Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atentát na najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi priamo v kostole? Staré proroctvo tvrdí, že roku 2007, mesiac po páde meteoritu, spáchajú na pápeža atentát... Osudný deň sa blíži, čo Vatikán vážne znepokojuje, preto pre nadchádzajúcu návštevu Svätého otca v Kolíne platia najvyššie bezpečnostné opatrenia. Bezpečnostní pracovníci Vatikánu, Andrea Conti a Paolo Naldni sa pripravujú na všetky možnosti. V tom istom čase dostane bývalý legionár a ostreľovač Rami Hamdan záhadnú zákazku - má odstrániť vysokopostavenú osobnosť. Jeho cieľ sa bude nachádzať v kolínskom dóme... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (11)

io. 

všetky recenzie používateľa

Trochu detektivka, trochu akční v béčkovém až céčkovém provedení. Hodně nadsazené souvislosti, některé akce vypadaly dobře, jiné byly naprosto nesmyslné... Jako nenáročný divák to hodnotím průměrně, což není špatný a jako náročný divák musím říct, že ta původní myšlenka by se dala dotáhnout mnohem dál. Mnoho detailů musím úplně přehlídnout, abych to neoznačil za parodii. Stejně je to legrační, jakou komedii dokážou lidi dělat kolem Vatikánského Papá - člověku se ani nechce věřit, že se jedná o druh homo sapiens sapiens (člověk rozumný). ()

elizabeth_ba 

všetky recenzie používateľa

Jedna hvězdička za námět a ta druhá za fešného von Thuna s laním pohledem, jenž tu původně měl absolutní hudební sluch, občas pěkně debilní otázky a jejž mi nakonec nezbylo než litovat, v čem to zas hrál... Takže, když to shrnu, příběh samotný sice zajímavý, ale natočený tak, že to většinu času vypadá, že mají elitní jednotky v Německu ve svých řadách samotné diletanty, ehm..., asi ve filmovém štábu vycházeli z vlastních řad... Konec velmi předvídatelný a závěrečný pokus o cosi jako happy-end, ať už co se týče studny nebo potom lavičky v sanatoriu (či co to bylo), je poněkud násilný. ()

Reklama

Smok 

všetky recenzie používateľa

Scenáristu zjavne oslovili knihy Dana Browna a veselo patlal dohromady proroctvá, konšpirácie, atentáty a lokácie akoby sa mu nad mapou sveta kýchlo s makom v ústach, a všade, kde mak dopadol bolo treba ísť natáčať. Produkcia však povedala, že peňazí na nakrúcanie bude toľko ako na jednu epizódu z Medicopteru. Z takýchto nedorozumení potom vznikajú lacné nezmyselné tv filmy, ktoré len plytvajú mojim časom a vo vydaniach na dvd ma vyslovene trápia. ()

brasek 

všetky recenzie používateľa

TV film na dlhý pochmúrny večer. Dej plynie vcelku dobre, občas sa divák pozastaví nad typickým nemeckým thriller či krimi seriálovým klišé, kde všetko sa vyrieši samo a divákovi je predhodený len konečný výsledok. Snahu nemožno uprieť pri akčných scénach, ale myslím si že tvorcovia dali do filmu oveľa viac akcie ako boli oni schopní stráviť. Inak úžasné bolo, že po strelách zo samopalu policajt umrie na pokrčenú košeľu, iní sa nechajú postrieľať ako teľa na jatkách, Conti dostane zásah do hrude a modriny má na bruchu, pád vrtuľníka nebol zlý, ale v poslednej scéne bolo vidno ala photoshop a nepodarený záver, kedže bolo treba pridať aj nejakú konšpiráciu. Celkovo by som hodnotil na tie tri hviezdičky, ak si odmyslím scény, ktoré boli pre mňa frustrujúce. ()

NikuSSka 

všetky recenzie používateľa

Filmové utrpenie :) Dosť som sa pobavila hlavne na jednom z hodnotení v nemenovanom týždenníku, kde tento film dostal 90%.Teraz k filmu - typicky nemecké, presne ako bolo spomenuté kriminálka typu Rexa. Vtipný koniec, klasické uhýbanie pred guľkami, heroický výkon hlavného hrdinu a dosť chabé herecké výkony :) Nikdy viac...dúfam :) ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama