Reklama

Reklama

Retro noviny

(relácia)
všetky plagáty
Dokumentárny / Publicistický
Slovensko, 2009, 15 min

Réžia:

Milan Homolka

Obsahy(1)

Kolekcia spravodajských šotov z aktuálneho kalendárneho týždňa pred niekoľkými desaťročiami. Budovanie, technika, kultúra, šport so sprievodnými moderátorskými vstupmi Milana Antoniča, archivára STV. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (10)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Neviem na čo je dobrá táto archívna relácia. Komu je dnes vlastne určená? Možno ako memento pre mladú generáciu, ktorá už vďaka Bohu, nezažila obdobie vlády komunistického, totalitného režimu v našej spoločnej krajine. V ČSSR sa nežilo veselo. Úroveň a najmä objektivita vtedajšieho spravodajstva bola nulová. Zahmlievajúce polopravdy, predstierané úspechy, sprostá propaganda vládnucej garnitúry. Som rád, že už je to všetko dávno, a verím, že navždy, za nami. Nestojím o žiadne "Retro noviny". * ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Príjemné spestrenie programu, ale stále slabé spracovanie. Je to len krátky pohľad do minulosti, nedalo by sa to použiť veľmi ako materiál k učeniu, či oboznámením sa s históriou. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Súčasná televízna obdoba ČESKOSLOVENSKÉHO FILMOVÉHO TÝDENÍKU a TÝŽDŇA VO FILME, v ktorej nás p. ANTONIČ sprevádza pokladmi aj "pokladmi" archivovanými v STV. V príspevkoch však nie je použitý dobový komentár, ale nanovo ich čítajú VILIAM STANKAY a ANDREA BUGOŠOVÁ. (20.4.2009) UPDATE: V relácii sa predsa len objavili aj nejaké tie príspevky (z 80 - tych rokov) s pôvodným dobovým komentárom. (8.7.2009) ()

Zaujímavosti (1)

  • Ako odpoveď na otázku, aký veľký je vlastne archív RTVS, Milan Antonič používa príklad, že keby dali dokopy všetky audiovizuálne záznamy a začali ich vysielať 24 hodín denne, tak by to vysielanie trvalo zhruba 14 rokov. (krasomama)

Reklama

Reklama