižto začína ukazovať, že ako ťahúň celého filmu na to proste nemá (viď napríklad aj Slow Burn). Taktiež ani Garcia nepredviedol nič extra, on však po pravde ani nejako obzvlášť veľa priestoru na pľaci nedostal. Aby som to nejako uzavrel, film je to naozaj biedny a v žiadnom prípade neodporúčam. Na vlastné riziko. 1/5 ()

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Ach jo, proč jenom takoví herci jako např. A. Garcia lezou do takových nezáživných a místy i opravdu špatných filmů. Asi tam jde fakt jenom o prachy, protože jinak si to nedovedu vysvětlit. Koprodukce s Mexikem by i slibovala, že se to dá udělat tak nějak exoticky nebo spíš neotřele, ovšem to by se musel někdo snažit. 2,5/5* ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"NATURE HAS A WAY OF CORRECTING ITSELF." ------------- Slabo hodnotených filmov, v ktorých hrá Ray Liotta, je (bohužiaľ) veľmi veľa. Takých, v ktorých je ešte aj Andy Garcia, zas tak veľa nie je, a to bolo pre mňa paradoxne najväčším lákadlom. Andy tu hrá obstarožného drogového kráľa pred prahom smrti, prenášajúceho svoju moc na drahého, ale neposlušného kolegu. Nevyzeral tu odstrašujúco, ba ani dobre, skôr ako nejaký ortodoxný kňaz niekde v latinskej pustatine, no role sa zhostil svojim tradičným charizmatickým spôsobom, veď nečudo, že si ho do podobnej úlohy vybral samotný Clint Eastwood v minuloročnom The Mule. Nuž a okrem toho nič. Bruce Davison je tu zbytočný, Danny Trejo je len zvyčajná ozdoba a Esai Morales, aj keď je v krimi flickoch občas prínosný, tu je nevýrazný ako slovenský kokaín zriedený s laktózou na jednociferné percentuálne hodnoty. La Linea je nepodarok na úrovni telenovely. Jednu hviezdu dávam za RayAndyho a za to, že som sa úplnou náhodou dozvedel o existencii istého tijuanského oblúku. ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

No zbohom, na tých američanov sa pre tento krát spojili afgánci a mexičania a chcú im do roztomilej krajinky pašovať kadejaké svinstvá. Ešte že existujú tajné služby a nekompromisný profi killer. Ďalší do rady thrillerov, ktoré pôjdu rovno na lacné dvd, mňa aspoň potešil Danny Trejo v pre neho nezvykle veľkej roli. ()

DavidS. 

všetky recenzie používateľa

Neutěšená mexická Tijuana v okoukaném a nudném příběhu z drogového podsvětí, kde jsou kurvy se srdcem na pravém místě, žoldáci s traumaty a nadržení pěstileté máku z Afgánistánu... Nevím, kdo by tohle mohl brát vážně, i přes jistou syrovost v samotném podání, která nejspíše ale maskuje jen nedostatek peněz...Treja bych tam ještě čekal, ale jak tam zabloudili Garcia a Liotta? ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama